3 witte en gekleurde dorpjes in Andalusië

Gepubliceerd: 29 dec 2016 | Foto:

Reisblog Liefde voor Reizen

Andalusië in Spanje is een prachtige plek om de winter door te brengen. Uiteraard speelt het mooie weer hier een grote rol bij, maar wat dacht je van de volgende highlights: de Sierra Nevada, het Alhambra in Granada, en steden als Sevilla en Córdoba?! Het allerleukste aan Andalusië vind ik de schattige dorpjes. Ik verval nu in clichés, maar ik ga het toch doen: van die pittoreske dorpjes, charmant en authentiek. Er zijn er duizenden van, maar dit zijn de drie mooiste die wij bezochten tijdens onze reis door Andalusië.

Mijas Pueblo

Mijas Pueblo, vlakbij Torremolinos (Málaga), heeft als bijnaam het witte dorp. Het dorp doet deze bijnaam eer aan, want het staat inderdaad vol met wit gepleisterde huisjes.

mijas-pueblo

Opvallend aan Mijas is ook de hoeveelheid ezels die je op straat ziet. Je kunt met een zogenoemde burros taxi een ritje maken. Ik had eerlijk gezegd niet zo’n zin om bovenop een ezel of in zo’n karretje te klimmen, dus wij hebben Mijas te voet verkend.

Over het plein met de ezels, door een kleine winkelstraat, langs de arena waar men vroeger stierengevechten hield; je komt langs fonteinen, pleintjes en terrasjes. Als je Mijas op je gemak verkent, met hier en daar een terrasje, ben je er zo een middag zoet.

Mijas Pueblo is niet bepaald een drukke wereldstad met veel bezienswaardigheden, maar het is perfect als je houdt van relaxt slenteren door schattige witte straatjes.

Almería

Geen wit dorp, maar een gekleurd dorp. Officieel is Almería een stad, maar het voelt als een groot dorp, zeker als je door de wijk naast het Alcazaba wandelt.

almeria

In deze wijk tref je nog heel duidelijk de Moorse invloeden aan. De huisjes zijn fel gekleurd en op iedere hoek vind je wel een theehuis. Bezoek ook zeker het Alcazaba! Wandel rond in de mooie tuin en geniet van het uitzicht.

Mooie bijkomstigheid is dat hier heel veel de zon schijnt. De Costa de Almería heeft namelijk per jaar de meeste zonuren van Europa.

Torrox Pueblo

Ten oosten van Málaga vind je inmiddels ook een flink aantal toeristische kustplaatsen. Denk aan Nerja en Torrox Costa. Geen zin in deze drukte maar wel in de buurt van het strand zitten? Ga naar Torrox Pueblo!

torrox-pueblo

Torrox Pueblo wordt wel eens vergeleken met het naburige Frigiliana. Hier vind je echter in de zomer én winter hordes met toeristen.

In Torrox Pueblo geen toeristen en geen lange rij met appartementencomplexen. Je vindt hier – uiteraard – witte huisjes, gebouwd in kleine straatjes, zigzaggend tegen de berg op. Let goed op als je door deze straatjes struint, want je verdwaalt gegarandeerd!

Midden in Torrox Pueblo is een gezellig plein met terrasjes. We hebben hier heerlijk gezeten, genietend van de zon midden in februari (!). Een fijne plek om tot rust te komen.

Deze gastblog is geschreven door Nanouk van Gennip van Samen de Wereld Ontdekken.

Redactie van Liefde voor Reizen

Geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs over Spanje

Top 5 mooiste plekken in Spanje
Spanje

Top 5 mooiste plekken in Spanje – De onontdekte parels!

Zit je eraan te denken om een vakantie naar Spanje te boeken, maar heb je nog geen idee waar naartoe? Geen paniek, want op deze pagina ga je ongetwijfeld inspiratie krijgen. In dit artikel nemen we je namelijk mee naar de 5 mooiste plekken in Spanje en laten we je ook nog eens een gave Top 5 mooiste plekken in Spanje – De onontdekte parels!

De leukste fietssteden in Spanje
Spanje

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen wanneer je op de fiets stapt en heerlijk rondfiets met de wind in haren. Maar wat zijn nou de leukste fietssteden in Spanje? Dat lees je in deze nieuwe blog. Leukste fietssteden in Spanje In De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wat te doen in Barcelona
Spanje

Barcelona op repeat: wat te doen in deze mooie Spaanse stad!

Niets beter dan even aan de winter te ontsnappen in een immer zonnige stad zoals Barcelona, nietwaar? Dat is wat wij vorige maand deden. We gingen hoogstpersoonlijk nog eens een kijkje nemen in het bijzondere Barcelona. Een wereld apart binnen Spanje, ons niet zo onbekend. Jullie zijn toch al in Barcelona geweest? Dat klopt! We Barcelona op repeat: wat te doen in deze mooie Spaanse stad!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy