Budgettip – Incognito boeken

Incognito boeken? Met deze tip betaal je nooit meer teveel voor jouw vliegtickets en hotelovernachtingen. Wanneer je een reis wilt boeken ga je op internet op zoek naar vluchten en hotels via de verschillende booking sites. Soms kom je wat tegen en onthoud je het en ga je verder zoeken om er later weer op terug te komen. Nu zijn er tegenwoordig booking sites, die meten hoe vaak je terugkomt op een bepaalde site met een bepaalde zoekopdracht. Hier anticiperen ze dan op door de vluchten, of hotels weer te geven met een hogere prijs, dan de eerste keer. Ook wordt er vaak bijgezet dat er nog slechts enkele, of één beschikbaar is.

Incognito modus / private search

Om te voorkomen dat je dus meer gaat betalen is het nodig om via de “incognito” modus in Google Chrome of Internet Explorer te zoeken.

Hoe kom je in de “incognito” modus van Chrome?

Wanneer je de browser geopend hebt druk je op “ctrl/shift/n”. Deze drie toetsen tegelijk indrukken zorgt voor een “icognito” browser blad en je kunt vrij zoeken naar de vlucht of het hotel zonder sporen achter te laten voor de booking sites. 

Incognito modus in Google Chrome

Incognito modus in Google Chrome

Hoe kom je in de “incognito” modus van Internet explorer?

Voor Internet Explorer is de sneltoets combinatie “ctrl/shift/p”.

Heb je nog vragen over incognito zoeken en boeken? 

Neem dan contact met mij op!

Lees ook deze handige tips: 

5 fantastische tips hoe je geld kunt besparen met Skyscanner

Hoe boek ik goedkope vliegtickets?

Meer handige budgettips? 

Volg onze reizende reporters hier op Facebook! 

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    Ik ben Martin Brinkman, 40 jaar, woonachtig in Deventer. Ik ben de budgetcoach van Liefde Voor Reizen, want ik ben in het dagelijks leven Financieel Manager bij leasemaatschappij XLLease te Apeldoorn en ik hou van reizen! Die combinatie zorgt ervoor dat ik graag probeer zoveel mogelijk te doen voor zo min mogelijk geld, maar wel met het nodige comfort.