Vakantie in Cochem? Deze bezienswaardigheden mag je niet missen!

Gepubliceerd: 06 sep 2019 | Foto: Vakantie in Cochem Duitsland - Bezienswaardigheden

Vakantie in Cochem Duitsland - Bezienswaardigheden
Reisblog Liefde voor Reizen

Al 30 jaar kom ik in Cochem aan de Moezel. Jarenlang hoorde ik “ wat moet jij in dat bejaardenoord? ” Voor mij is het een tweede thuis en gelukkig zie ik de gemiddelde leeftijd van de toeristen omlaag gaan in Cochem. Steeds meer leeftijdsgenoten posten foto’s van Cochem en de prachtige natuur. Er is zoveel te doen in en rondom Cochem, dat ik graag mijn hoogtepunten met je deel.

Reichsburg Cochem

Als je Cochem inrijdt kan je niet om de burcht heen. Op ongeveer 100 meter hoogte is er rond het jaar 1000 deze burcht gebouwd. Pas sinds 1978 is het in het bezit van de stad Cochem. Vanuit de stad gaat er een bus die je naar de burcht zal brengen maar ook met verschillende routes is de burcht makkelijk te bereiken, onderweg kan je genieten van de mooie uitzichten. De burcht biedt meerdere rondleidingen in verschillende talen. Er zijn zelfs speciale kinderrondleidingen, hiervoor moet je wel een speciale reservering maken. Lees meer over Reichsburg Cochem

Reichsburg Cochem
Reichsburg Cochem

De Sesselbahn

Oftewel de stoeltjeslift, één van de grootste en bekendste attractie van Cochem. De stoeltjeslift brengt je naar een hoogte van 150 meter en vanuit hier kan je een wandeling maken naar het Pinnerkreuz. Hier heb je na mijn mening het mooiste uitzicht over Cochem.

De Sesselbahn
De Sesselbahn

Nadat je bij het restaurant genoten hebt van een hapje en een drankje kan je een wandeling maken naar het Klottenpark. Er zijn verschillende routes om weer terug naar het centrum van Cochem te lopen maar je kan ook de stoeltjeslift weer terug nemen.

Ticket enkel volwassen € 4,90
Ticket enkel kids. € 1,90

Het centrum van Cochem

Natuurlijk mag het historisch centrum van Cochem niet ontbreken. Dwaal door de straten en kom langs vakwerkhuizen van Cochem. Midden in het centrum vind je het oude barokke stadhuis met de fontein Martinsbrummen op het marktplein. Je vind veel winkels, restaurants rondom het plein en de zijstraten. Stap ook één van de wijnwinkels binnen om de heerlijke riesling wijn te proeven.

Het centrum van Cochem
Het centrum van Cochem

TIP koop een fles wijn en loop richting de Moezel. Ga daar op het grasveld zitten en geniet van de voorbijgaande boten en de wijn natuurlijk!

Boottocht over de Moezel

De Moezel is voor Cochem één van de belangrijkste trekpleisters, vooral de wijnranken die langs de rivier staan. Het moezelland is het oudste wijngebied van Duitsland. Er gaan verschillende boottochten vanuit Cochem.

Boottocht over de Moezel
Boottocht over de Moezel

Wil je iets meer gezelligheid, neem dan de avondrondvaart. ’s Avonds zit er een muziekband op de boot om u de dansvloer op te krijgen. Met wat geluk ( warm weer ) zit je boven op het dek en kan je genieten van de mooie verlichte huisjes langs de Moezel. Je kan in Cochem ook zelf een bootje huren en gezellig met het gezin of romantisch met je partner genieten op het water.

Bundesbank bunker

Één van de best bewaarde geheimen van Cochem, de Bundesbank. Tijdens de Koude Wereldoorlog werd er in 1962 gebouwd aan een bunker. Tussen 1964 en 1988 is er ruim 15 miljard hier opgeslagen. Op het terrein werden 2 huizen gebruikt als opleidingscentrum voor de bank. Dit was een goede dekmantel en zo werd jarenlang de bunker geheim gehouden voor de omwonende. Tegenwoordig kan je er o.b.v. van een gids een rondleiding krijgen. De gids vertelt je over de geschiedenis en de geheime voorraad van de bunker van de Duitse bank.

Ticket volwassen 10 euro
Ticket kids 5 euro

Wild en Recreatiepark Klotten

Dit park is een leuke combinatie tussen een attractiepark en dierentuin. Voor de adrenaline neem je de wildwaterbaan die tot één van de hoogste behoort van Duitsland. Vanaf 25 meter hoogte en met een snelheid van 75 km brengt een bootje je weer beneden. Dat je droog blijft kan ik je niet beloven.

Wildwaterbaan
Wildwaterbaan

Naast deze attractie is er voor jong en oud genoeg te doen. Elektrische paardenrenbaan, achtbaan of stap in de Klotten toren. Met eigen kracht kan je jezelf naar 9 meter hoogte brengen en vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over het park.

In het wildpark kom je o.a. beren, struisvogels, wilde zwijnen en herten tegen. Bij de valkerij zitten verschillende soorten roofvogels. Ook kan je een roofvogelshow bijwonen.

Wilde zwijnen in het wildpark
Wilde zwijnen in het wildpark

Ticket volwassen € 18.50
Ticket kids € 17,-

Hangbrug Geierlay

Zo’n half uur van Cochem vind je één van de langste hangbruggen van Duitsland. Als je het aandurft kan je deze 360 meter lange brug bewandelen die zo’n 100 meter boven de vallei hangt. Er zijn verschillende routes om naar de brug te lopen en genoeg parkeerplaatsen voor de auto. De brug is gratis te betreden. Lees meer over hangbrug Geierlay

Hangbrug Geierlay
Hangbrug Geierlay

Burg Eltz

Op sociale media zie je Burg Eltz meerdere malen langs komen. Als je in Cochem verblijft is het zeker de moeite waard om deze burcht te gaan bezoeken.

Burg Eltz
Burg Eltz

Er is een prachtige route door het bos om de sprookjesachtige burcht te bezoeken maar je kan er ook een bus naar toe nemen. In de burcht kan je verschillende kamers bezoeken zoals de schat en wapenkamer. Midden op de dag kan het erg druk zijn. Als je er vroeg bent of juist wat later op de dag kan je er prachtige Instagram waardige foto’s maken.

Deze leuke gastblog over Cochem is geschreven door Jolanda van Wandermylife

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs over Duitsland

Highlights Berlijn
Duitsland

10 highlights in indrukwekkend Berlijn

Berlijn bruist! Deze Duitse hoofdstad beschikt over ontzettend veel gezellige restaurantjes, leuke winkeltjes en mooie straatjes. Een groot verschil met de twintigste eeuw toen Berlijn lange tijd een verscheurde stad was, verdeeld tussen West en Oost. Dit contrast tussen het heden en het verleden is eigenlijk nergens zo goed te bewonderen als in deze Europese 10 highlights in indrukwekkend Berlijn

Wat te doen in Plauen
Duitsland

De leukste tips voor het historische Plauen – German.Local.Culture. 

Het schilderachtige Duitse Plauen biedt een gevarieerde mix van cultuur, natuur en gastronomie. Deze stad met 65.000 inwoners, gelegen in de Duitse deelstaat Saksen in het oosten van Duitsland, heeft een historische oude binnenstad. Een bezoek aan Plauen betekent idyllische straatjes, gezellige pleintjes en mooie bezienswaardigheden. Local Maxi Schulz is dit jaar uitgeroepen tot de kantprinses De leukste tips voor het historische Plauen – German.Local.Culture. 

Wat te doen in Keulen
Duitsland

Wat te doen in Keulen tijdens je stedentrip?

Wil je graag treinen en een gezellige en gastvrije stad in Europa bezoeken? Dan is Keulen de ideale stedentrip! Keulen, ook wel internationaal bekend als Cologne, heeft alles in huis om jou een grandioos weekendje weg te bieden. Benieuwd wat er in Keulen allemaal te doen is? In deze blog delen wij de leukste tips Wat te doen in Keulen tijdens je stedentrip?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy