Zoek
Sluit dit zoekvak.

3 x doen in Andalusië – Leuke activiteiten voor gezinnen

El Torcal de Antequera

3 x doen in Andalusië – Leuke activiteiten voor gezinnen

El Torcal de Antequera

Inhoudsopgave

De omgeving van Andalusië in Spanje is een prachtig gebied om vakantie te vieren. Het is zowel voor de rust zoekers als voor de avonturiers een ideaal gebied. Ook voor vakanties met gezinnetjes in het dé perfecte plek. Zo kun je bijvoorbeeld een dag eropuit trekken om bijvoorbeeld naar Rio Chillar te gaan. Dit is een leuke en mooie wandeling door de rivier Chillar, wat voor jong en oud een mooie ervaring is. Lees hieronder onze top 3 activiteiten in Andalusië. Welke activiteit spreekt jou het meeste aan? 

Rio Chillar 

Rio Chillar is echt een aanrader voor jong en oud en ook voor honden met baasje(s). Een super leuke, schaduwrijke wandeling door de rivier Chillar. Met je voeten in het water is het zeer verkoelend, de tocht kan dus zowel met minder weer als bij hoge temperaturen. Bij ons was het rond de 29 graden, ideaal temperatuurtje dus! Er zijn af en toe leuke zwemplekken en als je goed het water in de gaten houdt zijn er o.a. waterslangen en kikkers te spotten.

Trek stevige schoenen aan die in het water kunnen. Niet met gladde zool, vanwege de stenen die glad kunnen zijn. Het enige minpuntje is dat je aan de start van de route je auto niet mag zetten, boven op de berg zijn er gratis parkeerplaatsen maar met wel een flink stuk lopen. Neem trouwens genoeg eten en drinken mee, hier is geen cafeetje of restaurant aanwezig. Het ligt in het dorpje Nerja wat aan het strand gelegen is en toont erg gezellig en mooi! Het is geen drukke stad, maar een leuke plaats met wat eettentjes, bakkertjes en winkeltjes.

Rio Chillar (in Nerja, Andalusië)
Rio Chillar (in Nerja, Andalusië)

Lees meer over Rio Chillar in Andalusië

El Torcal de Antequera

El Torcal de Antequera is een prachtig natuurgebied en de route erheen is al adembenemend mooi. Eenmaal aangekomen zijn er voldoende parkeergelegenheden bij het bezoekerscentrum. Neem voldoende drinken/ eten mee voor onderweg en goede schoenen die rotsbestendig zijn. Je gaat hier trouwens niet door het water. Onderweg zijn er ook veel beesten te zien waaronder: prachtige vlinders, hagedissen en mooie vogels.

Voor kinderen die van wandelen houden is het echt een aanrader! Die van ons vonden het geweldig en stapten goed door, maar het is niet te doen met kinderen in buggy’s. Aan het eind van de tocht is er een leuk bezoekerscentrum met (redelijk) schone toiletten, een leuk restaurantje waar je zowel binnen als buiten op het terras met uitzicht op de route heerlijk kunt uitrusten en wat kunt eten en drinken. Er is binnen ook nog een leuk souvenirwinkeltje en je kunt een munt laten slaan met het teken van het national park erop als aandenken voor 1,05 euro.

El Torcal de Antequera
El Torcal de Antequera

Lees meer over Torcal de Antequera

De kloof Los Cahorros

Los Cahorros is een super gave wandelplek voor jong en oud. Los Cahorros bestaat uit schitterende natuur, hangbruggen en riviertjes, ook om door heen te lopen. Ook voor families met kinderen een echte aanrader (dan wel zonder buggy). Je voelt je even in een Indiana Jones film. Bij terugkomst is er een cafeetje om wat te drinken. Als tip zou ik zeggen: trek stevige schoenen aan die nat mogen worden i.v.m. de rivier om door heen te lopen.

De kloof Los Cahorros (in Monachil bij Granada)
De kloof Los Cahorros (in Monachil bij Granada)

Lees meer over de kloof Los Cahorros

Dit vind je vast ook interessant: 

Goedkope vluchten richting Andalusië

Goedkope accommodaties in Andalusië

 

(Deze gastblog is geschreven door Marlous)

Plan je reis door Spanje
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Spanje