Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bezienswaardigheden Kinsale: leuke dagtrip vanuit Cork!

Bezienswaardigheden Kinsale: leuke dagtrip vanuit Cork!

Bezienswaardigheden Kinsale: leuke dagtrip vanuit Cork!

Bezienswaardigheden Kinsale: leuke dagtrip vanuit Cork!

Inhoudsopgave

Het kleine Kinsale in Ierland heeft verrassend veel te bieden voor haar grootte, er is werkelijk voor ieder wat wils. Dit vissersdorp heeft een rijke geschiedenis, kleurig centrum én een prachtig omgeving om te wandelen of te fietsen. Als kers op de taart kun je hier ook nog eens je smaakpapillen verwennen. Een perfecte daguitstap vanuit Cork!

Bereikbaarheid

Kinsale is erg goed bereikbaar dankzij een goede busverbinding met Cork. Vanuit Cork sta je namelijk binnen een uur aan de haven van dit schattige dorpje. Deze buslijn tussen Cork en Kinsale heeft een extra voordeel, hij komt namelijk langs de luchthaven van Cork. Als je dus aan het eind van de dag terugvliegt, kun je nog prima een halve dag in Kinsale genieten.

Charles Fort

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Kinsale is Charles Fort. Vanuit het centrum loop je er in een half uur via de ‘Scilly Walk’ naartoe, dit is een goed aangegeven en makkelijke wandelroute. Bovendien heb je onderweg prachtige uitzichten op zowel het fort als Kinsale.

Uitzicht op Kinsale tijdens Scilly Walk
Uitzicht op Kinsale tijdens Scilly Walk
Wandelen rond Charles Fort - Kinsale
Wandelen rond Charles Fort

Charles Fort zelf is niet erg bijzonder, maar zeker een bezoekje waard. Je kunt door het hele fort lopen en er wordt veel informatie gegeven over de geschiedenis van het fort en de omgeving. Ook heb je vanaf hier een prachtig uitzicht op de inham en Kinsale. Het is dus zeker leuk om hier een uurtje rond te lopen, wat bij te leren en te genieten van het uitzicht.

Wie maar niet genoeg kan krijgen van de groene omgeving en frisse zeelucht, kan makkelijk een wandeling maken langs het water. Vanaf het fort loopt er namelijk een wandelpad richting de kust. Dit pad is vooral erg geliefd bij de locals die er rustig hun hond uitlaten.

Wandelen langs het water (fort en kinsale op achtergrond)
Wandelen langs het water (fort en kinsale op achtergrond)
Uitzicht vanuit het fort - Kinsale
Uitzicht vanuit het fort

Centrum

Het centrum van Kinsale is niet groot, maar dat geeft het juist een knusse sfeer en de kleurrijke straatjes maken je meteen vrolijk!

Kleurrijke straatjes van Kinsale
Kleurrijke straatjes van Kinsale

Erg leuk is dat er meerdere wandelroutes door het centrum letterlijk zijn uitgestippeld. Op het bord bij het ‘Tourist Information Office’ zijn alle routes uitgestippeld en zie je wat je onderweg allemaal tegenkomt. Kies een route die je leuk lijkt en volg simpelweg de gekleurde stippen op de wegwijzers in de straten. Een erg handige manier om Kinsale goed te zien en dat eens zonder Google Maps 😉

Uitgestippelde routes
Uitgestippelde routes

Wie meer tijd heeft kan ook wandelroutes volgen die buiten het centrum gaan. Zo kan je in een uurtje ook door de prachtig groene omgeving en langs het water lopen. Een heerlijke afwisseling tussen stad en natuur.

Culinair

Niet alleen de ogen, maar ook de smaakpapillen worden goed verwend in Kinsale. Ga bijvoorbeeld een pub binnen en bestel een Irish coffee. Heerlijk om aan de bar te zitten met locals die voetbal kijken. Of geniet van een lekker taartje in één van de vele cafétjes en bakkerijen.

Tijd voor een heerlijke Irish Coffee
Tijd voor een heerlijke Irish Coffee

Maar Kinsale staat vooral bekend om haar verse vis. Wat is er nog beter dan een heerlijke ‘fish and chips’ te bestellen en dit (bij mooi weer) langs de waterkant op te eten.

Genieten van mijn Fish and Chips
Genieten van mijn Fish and Chips

De omgeving

De omgeving van Kinsale leent zich goed voor mooie wandelingen of fietstochten. Zelf was ik slechts een halve dag in Kinsale, anders had ik zeker een fiets gehuurd om naar de prachtige klifkust te rijden. Ook kun je met een pendelbusje naar The Old Head of Kinsale. Hier kun je een mooie wandeling maken langs de klifkust en genieten de beste uitzichten.

Wil je meer weten over Cork zelf? Lees dan ook de blog: Stedentrip Cork: tips voor een weekendje Cork in Ierland

Ook het mooie Kinsale bezoeken?

Ontdek dit Ierse pareltje ook zelf. Vliegtickets zijn er al vanaf 50 euro en een goed hotel vind je al voor 65 euro per nacht. Of boek een stedentrip Cork als pakketreis.

Plan je reis door Ierland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Ierland