Zoek
Sluit dit zoekvak.

3 witte en gekleurde dorpjes in Andalusië

3 witte en gekleurde dorpjes in Andalusië

Inhoudsopgave

Andalusië in Spanje is een prachtige plek om de winter door te brengen. Uiteraard speelt het mooie weer hier een grote rol bij, maar wat dacht je van de volgende highlights: de Sierra Nevada, het Alhambra in Granada, en steden als Sevilla en Córdoba?! Het allerleukste aan Andalusië vind ik de schattige dorpjes. Ik verval nu in clichés, maar ik ga het toch doen: van die pittoreske dorpjes, charmant en authentiek. Er zijn er duizenden van, maar dit zijn de drie mooiste die wij bezochten tijdens onze reis door Andalusië.

Mijas Pueblo

Mijas Pueblo, vlakbij Torremolinos (Málaga), heeft als bijnaam het witte dorp. Het dorp doet deze bijnaam eer aan, want het staat inderdaad vol met wit gepleisterde huisjes.

mijas-pueblo

Opvallend aan Mijas is ook de hoeveelheid ezels die je op straat ziet. Je kunt met een zogenoemde burros taxi een ritje maken. Ik had eerlijk gezegd niet zo’n zin om bovenop een ezel of in zo’n karretje te klimmen, dus wij hebben Mijas te voet verkend.

Over het plein met de ezels, door een kleine winkelstraat, langs de arena waar men vroeger stierengevechten hield; je komt langs fonteinen, pleintjes en terrasjes. Als je Mijas op je gemak verkent, met hier en daar een terrasje, ben je er zo een middag zoet.

Mijas Pueblo is niet bepaald een drukke wereldstad met veel bezienswaardigheden, maar het is perfect als je houdt van relaxt slenteren door schattige witte straatjes.

Almería

Geen wit dorp, maar een gekleurd dorp. Officieel is Almería een stad, maar het voelt als een groot dorp, zeker als je door de wijk naast het Alcazaba wandelt.

almeria

In deze wijk tref je nog heel duidelijk de Moorse invloeden aan. De huisjes zijn fel gekleurd en op iedere hoek vind je wel een theehuis. Bezoek ook zeker het Alcazaba! Wandel rond in de mooie tuin en geniet van het uitzicht.

Mooie bijkomstigheid is dat hier heel veel de zon schijnt. De Costa de Almería heeft namelijk per jaar de meeste zonuren van Europa.

Torrox Pueblo

Ten oosten van Málaga vind je inmiddels ook een flink aantal toeristische kustplaatsen. Denk aan Nerja en Torrox Costa. Geen zin in deze drukte maar wel in de buurt van het strand zitten? Ga naar Torrox Pueblo!

torrox-pueblo

Torrox Pueblo wordt wel eens vergeleken met het naburige Frigiliana. Hier vind je echter in de zomer én winter hordes met toeristen.

In Torrox Pueblo geen toeristen en geen lange rij met appartementencomplexen. Je vindt hier – uiteraard – witte huisjes, gebouwd in kleine straatjes, zigzaggend tegen de berg op. Let goed op als je door deze straatjes struint, want je verdwaalt gegarandeerd!

Midden in Torrox Pueblo is een gezellig plein met terrasjes. We hebben hier heerlijk gezeten, genietend van de zon midden in februari (!). Een fijne plek om tot rust te komen.

Deze gastblog is geschreven door Nanouk van Gennip van Samen de Wereld Ontdekken.

Plan je reis door Spanje
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Spanje