3 witte en gekleurde dorpjes in Andalusië

Gepubliceerd: 29 dec 2016 | Foto:

Andalusië in Spanje is een prachtige plek om de winter door te brengen. Uiteraard speelt het mooie weer hier een grote rol bij, maar wat dacht je van de volgende highlights: de Sierra Nevada, het Alhambra in Granada, en steden als Sevilla en Córdoba?! Het allerleukste aan Andalusië vind ik de schattige dorpjes. Ik verval nu in clichés, maar ik ga het toch doen: van die pittoreske dorpjes, charmant en authentiek. Er zijn er duizenden van, maar dit zijn de drie mooiste die wij bezochten tijdens onze reis door Andalusië.

Mijas Pueblo

Mijas Pueblo, vlakbij Torremolinos (Málaga), heeft als bijnaam het witte dorp. Het dorp doet deze bijnaam eer aan, want het staat inderdaad vol met wit gepleisterde huisjes.

mijas-pueblo

Opvallend aan Mijas is ook de hoeveelheid ezels die je op straat ziet. Je kunt met een zogenoemde burros taxi een ritje maken. Ik had eerlijk gezegd niet zo’n zin om bovenop een ezel of in zo’n karretje te klimmen, dus wij hebben Mijas te voet verkend.

Over het plein met de ezels, door een kleine winkelstraat, langs de arena waar men vroeger stierengevechten hield; je komt langs fonteinen, pleintjes en terrasjes. Als je Mijas op je gemak verkent, met hier en daar een terrasje, ben je er zo een middag zoet.

Mijas Pueblo is niet bepaald een drukke wereldstad met veel bezienswaardigheden, maar het is perfect als je houdt van relaxt slenteren door schattige witte straatjes.

Almería

Geen wit dorp, maar een gekleurd dorp. Officieel is Almería een stad, maar het voelt als een groot dorp, zeker als je door de wijk naast het Alcazaba wandelt.

almeria

In deze wijk tref je nog heel duidelijk de Moorse invloeden aan. De huisjes zijn fel gekleurd en op iedere hoek vind je wel een theehuis. Bezoek ook zeker het Alcazaba! Wandel rond in de mooie tuin en geniet van het uitzicht.

Mooie bijkomstigheid is dat hier heel veel de zon schijnt. De Costa de Almería heeft namelijk per jaar de meeste zonuren van Europa.

Torrox Pueblo

Ten oosten van Málaga vind je inmiddels ook een flink aantal toeristische kustplaatsen. Denk aan Nerja en Torrox Costa. Geen zin in deze drukte maar wel in de buurt van het strand zitten? Ga naar Torrox Pueblo!

torrox-pueblo

Torrox Pueblo wordt wel eens vergeleken met het naburige Frigiliana. Hier vind je echter in de zomer én winter hordes met toeristen.

In Torrox Pueblo geen toeristen en geen lange rij met appartementencomplexen. Je vindt hier – uiteraard – witte huisjes, gebouwd in kleine straatjes, zigzaggend tegen de berg op. Let goed op als je door deze straatjes struint, want je verdwaalt gegarandeerd!

Midden in Torrox Pueblo is een gezellig plein met terrasjes. We hebben hier heerlijk gezeten, genietend van de zon midden in februari (!). Een fijne plek om tot rust te komen.

Deze gastblog is geschreven door Nanouk van Gennip van Samen de Wereld Ontdekken.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs over Spanje

Top 5 mooiste plekken in Spanje – De onontdekte parels!

Zit je eraan te denken om een vakantie naar Spanje te boeken, maar heb je nog geen idee waar naartoe?...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Barcelona op repeat: wat te doen in deze mooie Spaanse stad!

Niets beter dan even aan de winter te ontsnappen in een immer zonnige stad zoals Barcelona, nietwaar? Dat is wat...

Wat zijn de mooiste Spaanse eilanden?

Wanneer je denkt aan Spanje, komen de eilanden al snel in zicht. Want wat zijn dat mooie vakantieoorden met bijna...

Ibiza, zó veel meer dan een partyeiland

Vraag wat mensen op straat waar ze als eerste aan denken bij het horen van de naam Ibiza. Waarschijnlijk zul...

Wat te doen in Puerto de Mogan op Gran Canaria

Zoek je een land binnen Europa waar het gehele jaar warm is? Dan kan ik je aanraden op vakantie te...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy