Budgettip – Incognito boeken

Budgettip – Incognito boeken

Gepubliceerd: 09 sep 2014 | Foto: Budgettip – Incognito boeken

Incognito boeken? Met deze tip betaal je nooit meer teveel voor jouw vliegtickets en hotelovernachtingen. Wanneer je een reis wilt boeken ga je op internet op zoek naar vluchten en hotels via de verschillende booking sites. Soms kom je wat tegen en onthoud je het en ga je verder zoeken om er later weer op terug te komen. Nu zijn er tegenwoordig booking sites, die meten hoe vaak je terugkomt op een bepaalde site met een bepaalde zoekopdracht. Hier anticiperen ze dan op door de vluchten, of hotels weer te geven met een hogere prijs, dan de eerste keer. Ook wordt er vaak bijgezet dat er nog slechts enkele, of één beschikbaar is.

Wat is de icognito modus

De incognitomodus wordt meestal gebruikt om te surfen zonder de browsegeschiedenis, cookies en andere gegevens op te slaan. Als je in incognitomodus websites bezoekt, blijft je leesgedrag privé en worden geen sporen achtergelaten op je apparaat, wat handig kan zijn als je privacy belangrijk vindt of als je niet wilt dat anderen weten welke sites je hebt bezocht. Het beschermt echter niet volledig tegen online tracking door websites, dus voor volledige anonimiteit zijn aanvullende stappen en tools nodig.

In de Incognito modus je reis boeken

Ook kan het handig zijn bij het boeken van je reis. Je kunt hiermee namelijk voorkomen dat je een hogere prijs te zien krijgt na een terugkerend bezoek op een website. Om te voorkomen dat je dus meer gaat betalen is het nodig om via de “incognito” modus in Google Chrome of Internet Explorer te zoeken.

Hoe kom je in de “incognito” modus van Chrome?

Wanneer je de browser geopend hebt druk je op “ctrl/shift/n”. Deze drie toetsen tegelijk indrukken zorgt voor een “icognito” browser blad en je kunt vrij zoeken naar de vlucht of het hotel zonder sporen achter te laten voor de booking sites. 

Incognito modus in Google Chrome
Incognito modus in Google Chrome

Hoe kom je in de “incognito” modus van Internet explorer?

Voor Internet Explorer is de sneltoets combinatie “ctrl/shift/p”.

Hoe kom je in de “incognito” modus op je mobiel?

Op android telefoons moet je de internetbrowser openen en dan rechtsboven aan op het icoontje met de 3 puntjes drukken. Je kunt nu een nieuw incognitotabblad openen.

Op de iphone open je Safari en druk je op de tabbladen knop (2 vierkantjes naast elkaar). Daarna swype je naar de privé tab groep knop en klik je op het tabblad dat je geopend wilt hebben.

Let op: deze icognito functie kan door de snelle ontwikkeling van de internet browsers op de computer en smartphone ook opeens op een andere plek staan. Raadpleeg dan de websites van Apple en Android voor de meest recente informatie.

Een nieuwe reis boeken?

Sta je op het punt een nieuwe reis te boeken. Vraag nu de gratis reisgidsen of bekijk de beste reisorganisaties van dit moment.

Reisblogger Martin

Met liefde geschreven door:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Sydney(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy