De Lofoten; Noord-Noorwegen

De Lofoten; Noord-Noorwegen

Gepubliceerd: 05 sep 2018 | Foto: De Lofoten; Noord-Noorwegen

Een van mijn favoriete plekjes die ik tot nu toe heb bezocht: de Lofoten. Het moment dat je met de boot na een heerlijke trektocht door Noorwegen op de Lofoten aankomt ben je direct verkocht; Idyllisch en bijzonder. Vandaag beschrijf ik wat ik zo bijzonder vind aan de Lofoten.

1. De vissersdorpjes

De Lofoten heeft een sfeer van zee en vis. De frisse zeewind komt je tegemoet. Naar mijn idee kenmerkt de Lofoten zich ook door de typische rode vissershuisjes die je overal tegenkomt. Erg bijzonder!

Typische rode vissershuisjes
Typische rode vissershuisjes

2. De frisse zeelucht

Of je er nu van houdt of niet; de frisse zeelucht geeft een hele aparte en voor mij een fijne sfeer mee. Het gevoel van vrijheid en energie! We zijn ook de zee opgegaan om de vogelpracht te bekijken. Je kunt er onder anderen zeearenden en papegaaiduikers tegenkomen.

Vogels vliegen boven de Lofoten in Noorwegen
Vogels vliegen boven de Lofoten in Noorwegen

3. Eilandjes

Het gevoel van de eilandjes, maar anders dan Griekenland! Ook daarom moet je de Lofoten zeker een keer in je leven bezoeken. Het is veel ruiger en geeft een avontuurlijk gevoel. De Lofoten bestaan uit verschillende kleine eilandjes. De bekendere zijn Vestvågøy , Skomvær, Værøy, Moskenesøya en Gimsøya.

Voel die heerlijke rust!
Voel die heerlijke rust!

4. Boven de poolcirkel

Doordat de Lofoten boven de poolcirkel ligt kun je met het klimaat van alles treffen. Daarbij krijg je enorm mooie wolkenvelden doordat deze tegen de steile rotsen komen. Pracht om te zien en zo uniek!

Mooie wolkenvelden tegen de steile rotsen
Mooie wolkenvelden tegen de steile rotsen

5. De rust

Ook voor de rust moet je de Lofoten een keer bezocht hebben! Ook dit is een unieke beleving. Ik krijg kippenvel als ik terugdenk aan mijn bezoek aan de Lofoten. Ik zou dit ook zeker snel weer willen doen! Het gevoel is bijna niet te omschrijven.

Prachtig uitzicht!
Prachtig uitzicht!

Staan de Lofoten in Noorwegen op jouw bucketlist?

Zou jij ook ooit de Lofoten willen bezoeken? Laat je reactie achter!

Ook het prachtige Noorwegen bezoeken?

Bewonder met eigen ogen de Lofoten en andere mooie plekken in Noorwegen. Bekijk hier de mogelijkheden!

Meer reisblogs over Noorwegen

Rondreis door Zuid-Noorwegen: de mooiste plekken!

Svalbard (Spitsbergen): het einde van de wereld

Reisverslag Noorwegen, mooie natuur zo dichtbij

Reisblogger Marloes

Met liefde geschreven door:

Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy