Citytrip Stockholm: 6 spots die je niet mag missen

Gepubliceerd: 26 nov 2018 | Foto: Citytrip Stockholm

Citytrip Stockholm – Zo spannend als mijn eerste blog voor liefde voor reizen is, zo spannend was mijn stedentrip naar Stockholm ook. Mijn broer en ik hadden besloten om het als cadeau aan mijn ouders te geven omdat ze 35 jaar getrouwd waren in oktober. Mijn vader is gek op Scandinavië en mijn moeder op ABBA. Dan is de keus al snel gemaakt voor Stockholm. Stockholm stond niet op mijn top 10 Travellist maar dat maakte het alleen maar leuker en spannender. Staat een stedentrip naar Stockholm ook op jouw lijstje?

Citytrip Stockholm

Al 31 landen heb ik mogen ontdekken, dan vraag je je af waarom is je trip naar Stockholm dan zo spannend? Maar wat heeft Stockholm voor het hele gezin te bieden? Twee deugnieten van 4 en 11 inbegrepen. Onze 6 favorieten plekken in Stockholm zal ik met jullie delen.

ABBA museum

Voor het museum hadden we thuis al kaarten besteld, i.v.m. de kids willen we niet te lang wachten. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het in november niet nodig is. Het is vrij rustig op het eiland en al veel parken zijn gesloten. Voordeel hiervan is dat we niet hoefden te wachten om onze zang en danskunsten te laten zien.

ABBA The Museum
ABBA The Museum, Stockholm

Nu ben ik niet zo uitbundig en heb ik een hekel aan karaoke, maar ik werd zo enthousiast dat ik samen met de band een lied zong en zelfs een dansje deed terwijl Amerika stond toe te kijken. Ook mijn moeder deed een showtje a capella en met zijn alle dansten we op Take a chance with me. Als je het ticket scant bij deze interacties kan je alle fragmenten terug zien op internet. Maar er is zoveel meer te zien: filmfragmenten, decors en hun prachtige kledingcollectie. Voor 24 euro (volwassenen) en 10 euro (kids) kan je je met het hele gezin vermaken.

Informatie

  • Ticket volwassen: SEK 250 (24 euro)
  • Ticket kinderen:  SEK 95 (10 euro)

Skansen

Vanuit het ABBA museum loop je zo door naar het oudste openluchtmuseum van de wereld “Skansen”. Hier kan je de wereld van Zweden ontdekken. 150 gebouwen zijn hier te vinden met o.a. boerderijen, werkplaatsen, molens maar ook een school en een kerk. Bij de oude ambachten zijn er ook ambachten te volgen. In de dierentuin vind je de Zweedse dieren. Elanden, rendieren, zeehonden, de wolf en zoveel meer. Om op te warmen lopen we naar binnen bij de (schild)padden, slangen, ratten en de 2 huiskatten waar de jonge kids hun speen kunnen achterlaten. Alleen het wandelen in het park is al prachtig, hierbij kijk je uit op de oude stad. Hier had ik de hele dag wel kunnen dwalen.

Rendieren in openluchtmuseum Skansen, Stockholm
Rendieren in openluchtmuseum Skansen, Stockholm

Informatie:

  • Het park is van 10.00 – 15.00 uur geopend.
  • Ticket volwassen: SEK 125 (12 euro)
  • Ticket kinderen: SEK 60 (6 euro)

Gamla Stan

Wat is Gamla Stan (“oude stad”) een gezellig centrum. Dwalen door de smalle straatjes met leuke winkeltjes en mooie gebouwen. Zo komen we langs het smalste steegje van de stad, de slechts 90 cm brede Mårten Trotzigs Gränd. Om de hoek van deze steeg vind je heerlijke kanelbulle, een beetje te vergelijken met de smaak van suikerbrood.

Waar je ook snel voorbij loopt is het kleine pleintje bij Under Kastanjen. De naam zegt het al, hier kan je na een wandeling door de stad even bijkomen op het bankje onder de kastanje boom. Het wordt ook gezien als één van de romantische pleinen van Gamla Stan. In de avond is de stad ook gezellig verlicht en kan je de dag afsluiten met één van de vele restaurants in de stad. Lees meer over Gamla Stan.

Gamla Stan
Under Kastanjen – Gamla Stan

Koninklijk paleis

Het koninklijk paleis is enorm groot en heeft meer dan 600 kamers. Op dit moment wordt het door de Zweedse koninklijke familie vooral als werkpaleis gebruikt. Er zijn meerdere museums te vinden zoals Tre Kronor Museum waar je de geschiedenis van het paleis vindt en de zilveren kroon van koningin Kristina. In het Gustav III museum vind je een verzameling van sculpturen uit Italië. Om 12.15 uur was er de wisseling van de wacht. Met muziek en mooie uniformen was ik zeker onder de indruk van hoe ze dit brachten. We konden het niet laten om nog even te kijken in de Royal shop waar je naast ansichtkaarten en souvenirs met koninklijke motieven ook tafelzilver, serviesgoed en sieraden kan vinden.

Citytrip Stockholm
Citytrip Stockholm

Storkyrkan

Naast het paleis heb je de domkerk Storkyka. Ook prinses Victoria is hier in 2010 getrouwd. Zeker de moeite waard om de kerk in te lopen.

Stadhuis

Het stadhuis (stadshuset) siert als herkenningspunt van Stockholm. De kosten van het stadhuis liepen iets hoger uit, 18 miljoen i.p.v. 6 miljoen kronen. Maar het is zeker de moeite waard om het stadhuis te bezoeken. Het doet een beetje Italiaans aan met zijn bogen die naar de tuinen leiden. De toren is met zijn 106 meter hoogte te beklimmen en vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op Gamla Stan. Helaas voor ons waren we laat op de middag en was het niet meer mogelijk, maar konden we wel aan het water genieten met alle net getrouwde bruidsparen van de zonsondergang.

Stadhuis met zonsondergang
Stadhuis met zonsondergang – Citytrip Stockholm

Deze leuke gastblog over Stockholm is geschreven door Jolanda v. Schoten.

Ook zin in een citytrip Stockholm?

Ervaar het mooie Stockholm ook zelf. Dit zijn de mogelijkheden.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Zweden

Scandinavië boven de poolcirkel: een reis voor het leven!

Reizen boven de poolcirkel, menig reishart gaat daar sneller van kloppen. Het ruige en uitgestrekte Arctische landschap, de vriendelijke bevolking,...

De echte winter ervaren in betoverend Zweeds Lapland

Op uitnodiging van Voigt Travel mag ik mee om Zweeds Lapland te ontdekken, een gedeelte van Lapland dat nog niet...

Ga mee op een all inclusive avontuur door de wildernis van Dalarna

Ga mee op een all inclusive avontuur door de wildernis van Dalarna. Het is een samenwerkingsverband tussen 3 organisaties, Naturligt Liv, ståtion Sågen...

Wildernis safari met Dalarna Outdoor

Wanneer je in Zweden bent in de provincie Dalarna kun je ervoor kiezen om met Dalarna Outdoor een Wildernis safari...

Orsa Björnpark, oog in oog met de beren

Wanneer je in Zweden bent (omgeving van Dalarna) kan het interessant zijn om het berenpark in Orsa te bezoeken. Het...

Proef de Sami cultuur met Dalarna Outdoor in Zweden

Sami cultuur in Zweden - Zweden, ik kan er over blijven schrijven, een land wat hoog bij mijn favoriete bestemmingen staat. ...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy