Hoe kom ik op het snelst en voordeligst op Schiphol? Auto, trein of taxi?

Gepubliceerd: 03 jul 2019 | Foto: Hoe kom ik het snelst op Schiphol?

Hoe kom ik het snelst op Schiphol?
Reisblog Liefde voor Reizen

Je kent het vast wel, je hebt je vakantie geboekt en dan het dilemma wanneer de vakantie dichterbij komt: gaan we met de trein, de auto of de taxi naar Schiphol? In deze blog leg ik je de voor- en nadelen uit, hoe lang de reistijd is en wat de prijzen zijn.

Weekendje Rome

Voor deze blog gebruik ik een fictieve reis, deze reis vindt dus niet echt plaats. Mijn vertrekpunt is het centrum van Beekbergen en mijn eindbestemming is natuurlijk Schiphol. Mijn vlucht naar Rome vertrekt morgen (vrijdag) om 09.00 uur en zondagmiddag vlieg ik weer terug naar Nederland.

Auto, trein of taxi?

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, maar welk vervoersmiddel is het snelste en goedkoopste? Hoe kom ik het snelst en voordeligst op Schiphol?

Met de trein naar Schiphol

Als ik met de trein ga, dan kan ik de bus nemen vanaf Beekbergen richting Apeldoorn, dit duurt ongeveer 18 minuten. Vanaf Apeldoorn is het nog 1 uur en 10 minuten richting Schiphol. Dat zou qua reistijd betekenen (als ik het wachten op de bus en trein ook meetel) dat ik in een kleine 2 uur op Schiphol kan zijn.

Wie via Schiphol vliegt in het hoogseizoen moet er rekening mee houden dat je 3 uur van te voren aanwezig moet zijn. Aangezien ik om 09.00 uur ’s ochtends vlieg, betekent het dat ik om 06.00 uur op Schiphol moet zijn. Als ik naar de treintijden kijk in de NS planner zie ik dat de eerste trein om 05:44 uur gaat, waarmee ik om 06:53 uur op Schiphol aankom. 53 minuten later dan ik eigenlijk zou willen. Het pakken van de trein is daarom geen optie voor deze reis.

Mocht ik het risico toch nemen en gaan voor de bus en trein dan ben ik het volgende kwijt:

Bus van Beekbergen naar treinstation Apeldoorn: €2,22 (enkele reis)
Treinstation Apeldoorn naar Schiphol Airport: € 17,80 (enkele reis)

Met de trein ben ik dus €40,04 kwijt voor een retour en een kleine 2 uur onderweg om op Schiphol te komen.

De voordelen van de trein zijn:

 • het is een duurzame manier van reizen;
 • het is de goedkoopste manier van reizen;
 • je stapt onder Schiphol uit en loopt zo naar de incheckbalie.

De nadelen van de trein zijn:

 • er is kans op vertraging;
 • er zijn beperkte tijden, geen nachttreinen bijvoorbeeld;
 • je hebt extra reistijd als je moet wachten op je trein;
 • het is niet van deur tot deur.

Met de auto naar Schiphol

Ik heb ook de mogelijk om met de auto naar Schiphol te gaan. Met de auto ben ik vanaf Beekbergen 1 uur onderweg, mits er geen files zijn. De afstand van Beekbergen naar Schiphol Airport is 102,86 km. Dit komt neer op ongeveer €13 voor benzinekosten. Maar dan ben ik er nog niet, ik moet natuurlijk ook mijn auto kwijt. Voor het parkeren op Schiphol zijn verschillende mogelijkheden:

Shuttle parkeren met Parking4Schiphol: € 23,00 voor 3 dagen;
Valed parkeren met The Valet Guys: € 46,50 voor 3 dagen.

Stel dat ik kies voor shuttle parkeren via Parking4Schiphol dan ben ik in totaal €26 (benzinekosten) + €23 (shuttle parkeren) = €49 in totaal kwijt en ben ik 1 uur en 11 minuten onderweg om van Beekbergen naar Schiphol te komen.

De voordelen van de auto zijn:

 • je reist van deur tot deur, als je voor valet service kiest;
 • je kunt meteen weg als je geland bent op Schiphol als je voor valet parking kiest;
 • je hoeft niet ver met je bagage te zeulen.

De nadelen van de auto zijn:

 • je hebt kans op in de file terecht te komen;
 • het is niet de meest duurzame manier van reizen;
 • je moet nog een stukje met de shuttlebus, als je weggaat en terugkomt, wanneer je voor shuttle parking kiest;
 • het is duurder dan met de trein;

Bekijk en vergelijk hier de mogelijkheden voor jou

Met de taxi naar Schiphol

Daarnaast heb ik nog de mogelijkheid om een taxi te nemen naar Schiphol. Dit is qua reistijd natuurlijk hetzelfde als met de auto. Als ik vanaf het centrum van Beekbergen naar Schiphol Airport een taxi neem dan ben ik rond de €100 kwijt.

De voordelen van de taxi zijn:

 • je reist van deur tot deur;
 • je hoeft zelf niet te rijden;
 • je kunt vertrekken wanneer je wilt.

De nadelen van de taxi zijn:

 • de taxi is de duurste optie;
 • het is niet de meest duurzame manier van reizen;
 • een taxi kan ook vertraging oplopen.

Bekijk hier de taxi mogelijkheden voor jou

Zoals je ziet heeft het alledrie zijn voor- en nadelen. Nou is het vervoer natuurlijk ook afhankelijk van de bestemming en de reisduur. Zo is het parkeren van je auto op Schiphol een stuk duurder als je bijvoorbeeld 2 weken op vakantie gaat. Dan kun je weer beter de trein pakken. En ook de taxi is weer afhankelijk van je vertrekpunt. Hoe dichterbij het vliegveld je woont hoe interessanter het pakken van een taxi wordt.

En natuurlijk kan je ook altijd nog je familie, vrienden of buren lief aankijken om je te brengen. Lees ook onze andere budgettips.

Hoe reis jij altijd naar Schiphol?

Deel je ervaring met ons. Laat je reactie achter.

Reisblogger Martin

Auteur:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat kost een gemiddelde hotelovernachting
Budgettips

Wat kost een hotelovernachting in populaire vakantielanden?

Wanneer je op reis gaat zijn er diverse zaken die meewegen in waar je naartoe gaat. Een van die zaken is hoeveel het gaat kosten. Het boeken van een accommodatie is dan een van de grotere kostenposten, naast de reiskosten. In deze blog vergelijken we de gemiddelde kosten voor hotels in drie verschillende segmenten. Dit Wat kost een hotelovernachting in populaire vakantielanden?

Zo bespaar je makkelijk geld en tijd om te reizen
Budgettips

Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

Het leven wordt er niet goedkoper op tegenwoordig. De hoge inflatie zorgt ervoor dat we steeds minder kunnen voor hetzelfde geld. Toch vinden we het allemaal lastig om te besparen op onze reizen, die liefde blijft gewoon enorm. Gelukkig zijn er eenvoudige aanpassingen waarmee je op een snelle manier geld kunt besparen en kunt wegzetten Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie
Budgettips

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de paniek toe. Hij kan uiteraard ergens in de hotelkamer rondslingeren, maar wat nou als hij gestolen is? Wij leggen jou uit welke stappen je moet nemen zodra je jouw telefoon (op vakantie) kwijt bent. Tip 4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy