De leukste reisboeken om te geven en te krijgen

De leukste reisboeken - 2020

De leukste reisboeken om te geven en krijgen tijdens de feestdagen

De leukste reisboeken – Hou jij naast reizen ook van lezen? Dan heb je de juiste reisblog gevonden. In deze blog verzamelen wij de leukste reisboeken die wij tegenkomen. Boeken vol reisinspiratie, praktische tips, mooie reisverhalen en eigen reiservaringen. Veel leesplezier alvast!

Leukste reisboeken

Bekijk hieronder de boeken die wij afgelopen maanden gespot hebben. Boeken bomvol reisinspiratie, om deze winter heerlijk dichtbij de kachel te kunnen lezen en weg te kunnen dromen over je volgende reisbestemmingen. En..psst…vertel eens… weet jij al stiekem waar je in 2021 heen wil gaan? 

Onbevangen

Een vrouw alleen op de fiets van Singapore naar Nederland

Op een doordeweekse oktoberdag stapt Dorien Cramer op het vliegtuig naar Singapore, met haar fiets in het ruim. Ze gooit het roer drastisch om na eenplotseling verbroken relatie en twijfel over de rest van haar werkende leven. Een solofietstocht zonder eindbestemming volgt. Ontmoetingen en ervaringen bepalen de koers.

Een nieuwsgierige blik en een rustig fietstempo zorgen voor gedenkwaardige momenten. Zo kijkt ze mee met de kap van het regenwoud in Maleisië, eet ze paardenhersenen bij een huwelijksfeest in Kazachstan en wordt ze door de politie in Kroatië uit haar slaap gehaald.

Dorien Cramer neemt de lezer mee langs verschillende culturen en door adembenemende landschappen. Ook voor de minder idyllische kanten heeft ze aandacht. Hoe ervaar je de onderdrukking van de Oeigoeren in Xinjiang? Wat doe je als je de naderende voetstappen van een man hoort wanneer je als vrouw alleen in een weiland overnacht?

Ruim 20.000 kilometer stuurt Dorien de fiets over asfalt, gruis en zand alvorens op kerstavond bij haar ouders op de oprit te staan. Vijftien maanden op avontuur, met een onbevangen blik en als vrouw alleen op de fiets.

“What’s The Story?”

Op reis langs de verhalen van Ierland

“What’s The Story?” – Op reis langs de verhalen van Ierland

Als er één land is dat bij veel mensen tot de verbeelding spreekt dan is het Ierland, met haar hartelijke bewoners en haar magische landschappen. Niet voor niets heeft het land dan ook al menig auteur geïnspireerd om over te schrijven. De schrijfster besloot daarom voor een verrassende, originele insteek te kiezen. Geïnspireerd door de vaak gehoorde Ierse begroeting: “What’s the story?” heeft ze geput uit haar ervaringen tijdens haar vele reizen naar Ierland, het land van de Barden; van de verhalenvertellers. Want deze cultuur heerst nog steeds in Ierland, men is nog altijd dol op een goed verhaal.

Ze ontdekte ook dat er nog zoveel pareltjes zijn die niet bekend zijn bij veel mensen. Deze bundelde ze in een aantal verhalen over plekken die ze bezocht, en bijzondere ontmoetingen die ze had, aangevuld met informatie over de omgeving en de geschiedenis. 

Zo neemt ze je onder andere mee op reis naar een prachtig kasteel in Ierland voor een even romantische als dramatische liefdesgeschiedenis, vertelt het verhaal van de pub in een klein plaatsje in het zuidwesten van Ierland dat de naam draagt van de man die een held werd in de 2e Wereldoorlog, of neemt je mee in de wonderlijke wereld van de fairies.Ze doet dit op zo’n beeldende en enthousiaste manier dat de lezer helemaal wordt meegenomen in het verhaal. Haar liefde voor het land en haar eigenzinnige bewoners spat bij elke pagina van het papier.

Bestel “What’s The Story?”

Backpack Bestemmingen

De mooiste reizen voor backpackers

Backpack bestemmingen De mooiste reizen voor backpackers
Boek Backpack Bestemmingen – De mooiste reizen voor backpackers

Het ultieme reisboek voor backpackers. Het maakt niet uit wat voor backpacker je bent, of je nou een low-budget reiziger bent of meer van luxe houdt, dit boek heeft dé tips voor ieder type backpacker. Meer dan 20 mooie en inspirerende reisroutes, praktische tips, handige routes en mooie reisverhalen. Met dit boek maak je elke backpacker blij. Maak van je volgende avontuur weer een succes met dit handige boek speciaal voor backpackers. Bestel Backpack Bestemmingen

Bucketlist Reizen

25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben

Leukste reisboeken - Bucketlist Reizen
Bucketlist Reizen

Er zijn reizen die je ooit in je leven gemaakt moet hebben. In het boek Bucketlist, geschreven door Marloes de Hooge, worden 25 droomreizen beschreven die je ooit een keer in je leven moet maken. Een inspirerend reisboek waarbij inspirerende reisverhalen, mooie reisfoto’s en praktische tips worden afgewisseld. In het reisboek Bucketlist Reizen zit ook een wereldkaart, waarmee je zelf de 25 reizen van jouw bucketlist kunt afstrepen. Koop Bucketlist Reizen nu

Solo Reizen

Hoe je in je eentje de wereld trotseert

Solo reizen: Hoe je in je eentje de wereld trotseert - Leukste reis boeken
Solo reizen: Hoe je in je eentje de wereld trotseert

Veel reizigers vinden het heerlijk om in hun eentje de wereld te ontdekken. Solo reizen, noemen ze het ook wel. Liesbeth Rasker is ook zo iemand, een fervent soloreiziger. In haar nieuwste reisboek ‘Solo Reizen’ laat ze zien hoe je in je eentje de wereld verkent. Stel je wilt reizen. Je hebt tijd, zin en geld om op reis te gaan, maar er is niemand die mee kan. Blijf je dan thuis? Nee, natuurlijk niet! Solo reizen is niet moeilijk, niet eng, en al helemaal niet gek. Liesbeth neemt je mee tijdens haar rondreis door Italië, mee naar een wilde olifanten spot in Sri Lanka en een onbewoond eiland in de Filipijnen. Reis je mee? Koop Solo Reizen

Bucketlist Stedentrips

25 steden waar je ooit geweest moet zijn

Leukste reisboeken - Bucketlist Stedentrips - 25 steden waar je ooit geweest moet zijn
Bucketlist Stedentrips – 25 steden waar je ooit geweest moet zijn

Marloes de Hooge, hoofdredacteur van reisblog Travelvalley en auteur van het boek Bucketlist reizen, verzamelde de mooiste steden wereldwijd die op jouw bucketlist thuishoren. Van cultuursnuiven in Park Güell in Barcelona tot een theeceremonie in Kyoto. In het boek vind je de tofste dingen om te doen in de absolute steden-top 25 van de wereld. Een boek vol met handige tips, inspirerende foto’s en natuurlijk praktische informatie. Koop Bucketlist Stedentrips

De wereld in 27 vakantiedagen

Reisgids voor de werkende mens

De Wereld in 27 Vakantiedagen: Reisgids voor de werkende mens - De leukste reisboeken 2020
De Wereld in 27 Vakantiedagen: Reisgids voor de werkende mens

Het boek ‘De Wereld in 27 vakantiedagen’ laat zien dat reizen prima te combineren is met een fulltime baan. Een boek vol met praktische tips over hoe je de kosten van je reis zo laag mogelijk kunt houden. Koop De Wereld in 27 Vakantiedagen

Te Gekke Slaapplekken

Reis boek - Te Gekke Slaapplekken -Renske Borst
(Te) Gekke Slaaplekken – Renske Borst

Moet je eigenlijk ver reizen om bijzondere plekken tegen te komen? Welnee joh! Avonturier Renske Borst bewijst het tegendeel. Een jaar lang reedt Renske ieder weekend in haar oranje Kever door Nederland en Vlaanderen, om (te) gekke slaapplekken te ontdekken. In haar boek ‘Te Gekke Slaapplekken’ neemt ze je mee naar 40 bijzondere plekken, om even te onthaasten en het maximale uit je weekend te halen. Koop Te Gekke Slaapplekken

Wie (niet) reist is gek

Schrijver: Ap Dijksterhuis

Wie (niet) Reist is Gek - Ap Dijksterhuis
Wie (niet) Reist is Gek – Ap Dijksterhuis

Dit boek is een must have voor iedere reisliefhebber. Ap Dijksterhuis is psycholoog maar vooral ook een fanatiek reiziger. In het boek ‘Wie (niet) reist is gek vertelt hij de leukste anekdotes over dingen die hij heeft meegemaakt op reis, maar vertelt ook wat reizen met je doet. Wat zijn bijvoorbeeld de effecten van reizen op je creativiteit. Mensen zijn erg enthousiast over dit boek en lezen het vaak in één ruk uit.

Wie (niet) reist is gek is te bestellen via Bol.com

Katja was hier

Inspiratie voor een reislustig leven

Katja was hier - Katja Schuurman
Katja was hier – Katja Schuurman

‘Katja was hier’ is een verrassend leuk reisboek geschreven door Katja Schuurman. Veel mensen kennen Katja Schuurman van televisie, maar wat veel mensen niet weten is dat ze de halve wereld heeft gezien. In haar boek deelt ze veel reisinspiratie, leuke anekdotes, routes en eigen reisfoto’s. Haar reisboek Katja was hier mag zeker niet ontbreken in jouw boekenkast.

Katja was hier is te bestellen via Bol.com

Wereldwonderen

Hoe ze zijn ontstaan & waarom ze zo prachtig zijn

Wereldwonderen – Lonely Planet

Een ander (reis)boek wat wij aanraden is Wereldwonderen. 50 wereldwonderen worden uitgelicht: hoe zijn ze ontstaan, gemaakt en waarom zijn ze zo prachtig. Een boek vol met gedetailleerde tekeningen en afbeeldingen waarbij je stap voor stap het proces kunt zien. Ook vind je praktische reisinformatie die je helpt bij het plannen van een bezoek van zo’n wereldwonder.

Het reisboek Wereldwonderen is te bestellen via Bol.com

Lonely Planet’s Ultimate Travelist

The 500 best places on the planet…ranked

Lonely Planet Ultimate Travelist
Lonely Planet Ultimate Travelist

Welke bestemmingen mag je absoluut niet missen? In Lonely Planet’s Ultimate Travelist staan 500 trekpleisters en bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen op de wereld. Een boek dat is samengesteld door verschillende reisexperts over de wereld. Een helder geschreven boek, met inspirerende reisfoto’s en een uitvouwbare kaart. Dit reisboek van Lonely Planet is een must have voor iedere wereldreizigers. Bestel Lonely Planet’s Ultimate Travelist

De wereld rond in 10 jaar

De beste tips en trips uit 10 jaar 3 op Reis

Reisboek: De Wereld Rond in 10 Jaar - 3 op Reis BNN
De Wereld Rond in 10 Jaar (de leukste reisboeken)

Het populaire BNN-programma ‘3 op Reis’ bestaat dit jaar alweer 10 jaar. Verschillende presentatoren zoals Floortje Dessing, Chris Zegers en Geraldine Kemper zijn voor ‘3 op Reis’ naar de mooiste plekken op de wereld geweest. In 10 jaar ‘3 op Reis’ hebben wij als reisliefhebber kennis mogen maken met o.a. verlaten hoogvlaktes van Mongolië, de woestijn van Nevada en buitenwijken van Parijs. Het 10-jarig jubileum van ‘3 op Reis’ wordt gevierd met een inspirerend reisboek, waarin de allerbeste, de mooiste en gekste plekken worden beschreven en uitgelicht. Het boek is een ideale bucketlist-gids waarmee je heerlijk kunt wegdromen. Dit reisboek is leuk om te geven en natuurlijk om zelf te krijgen. Bestel De Wereld Rond in 10 Jaar

Reizen Waes (Tom Waes)

Onweerstaanbare reisverhalen

Onweerstaanbare reisverhalen, Tom Waes - de leukste reisboeken
Onweerstaanbare reisverhalen, Tom Waes

Tom Waes, de grootste avonturier van Vlaanderen. Tom trekt naar de meest exotische en bizarre plekken op aarde en brengt dit op een fantastische manier in beeld. Vele reizigers zitten aan de buis gekluisterd en reizen graag met hem mee om zijn mooie reisverhalen te horen. Liefhebbers kunnen nu ook zijn reisverhalen in boekvorm lezen. In zijn boek vertelt hij over adembenemende landschappen, verrassende ontmoetingen, bizarre feesten en verhalen over angst en gevaar. Een zeer inspirerende boek! Bestel het boek van Tom Waes

Ultieme bestemmingen

De top 500 van beste plekken op aarde

Lonely Planet: Ultieme bestemmingen
Lonely Planet: Ultieme bestemmingen – leukste reisboeken

Naast Lonely Planet’s Ultimate Travelist, heeft Lonely Planet dit jaar ‘Ultieme bestemmingen’ op de markt gebracht. Een boek vol met ultieme bestemmingen die zijn verzameld in een top 500 gekozen door reisexperts van Lonely Planet. De lijst wordt uitgelicht door middel van prachtige reisfoto’s met daarbij inspirerende verhalen. Welke reisbestemming ga jij uiteindelijk kiezen uit deze prachtige lijst? Een mooi reisboek waar je nog jaren in zal kijken! Bestel Lonely Planet Ultieme bestemmingen

365 Dagen Onderweg (Floortje Dessing)

365 dagen onderweg

Floortje Dessing: 365 dagen onderweg
Floortje Dessing: 365 dagen onderweg (de leukste reisboeken)

Floortje Dessing heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Na vele succesvolle seizoenen ‘3 op Reis’ en de televisie hit ‘Floortje naar het einde van de wereld’ weet ondertussen elke Nederlander wie Floortje Dessing is. Het boek ‘365 dagen onderweg’ is een persoonlijk reisboek waarbij Floortje je meeneemt naar mooie reismomenten uit haar leven. Ook deelt zij handige tips waarbij je zelf ook goedkope vliegtickets kunt boeken en haar favoriete reiswebsites. Wat dit boek extra bijzonder maakt is de mooie vormgeving, wat is uitgevoerd door het Amsterdamse bureau 178 Aardige Ontwerpers. Een mooi reisboek, die je in een zucht hebt uitgelezen. Bestel Floortje Dessing 365 dagen onderweg

Meer leuke reisboeken?

Zit het reisboek er nog niet tussen wat je zoekt? Bekijk dan ook eens de top 10 reisboeken van Bol.com. De 10 best verkochte reisboeken van dit moment.

Liever naar een fysieke winkel?

Ben je niet zo’n online shopper? Dan kun je natuurlijk ook deze reisboeken gewoon kopen in de winkel. Dit zijn winkels in Nederland waar je deze reisboeken kunt vinden:

 • Reisboekwinkel de Zwerver – Groningen
 • Reisboekhandel Pied à Terre – Amsterdam
 • De Noorderzon – Arnhem
 • Stanley & Livingstone Reisboekhandel – Den Haag
 • De Noorderzon – Arnhem

Wat vind jij de leukste reisboeken?

Laat je reactie achter!

TAGS:
Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

 1. Auteur

  De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

  Reacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *