Zoek
Sluit dit zoekvak.

De 10 mooiste plekjes van de Azoren

De 10 mooiste plekjes van de Azoren

De 10 mooiste plekjes van de Azoren

De 10 mooiste plekjes van de Azoren

Inhoudsopgave

Negen wondermooie eilanden vormen samen de Azoren – een prachtig archipel in het zuiden van Portugal middenin de Atlantische Oceaan. Elk van deze eilanden heeft zijn eigen charme en cultuur waardoor er heel erg veel te doen is. In dit artikel vertel ik je meer over de 10 meest spectaculaire plekjes op de Azoren.

1. Caldeira das Sete Cidades

Er is niets dat je kan voorbereiden op de grootheid van het Sete Cidades- massief aan de westkant van het eiland São Miguel. Het wordt niet voor niets omschreven als een schilderachtig paradijs dankzij de prachtig blauwe meren midden in het groen. Het landschap wordt afgeschermd door een enorme vulkanische krater. Je kan al dit moois al vanop de weg bewonderen maar als je durft, raad ik je aan om vanuit het verlaten Monte Palace hotel eens een kijkje te gaan nemen. Het is eigenlijk verboden terrein, maar het is zeker de moeite waard.

Caldeira das Sete Cidades
Caldeira das Sete Cidades

2. De Capelinhos vulkaan

Tussen september 1957 en oktober 1958 veranderde het profiel van het Faial eiland voorgoed toen de Capelinhosvulkaan uitbrak. Hierdoor ontstond er een nieuw stukje land dat vasthangt aan Faial. Het ene stuk van het eiland is nog omgeven door een prachtige groene natuur terwijl aan de andere kant geen spatje kleur meer te verkennen is.

De Capelinhos vulkaan
De Capelinhos vulkaan

Het geeft wel een beetje een kick om op een stuk land te kunnen staan waar 60 jaar geleden nog de oceaan lag. Wonder boven wonder bleef de vuurtoren van het eiland overeind tijdens de vulkaanuitbarsting. Hier kan je vandaag genieten van een fantastisch uitzicht over de zwarte woestijn en dat is zeker een klim waard. Ondergronds doet de vuurtoren dan weer dienst als een ontzettend interessant museum. Zeker bezoeken, dus!

3. Lagoa do Fogo

São Miguel lijkt wel een beetje op Schotland, want ook hier vind je tal van meren. Toch kan er geen enkel tippen aan Lagoa do Fogo. Dit meer maakt deel uit van het Aqua de Pau Massif complex en is echt ontzagwekkend. Zeker wanneer de zon schijnt is het meer een bezoekje waard, want dan krijgt het een prachtige turquoise gloed. Het landschap deed me wegdromen en aan de Canadese natuur denken, waar het wat van weg heeft. Het Lagoa de Fogo biedt een adembenemend uitzicht en vat de natuurlijke schoonheid van de Azoren eigenlijk heel mooi samen.

Lagoa do Fogo
Lagoa do Fogo

4. Algar do Carvão

Droom je ervan om eens een vulkaan van binnenuit te zien? Dan mag je een bezoek aan de ouder natuurlijke vulkaanput, Algar do Carvão, niet overslaan. Je vindt dit prachtige natuurwonder op het eiland Terceira. Tijdens je wandeling doorheen de lange gangen van de grot ontdek je vanop de eerste rij de wonderlijke krachten van moeder natuur, die je boven de grond ook al kan zien. De prachtige stalactieten en de nevelige regen maken de reis doorheen de vulkaan helemaal wonderbaarlijk. Het is de meest unieke ervaring die je ooit zal meemaken, geloof me maar!

Algar do Carvão
Algar do Carvão

5. Angra do Heroísmo

Van alle dorpjes op de eilanden die ik bezocht op de Azoren, vond ik Angra do Heroísmo veruit de gezelligste en de mooiste. Het is trouwens het enige dorpje van de eilandengroep dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat! Een bezoek aan Angra do Haroísmo is een echte traktatie, met zijn mozaïekbestrating, schattige traditionele huisjes in felle kleuren, gezellige bars en restaurants. Pauzeer zeker ook eens voor een foto van de kathedraal en ga lekker relaxen op het zandstrand vlak naast de haven. In dit geanimeerde stadje op Terceira geniet je van de rust in een prachtige omgeving.

Angra do Heroísmo
Angra do Heroísmo

6. Montanha do Pico

Al voor je op het eiland Pico aankomt, zie je de Montanha do Pico berg al van ver staan. Je kan er gewoon niet naast kijken! Met zijn 2.351 meter is het de hoogste berg van Portugal en het fascineert elke bezoeker van het eiland. Hij is niet alleen indrukwekkend op foto, maar ook de beklimming is heel impressionant. De wandeling is erg zwaar maar als je de top bereikt, vergeet je onmiddellijk al die fysieke inspanning. Op een heldere dag heb je namelijk een spectaculair uitzicht op de eilanden Faial, São Jorge, Graciosa en Terceira.

Montanha do Pico
Montanha do Pico

7. Praia do Amoxarife

Op het eiland Faial vind je enkele van de mooiste stranden van de archipel en daar is Praia do Amoxarife eentje van. Erg comfortabel lig je niet op het keienstrand, maar het uitzicht is wel erg prachtig te zien. De grote zwarte stenen van lava staan in fel contrast met het mooie groene landschap en het helderblauwe water van de oceaan. In de verte kan je trouwens het Pico- eiland zien! Vlakbij dit wonderbaarlijke strand vind je trouwens enkele leuke restaurantjes en cafés waar je rustig kan uitblazen en genieten van deze mooie omgeving.

Praia do Amoxarife
Praia do Amoxarife

8. Serra da Cume

Het eiland Terceira staat bekend om haar mooie landschap met heel veel landbouwgrond. Dat schept een ongelooflijk prachtig uitzicht, maar dat wordt nog adembenemender wanneer je het vanuit de hoogte kan zien. Bezoek daarom zeker eens het Serra da Cume miradouro (uitzichtpunt). Van daar heb je het mooiste panorama over het eiland. Je kan kilometers ver uitstaren over groene vlaktes en de prachtige blauwe oceaan. Vergeet trouwens geen jas of warme trui mee te brengen, want het kan stevig waaien op het uitzichtpunt.

Serra da Cume - De 10 mooiste plekjes van de Azoren
Serra da Cume

9. De tuinen van Terra Nostra

Als je houdt van bloemen, moet je zeker eens een bezoekje brengen aan de Terra Nostra tuinen op São Miguel. Het is één van de meest glorieuze botanische tuinen die ik ooit heb bezocht. De lekkere geur van de bloemen en planten uit de hele wereld komt je tegemoet vanaf het ogenblik dat je binnenwandelt. Er is ook een natuurlijk zwembad te midden van de bloemen waarin je zeker eens moet in zitten! Laat je vooral niet afschrikken door de kleur van het water: dat ziet er erg vuil uit maar dat komt door het ijzer en sulfur dat erin zit én is trouwens heel goed voor je huid. Vergeet dus zeker je badpak niet mee te nemen!

De tuinen van Terra Nostra - De 10 mooiste plekjes van de Azoren
De tuinen van Terra Nostra

10. Caldeira das Furnas

Niet zo ver van de Terra Nostra tuinen vind je de Caldeira das Furnas, een dorpje met tientallen zwavelpoelen. Hieruit komt, vanuit het hartje van de aarde, een stinkend luchtje. Het lijkt wel alsof iemand rotte eieren heeft rond gegooid. Die geur is te wijten aan het ijzer en de zwavel die in het stomende water zitten. Het luchtje ziet eruit trouwens uit als witte mist waardoor het van ver lijkt alsof Furnas in vuur en vlam staat.

Caldeira das Furnas - De 10 mooiste plekjes van de Azoren
Caldeira das Furnas

De Azoren zijn een meerdaagse reiservaring. Alleen al de prachtige landschappen en bijzondere bezienswaardigheden zijn slechts een paar van die unieke ervaringen. Wil je graag nog meer lezen over de mooiste plekjes op al deze eilanden? Bekijk dan zeker ook dit artikel: https://www.checkoutsam.nl/spectaculaire-bezienswaardigheden-azoren- fotos/ .

De Azoren bezoeken?

Huur auto

Kom op de mooiste plekken van de Azoren met een eigen huurauto. Bekijk de mogelijkheden

Accommodaties

Overnacht op de mooiste plekken van de Azoren.
De leukste accommodaties vind je hier

Rondreis Azoren

Ontdek de mooiste plekken tijdens een onvergetelijke rondreis Bekijk de mogelijkheden

Plan je reis door Portugal
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Portugal