De mooiste plekjes op het Griekse eiland Corfu

Gepubliceerd: 07 feb 2020 | Foto: De mooiste plekjes op het Griekse eiland Corfu

De mooiste plekjes op het Griekse eiland Corfu
Reisblog Liefde voor Reizen

De mooiste plekjes op corfu Canal d’Amour. Niet meteen iets wat je zou verwachten in Corfu (Griekenland), nietwaar? Maar nu Valentijnsdag eraan komt, vond ik het zeker het vermelden waard ;). En ik zal meteen met de deur in huis vallen: Corfu is een ontzettend drukke en toeristische bestemming.

Maar dat neemt niet weg dat het prachtig is. Dat je er prachtige vergezichten en baaien hebt. Dat Corfu-stad betoverend mooi en kleurrijk is. Dat je er ook veel authentieke restaurantjes hebt. En dat je er, als je goed zoekt, ook verlaten plekjes kan vinden.

Omgeving rond Canal d'amour
Omgeving rond Canal d’amour – De mooiste plekjes op Corfu

Canal d’amour

Het was even zoeken en ons een weg banen tussen de vele badgasten, maar uiteindelijk vonden we na veel vijven en zessen het beroemde kanaal der liefde: een azuurblauwe waterstrook tussen de door het water afgesleten gele rotsen.

Canal d’amour
Canal d’amour – Corfu, Griekenland

Je mag er dus ook in zwemmen en er is een klein strand aanwezig. Talloze heuvels verder vonden we een verlaten plekje met een prachtig uitzicht op de vele rotsen die het water omzomen. Wie zou daar niet voor smelten? 😉

Zwemmen bij Canal d’amour
Zwemmen bij Canal d’amour – De mooiste plekjes op Corfu

Pantokrator

Een plaats die al even indrukwekkend is als zijn naam. De gelijknamige berg is meteen ook de hoogste van Corfu. Helemaal op de top kan je het Pantokratorklooster bezoeken.

Op de top van de Pantokrator
Op de top van de Pantokrator

Er is een schattig kerkje en een mooie binnenplaats, maar vooral het weidse uitzicht, op verschillende landschappen naargelang de kant die je kiest, is adembenemend. Jammer zijn wel de masten die het charmante klooster en de omgeving wat ontsieren. Lees meer over de Pantokrator

Prachtige weidse uitzichten - mooiste plekjes Corfu
Prachtige weidse uitzichten – De mooiste plekjes op Corfu

Kerkjes

Zoals elke Griekse stad en bij uitbreiding elke zuiderse stad, is ook Corfu bezaaid met kerkjes, kapelletjes en klokken. Maar kerken van deze soort hadden we nog nooit eerder gezien!

Kerkje op Corfu - mooiste plekjes Corfu
Kerkje op Corfu

In Corfu-stad lijken de kerkjes soms helemaal geen kerkjes te zijn. Het zijn eerder musea en opslagplaatsen voor allerlei curiosa. Het zijn ook ontmoetingsplaatsen waar de locals elkaar treffen. Wij hadden achter de roze gevel op de foto nooit kunnen vermoeden dat het een van de belangrijkste kerken van Corfu was.

Kerk van de binnenkant
Kerk van de binnenkant

En ook deze tempelkerk op de oude vesting van Kerkyra was nieuw voor ons. Prachtig, majestueus én statig aan buiten- en binnenkant.

Tempelkerk in Kerkyra - De mooiste plekjes op Corfu
Tempelkerk in Kerkyra – De mooiste plekjes op Corfu

Cape Drastis

Drastisch was het wel. De steile afdaling in los zand die maar bleef voortduren en verder naar beneden bleef kronkelen. Maar absoluut de moeite waard om dit ruigere stukje natuur van Corfu te verkennen. Helemaal onderaan kan je met ‘gidsen’ in gammele bootjes een tochtje maken, maar dat lieten we liever aan ons voorbijgaan. Overal rond Cape Drastis word je trouwens getrakteerd op mooie vergezichten. Echt een aanrader!

Cape Drastis - mooiste plekjes Corfu
Cape Drastis

Boottochtje & etentje bij Mouragia

Om af te sluiten, zou ik iedereen aanraden om nog een boottochtje mee te pikken bij zonsondergang. Wij hadden het niet van tevoren gereserveerd, maar in de haven kan je altijd wel iemand aanspreken. En we hadden geluk: voor een spotprijsje mochten we als eerste aan boord, waardoor we de beste plaatsen konden kiezen. Er zijn overigens ook dans- en feestboten waarmee je kan meevaren. Voor ieder wat wils 😉

Uitzicht tijdens de boottocht - mooiste plekjes Corfu
Uitzicht tijdens de boottocht

En last but not least kwamen we terecht bij taverne Mouragia waar we twee avonden heerlijk gegeten, genoten en gelachen hebben. Het is een familierestaurant met een echte Griekse menukaart. Geen toeristische menu’s of showelementen hier, maar heerlijke echte Griekse keuken en supervriendelijke restaurantuitbaters die oprecht geïnteresseerd waren in ons verhaal.

Corfu is een uitstekende vakantiebestemming - mooiste plekjes Corfu
Corfu is een uitstekende vakantiebestemming

Wat ons betreft, heeft Griekenland en zeker Corfu zijn reputatie van uitstekende vakantiebestemming volledig waargemaakt. Wij gaan sowieso terug!

Deze leuke gastblog over het Griekse eiland is geschreven door Valerie.

Enthousiast geworden over Corfu?

Ontdek dit mooie Griekse eiland ook zelf, bekijk de mogelijkheden.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Griekenland ook leuk:

Lesbos - de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid
Griekenland

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende eilanden, ondanks dat het de thuisbasis is van Ouzo en je er de verbazingwekkende natuurlijke schoonheid van The Petrified Forest kunt vinden. Lesbos ligt in de Egeïsche zee en de hoofdstad Mytilini is ook het Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

De mooiste plekjes in Griekenland
Griekenland

De mooiste plekjes in Griekenland

Griekenland is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Dat is niet verrassend, want het land is rijk aan schitterende eilanden, prachtige natuurlandschappen en adembenemende bezienswaardigheden. Helaas is het onmogelijk om alle plekken in Griekenland in één vakantie te bezoeken, dus is het goed om te weten welke plekken een must see zijn. Bovendien is De mooiste plekjes in Griekenland

De mooiste Griekse eilanden
Griekenland

Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

Griekenland is het land van het azuurblauwe water, de idyllische huisjes met blauwe daken, de smaakvolle Griekse keuken en de zeer gastvrije mensen. Wie eenmaal de Griekse eilanden heeft ontdekt wil niets anders meer. Maar dat is ook niet zo gek, Griekenland is het land met de meeste zonuren, minste regendagen en heeft duizenden mooie Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy