Zoek
Sluit dit zoekvak.

8 mooie plekken in het noorden van Sardinië

8 mooie plekken in het noorden van Sardinië

8 mooie plekken in het noorden van Sardinië

8 mooie plekken in het noorden van Sardinië

Inhoudsopgave

Één van mijn mooiste reizen in Europa was op het Italiaanse Sardinië. We hadden een reis geboekt van 8 dagen en huurde een auto om het eiland te gaan ontdekken. Op onze roadtrip kwamen we deze 8 mooie plekjes tegen.

Pakketreis

Boek je complete reis naar Sardinië en ontdek zelf hoe mooi dit eiland is. Bekijk de mogelijkheden

Accommodaties

Overnacht op een mooie plek op Sardinië. De leukste en goedkoopste hotels op Sardinië vind je hier

Autohuur

Huur een auto op Sardinië en ontdek de mooiste plekken op eigen tempo. Bekijk de mogelijkheden

1. Castelsardo

Wij verbleven dicht bij Castelsardo. Deze stad is gebouwd op een steile rots aan zee. Dwaal door de smalle straatjes in het oude centrum en kijk je ogen uit bij de vrouwen die in de deuropening manden zitten te vlechten en te koop aanbieden. Onderweg naar het kasteel kom je leuke restaurantjes, museums en souvenirwinkels tegen. Boven bij het kasteel kan je uitrusten en genieten van het mooie uitzicht over zee.

Castelsardo
Castelsardo

2. Roccia Dell’ Elefante

Dichtbij Castelsardo vind je langs de weg één van de bekendste rotsen van Sardinië. Door verwering is er een metershoge olifant ontstaan. In de rotssculptuur vind je nog grafkamers van jaren geleden. Naast de olifantrots heb je hier een mooi uitzicht over de weilanden. Hier verblijf je geen uur maar als je in de buurt bent zou ik zeker even een kijkje nemen.

De olifantenrots
De olifantenrots

3. Stintino

Stintino is een bekende badplaats in het noorden. Hier vind je meerdere mooie stranden en Spiaggia Della Pelosa in het bijzonder. Zo’n prachtige kleur water had ik nog nooit gezien. Stintino is een klein stadje waar je alles vind waar een toeristische plaats aan moet voldoen. Wij waren net in de siësta, dus de meeste winkels waren gesloten.

We besloten om met een taxiboot naar het eiland Asinara te gaan. Op het eiland vind je een gevangenis die in de jaren ’70 in gebruik was voor de topcriminelen en maffiosi. Asinara staat vooral bekend om de albino ezels en ook vind je hier wilde paarden. Geniet van de rust en natuur van dit nationaal park.

Hier kijk je uit op het eiland Asinara
Hier kijk je uit op het eiland Asinara

4. Alghero

Deze stad wordt ook wel de mooiste stad van Sardinië benoemd. In deze sfeervolle stad vind je veel bezienswaardigheden zoals bastions, machtige torens en de San Michele kerk met zijn kleurrijke dak. In veel winkels kan je koraalsieraden of souvenirs kopen maar ook de grote winkelketens vind je hier. Loop in de avond naar de haven, hier krijg je een betoverende zonsondergang. Alghero wordt ook wel klein Barcelona genoemd.

Zonsondergang bij Alghero op Sardinie
Zonsondergang bij Alghero

5. Costa Smeralda

De Smaragdkust is een vijfenvijftig meter lange kust waar je veel luxe hotels en villa’s tegenkomt. Dit is dan ook het vakantieparadijs voor de rich en famous. Je vind er veel baaien en stranden. Hier moet je gewoon op ontdekking gaan, wel lagen de prijzen hoger bij de strandclubs dan de andere plekken op Sardinië.

Zelf zijn wij gaan lunchen in Porto Cervo (de hoofdstad van de Costa Smeralda). Hier vind je duurdere boetieks, cafés en lunchrooms. Bij de jachthaven kan je genieten van de grote luxe boten (ook Memphis Depay hield zijn vakantie hier op een jacht.)

Porto Cervo
Porto Cervo

6. Roccia dell’Orso

Dicht bij Palau vind je de berenrots. Voor 4 euro kan je je auto parkeren en de rots beklimmen. Het is een kleine klim van tien minuten. Doe stevige schoenen aan want de stenen zijn glad. Ook boven staat er vaak veel wind, zo wordt je meerdere keren gewaarschuwd en moet je binnen de omheining blijven.

Het uitzicht is schitterend, zo zie je bij helder weer Corsica liggen en begrijp ik helemaal waarom dit tot mooiste uitzicht behoort. Orso staat ook voor beer, om die te zien moet langs de weg even stoppen dan zie je de beer verschijnen in de rots.

De berenrots op Sardinië
De berenrots

7. Santa Teresa di Gallura

Op het noordelijke puntje van Sardinië ligt dit stadje, zo’n vijftien kilometer vanaf Corsica. Midden in het historisch centrum vind je Piazza San Vittorio. Dit plein wordt omringd door gezellige Italiaanse restaurants. Struin door de gezellige straatjes en neem een duik in het water waar je vanaf de stad zo heen loopt.

Piazza San Vittorio - het plein van Santa Teresa Gallura - Sardinië
Piazza San Vittorio, het plein van Santa Teresa Gallura

8. Costa Paradiso

Onze reis sloten we af op Costa Paradiso. In het hoogseizoen is het even zoeken voor een parkeerplek, maar dit heb je er echt voor over. Je loopt zo’n twintig minuten door en over en voor je het weet kijk je uit over een prachtig klein strandje met helder blauw water.

Loop via de trap naar beneden en hier vind je meerdere ligstoelen. Er staat één klein kraampje waar je drinken en een paar broodjes kan halen. Je kan hier ook prachtig snorkelen, een mooiere afsluiter voor onze reis hadden we niet kunnen hebben.

Costa Paradiso - Sardinië
Costa Paradiso

Deze leuke gastblog over het noorden van Sardinië is geschreven door gastblogger Jolanda. Neem ook een kijkje op haar eigen reisblog Jowanderlust.nl

Sardinië bezoeken?

Pakketreis

Boek je complete reis naar Sardinië en ontdek zelf hoe mooi dit eiland is. Bekijk de mogelijkheden

Accommodaties

Overnacht op een mooie plek op Sardinië. De leukste en goedkoopste hotels op Sardinië vind je hier

Autohuur

Huur een auto op Sardinië en ontdek de mooiste plekken op eigen tempo. Bekijk de mogelijkheden

Plan je reis door Italië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Italië