Zoek
Sluit dit zoekvak.

7 dagen rondreis Andalusië: Sevilla, Granada, Córdoba

Rondreis Andalusië: Sevilla, Granada, Córdoba

7 dagen rondreis Andalusië: Sevilla, Granada, Córdoba

Rondreis Andalusië: Sevilla, Granada, Córdoba

Inhoudsopgave

Rondreis Andalusië – Altijd al graag het zuiden van Spanje willen zien? Maar niet goed weten welke stad nou het beste is. Wat dacht je van een 7 dagen tour door het prachtige Andalusië? Ik heb een leuke rondreis voor je: Sevilla – Granada –Córdoba

Ben je op zoek naar een rondreis door Andalusië? Bekijk hier de mogelijkheden!

Zuid-Spanje kent onwijs veel leuke stadjes. Andalusië is voor mij magisch. Als je er met de auto doorheen rijdt, zie je de prachtige landschappen met witte Spaanse dorpjes. Eigenlijk moet je een aantal weken rustig door Andalusië rondreizen en van dorpje naar stadje rijden. Je komt bij de meeste schattige witte dorpjes uit en vindt de meest romantische plaatsjes. Maar mocht je nou geen weken de tijd hebben, dan zijn deze 3 steden zeker een aanrader om kennis te maken met het sprookjesachtige Andalusië.

Rondreis Andalusië: ontdek de mooiste plekken van Andalusië
Rondreis Andalusië: ontdek de mooiste plekken van Andalusië

DAG 1 tot 3: SEVILLA

We kwamen aan in Sevilla, één van de populairste steden in Andalusië. De eerst keer dat ik de stad zag, had ik het gevoel dat het niet echt was. Prachtige gebouwen, parken met bloemen, koetsen met paarden en elegante en mooi geklede Spanjaarden. Ik was opslag verliefd op deze stad.

Plaza España

Sevilla was het beginpunt van de reis. De eerste paar dagen verbleven we in deze stad. We hadden een schattige Airbnb in het centrum van de stad. Deze eerste dag besloten we direct naar het populaire Plaza España te gaan.

Wat mij betreft één van de mooiste pleinen ter wereld. Het plein is een sprookje, alles is tot in detail versierd met de mooiste kleuren, bruggetjes, mozaïek, tegeltjes, fonteinen en andere details.

Genieten in Sevilla, Andalusië
Genieten in Sevilla, Andalusië

Het bijzondere (en populaire) aan dit plein is dat je alle provincies van Spanje in mozaïek terug kan vinden. Erg populair, iedereen wil natuurlijk met zijn provincie of favoriete provincie op de foto. Het is een plein waar je uren rond kunt lopen en je iedere keer weer een ander mooi detail ontdekt.

Aan het plein grenst het prachtige park Maria Luisa, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Ook in dit park kom je de meest mooie elementen tegen; van indrukwekkende eeuwenoude bomen tot mooie fonteintjes, vijvertjes, bloemen en ga zo maar door.

Bijzondere boom in Park Maria Luisa
Bijzondere boom in Park Maria Luisa

Sevilla heeft veel mooie plekjes, maar Plaza España en het aangrenzende park zijn een must see tijdens je bezoek. Verder is het rondstruinen door de stad al iets bijzonders. Letterlijk ieder gebouw is mooi.

Metropol Parasol

Een ander indrukwekkende bezienswaardigheid in Sevilla is het Metropol Parasol. Het is een gigantisch bouwwerk middenin het centrum. Het is de grootste houten constructie ter wereld en het is een apart maar bijzonder gebouw om te zien.

Tapas eten

En een avond in Spanje sluit je natuurlijk af met heerlijke Tapas. Mijn favoriete tapasbar in Sevilla is Bar Baratillo.

Heerlijk slenteren langs de rivier in Sevilla
Heerlijk slenteren langs de rivier – Rondreis Andalusië

De andere dagen hebben we heerlijk door Sevilla rond gewandeld, ons laten verdwalen door de kleine straatjes en gelopen langs de rivier.

DAG 4 tot 5: GRANADA

Op dag 3 gingen we met een Blablacar naar de volgende stop: Granada. Blablacar wordt in Spanje erg veel gebruikt. Het is een app waar men vrije plekken in zijn auto op kan zetten. Je voert dan bijvoorbeeld in: Sevilla – Granada + een dag en tijdstip en er verschijnen mensen die plekken in hun auto vrij hebben op die dag en jouw ingevoerde tijdstip.

Je betaald een klein bedrag voor het meerijden. Het werkt heel goed. Ik heb tot nu toe alleen nog maar positieve ervaringen gehad met Blablacar. Daar komt nog bij dat het onwijs leuk is, je leert vaak locals/Spanjaarden kennen, die tijdens de reis ook nog veel kunnen vertellen over de omgeving of de stad waar je naartoe gaat.

Plaza Nueva

Op dag 4 kwamen we met een Blablacar aan in Granada. Wij begonnen de dag met een typisch Spaans ontbijtje ‘Pan con tomate’ en een heerlijke koffie op Plaza Nueva. Eén van de pleinen die je niet mag missen.

Granada is niet heel groot, het heeft een compact stadscentrum. Daarna zijn wij de Arabische wijk Ibaicín ingedoken. Dit is dé plek om souvenirs te kopen, winkels met tassen, Arabische zoetigheden, kruiden, spiegeltjes en ga zo maar door. Het is erg Arabisch en soms vergeet je even dat je in Spanje zit.

Mirador de San Nicolas

Vervolgens zijn wij doorgelopen naar Mirador de San Nicolas. Een locatie die zich bevindt op de top van Albaicín. Het uitzicht hier is adembenemend mooi. Je ziet de beroemde Alhambra liggen en de omliggende bergen.

Adembenemend uitzicht, kijkend op de Alhambra en omliggende bergen!
Adembenemend uitzicht, kijkend op de Alhambra en omliggende bergen!

Alhambra

Op dag 2 stonden we vroeg op, want deze dag stond geheel in het teken van de wereldberoemde Alhambra. TIP! Koop zeker 2 maanden voordat je gaat alvast je ticket online. Er zijn maar weinig tickets beschikbaar. Het complex komt uit de 13e eeuw en behoort tot UNESCO erfgoed. Het is erg populair en als je in Granada bent, mag je dit niet missen.

De wereldberoemde Alhambra
De wereldberoemde Alhambra – Rondreis Andalusië

Het Alhambra is een ommuurd complex met verschillende tuinen, paleizen, fonteinen, torens en prachtige gebouwen. Het heeft veel decoraties. Het is een en al schoonheid wat je zult zien. Ik stond echt de hele dag met open mond te kijken naar deze prachtige plek. Voor deze plek moet je zeker een hele dag uitrekken. Als je hier rond loopt, kun je zien hoe rijk de stad ooit is geweest.

Alhambra van dichterbij
Alhambra van dichterbij – Rondreis Andalusië, Spanje

In de omgeving van het Alhambra zitten talloze eettentjes en restaurantjes. Dus even toe aan een pauze, dan is er keuze genoeg.

DAG 6 tot 7: Córdoba

Op dag 6 zijn we ’s ochtend per bus naar Córdoba gereisd. Via Blablacar hadden we geen auto gevonden die vroeg in de ochtend deze kant op reed, dus besloten we met het openbaar vervoer te gaan. Het openbaar vervoer in Spanje is ontzettend goed geregeld.

Het is heel eenvoudig om door Spanje per trein of bus te reizen. Het is redelijk goedkoop en daarnaast is het openbaar vervoer altijd op tijd. Je zult het bijna niet geloven, want Spanjaarden zijn niet zo van de tijd, maar wat betreft het openbaar vervoer kom je exact op de juiste minuut aan.

Per bus kwamen we aan op onze laatste bestemming Córdoba. Deze hele stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een bijzondere stad, omdat je vele elementen terugziet van de verschillende culturen die er geleefd hebben.

Een mix van Christelijke, Islam en Joodse gebouwen en elementen vind je er terug. Het maakt deze stad door deze diverse zichtbare culturen erg bijzonder. Weinig mensen weten dat de stad Cordoba duizenden jaren geleden de machtigste en grootste stad ter wereld was. Ja je leest het goed, ter wereld!

Mezquita

Een must see in deze stad is Mezquita. Het is een enorme moskee die later door de Christelijke veroveraars is platgegooid en voor een deel omgebouwd is tot kerk. Binnenin de moskee is een prachtige kathedraal gebouwd. Het is erg indrukwekkend om te zien hoe een moskee en kerk samen terug te zien zijn in één gebouw.

Veel mooie gebouwen in Cordoba zoals Mezquita.
Veel mooie gebouwen in Cordoba zoals Mezquita.

Verder heeft Córdoba prachtige kleine straatjes en pleintjes. Het is een stad waar je jezelf kunt laten verdwalen en ook weer veel mooie romantische plekjes tegenkomt. Córdoba is niet heel populair, omdat het vanuit Nederland niet direct te bereiken is per vliegtuig. Maar deze stad is zeker een bezoek waard. Het heeft veel historie, cultuur en sfeer.

Andalusië is prachtig, staat het op jouw bucketlist?
Rondreizen door Andalusië is prachtig, staat het op jouw bucketlist?

7 dagen genoten in Andalusië

7 dagen later, 3 prachtige steden in Andalusië verder. Het liefst zouden we nog dagen doorreizen om al het andere moois van het zuiden van Spanje te bewonderen, maar helaas hadden we daar geen tijd meer voor. We pakten opnieuw de bus en dit keer naar Sevilla, om daar per trein terug te gaan naar Madrid (onze woonplek momenteel). Of je kunt vanuit Sevilla weer het vliegtuig pakken naar Nederland.

Deze leuke gastblog over Andalusië is geschreven door Lara!

Rondreis Andalusië? 

Staat een rondreis in Andalusië op jouw bucketlist en ben je enthousiast geworden? Ontdek deze Spaanse omgeving ook zelf, bekijk de mogelijkheden nu!

Plan je reis door Spanje
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Spanje