5 x doen op Bonaire

5 x doen op Bonaire (highlights & tips)

Gepubliceerd: 16 jun 2021 | Foto: 5 x doen op Bonaire

Ook het mooie Bonaire heeft ondertussen code geel gekregen van de overheid. Dit prachtige eiland wat onderdeel is van de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) is een bijzondere plek binnen het Nederlands Koninkrijk en absoluut een bezoek waard. In deze blog delen wij 5 leuke tips om te doen op dit zonovergoten eiland.

1 – Huur een auto en verken het eiland

Het huren van een auto op Bonaire is absoluut geen overbodige luxe en een leuke manier om het eiland te kunnen verkennen. Hoewel het eiland niet heel groot is (anderhalf keer zo groot als Texel) is het wel een hele leuke activiteit en een goede manier om mooie highlights op het eiland te kunnen bezoeken. Via Sunny Cars is het vrij eenvoudig om een auto te huren. Dit kun je het beste voor vertrek al regelen zodat je op het eiland alle tijd hebt om te genieten.

2 – Bezoek 1000 Steps

Wie van mooie stranden en felblauw water houdt moet 1000 Steps bezoeken. Vanaf boven heb je gelijk al een prachtig uitzicht over het felblauwe water. Hoewel de bestemming 1000 steps heet, heeft het gelukkig maar 67 treden. 1000 steps is een van de bekendste duikplekken van Bonaire. Wanneer je gaat duiken moet je eerst die 67 treden naar beneden met je duikuitrusting aan, wat voelt als 1000 stappen, vandaar die naam. Deze plek wordt ook gezien als dé perfecte snorkellocatie op Bonaire.

3 – Flamingo’s kijken bij het Gotomeer

Iets waar Bonaire ook om bekend staat zijn de vele prachtige flamingo’s die je er kunt spotten. Een goede plek om deze mooie roze dieren te kunnen zien is het Gotomeer. In het meer vindt je aardig wat flamingo’s. Vanaf het uitkijkpunt is dit niet altijd even goed te zien, maar wanneer je naar beneden rijdt langs het Gotomeer zul je al snel verrast worden door de vele felroze flamingo’s. Een heerlijke plek op het eiland om te genieten van de rust en natuur.

4 – Bonaire National Marine Park

Het Bonaire National Marine Park (BNMP) werd in 1979 opgericht en was daarmee het eerste marinepark in de wereld. Een gebied van 2.700 hectare (27 km2) groot, dit is inclusief koraalrif, zeegras en mangrovebos. Het grootste gedeelte van BNMP is voor snorkelaars en duikers toegankelijk. Een bekende plek in BNMP is Lac Bay, een beschermd gebied wat bestaat uit helderblauw water, mangroves en een koraaldam. Het Bonaire National Marine Park is echt een bezoek waard wanneer je op Bonaire bent en Lac Bay in het speciaal.

5 – Bezoek Klein Bonaire

Is het eiland voor jou nog niet tropisch en klein genoeg, dan kun je ook richting het onbewoonde ‘Klein Bonaire’ varen. Je kunt hiervoor de watertaxi nemen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een boot te huren en op eigen tempo naar het eiland te varen. Klein Bonaire is een heerlijke plek als je van langgerekte witte stranden en helderblauw water houdt. Snorkelen wordt ook hier veel gedaan, want de prachtige gekleurde vissen kun je hier eenvoudig spotten. En als je veel geluk hebt zie je ook nog schildpadden zwemmen.

Vakantie op Bonaire plannen?

Ben je enthousiast geworden en wil je dit prachtige eiland zelf bezoeken? Boek een complete vakantie op Bonaire via TUI, waarmee je vlucht, accommodatie en vervoer naar het vliegveld geregeld kan worden. Maar je kunt natuurlijk ook je vluchten en accommodaties los boeken. Alvast een hele mooie vakantie op Bonaire gewenst!

Foto: Pixabay

Meer interessante blogs over Bonaire

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Meer reistips over Bonaire


Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy