De Lofoten; Noord-Noorwegen

Gepubliceerd: 05 sep 2018 | Foto: De Lofoten; Noord-Noorwegen

Een van mijn favoriete plekjes die ik tot nu toe heb bezocht: de Lofoten. Het moment dat je met de boot na een heerlijke trektocht door Noorwegen op de Lofoten aankomt ben je direct verkocht; Idyllisch en bijzonder. Vandaag beschrijf ik wat ik zo bijzonder vind aan de Lofoten.

1. De vissersdorpjes

De Lofoten heeft een sfeer van zee en vis. De frisse zeewind komt je tegemoet. Naar mijn idee kenmerkt de Lofoten zich ook door de typische rode vissershuisjes die je overal tegenkomt. Erg bijzonder!

Typische rode vissershuisjes
Typische rode vissershuisjes

2. De frisse zeelucht

Of je er nu van houdt of niet; de frisse zeelucht geeft een hele aparte en voor mij een fijne sfeer mee. Het gevoel van vrijheid en energie! We zijn ook de zee opgegaan om de vogelpracht te bekijken. Je kunt er onder anderen zeearenden en papegaaiduikers tegenkomen.

Vogels vliegen boven de Lofoten in Noorwegen
Vogels vliegen boven de Lofoten in Noorwegen

3. Eilandjes

Het gevoel van de eilandjes, maar anders dan Griekenland! Ook daarom moet je de Lofoten zeker een keer in je leven bezoeken. Het is veel ruiger en geeft een avontuurlijk gevoel. De Lofoten bestaan uit verschillende kleine eilandjes. De bekendere zijn Vestvågøy , Skomvær, Værøy, Moskenesøya en Gimsøya.

Voel die heerlijke rust!
Voel die heerlijke rust!

4. Boven de poolcirkel

Doordat de Lofoten boven de poolcirkel ligt kun je met het klimaat van alles treffen. Daarbij krijg je enorm mooie wolkenvelden doordat deze tegen de steile rotsen komen. Pracht om te zien en zo uniek!

Mooie wolkenvelden tegen de steile rotsen
Mooie wolkenvelden tegen de steile rotsen

5. De rust

Ook voor de rust moet je de Lofoten een keer bezocht hebben! Ook dit is een unieke beleving. Ik krijg kippenvel als ik terugdenk aan mijn bezoek aan de Lofoten. Ik zou dit ook zeker snel weer willen doen! Het gevoel is bijna niet te omschrijven.

Prachtig uitzicht!
Prachtig uitzicht!

Staan de Lofoten in Noorwegen op jouw bucketlist?

Zou jij ook ooit de Lofoten willen bezoeken? Laat je reactie achter!

Ook het prachtige Noorwegen bezoeken?

Bewonder met eigen ogen de Lofoten en andere mooie plekken in Noorwegen. Bekijk hier de mogelijkheden!

Meer reisblogs over Noorwegen

Rondreis door Zuid-Noorwegen: de mooiste plekken!

Svalbard (Spitsbergen): het einde van de wereld

Reisverslag Noorwegen, mooie natuur zo dichtbij

Reisblogger Marloes

Auteur:

Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Noorwegen

Rondreis door Zuid-Noorwegen: de mooiste plekken!

Vorig jaar september hebben mijn man en ik een rondreis door Zuid-Noorwegen gemaakt. Het noorden van Noorwegen, Zweden en Finland...

Svalbard (Spitsbergen): het einde van de wereld

Ik hou wel van aparte reizen naar plekken waar de gewone mens niet naartoe trekt. In 2015 ben ik zo...

Scandinavië boven de poolcirkel: een reis voor het leven!

Reizen boven de poolcirkel, menig reishart gaat daar sneller van kloppen. Het ruige en uitgestrekte Arctische landschap, de vriendelijke bevolking,...

Noorwegen krijgt een spectaculair walvissenmuseum

Noorwegen en walvis liefhebbers opgezet! Over een paar jaar is Noorwegen een spectaculaire attractie rijker. Maak kennis met: The Whale....

Wintersporten in Trysil: het sneeuwparadijs in Noorwegen

Heb jij weer last van wintersportkriebels? En zin om een wintersportgebied te ontdekken waar je nog niet eerder bent geweest?...

LIVE meerijden met een Noorse trein door het indrukwekkende Noorwegen

Livestream Noorse trein - Noorwegen is een schitterend land, onze bloggers zijn er al regelmatig geweest. In welk seizoen je...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy