Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kakadu National Park: Ubirr, Yellow Water Cruise & Scenic Flight

Kakadu National Park - 3 dagen genieten van natuur en wildlife

Kakadu National Park: Ubirr, Yellow Water Cruise & Scenic Flight

Kakadu National Park - 3 dagen genieten van natuur en wildlife

Inhoudsopgave

Het Kakadu National Park stond al een tijdje hoog op mijn lijstje. Zeker nu we in het noorden van Australië wonen, moest het er echt een keer van komen. Het Kakadu National Park ligt in de buurt van Darwin. Vanaf Darwin is het ongeveer 3 uur rijden naar dit enorme natuurgebied.

Wij verbleven 2 nachten bij Cooinda Lodge Kakadu en deden 2 tours: de Yellow Water Cruise en de Kakadu Air Scenic Flight. Naast deze tours maakten wij zelf ook nog diverse mooie hikes in Kakadu. Zo bezochten wij o.a. Ubirr Rock, Maguk en Nourlangie Rock. Lees nu onze ervaringen.

Cooinda

Als je richting Kakadu gaat heb je de keuze om in Jabiru of in Cooinda te verblijven. Onze keuze ging uit naar Cooinda, omdat wij een mooie package hadden gespot voor 2 nachten in een lodge inclusief tickets voor de Yellow Water Cruise en tickets voor de 30 minuten Air Kakadu Scenic (fun) Flight. De keuze was daarom snel gemaakt.

Onze kamer lodge in Cooinda
Onze lodge / kamer

Cooinda Lodge Kakadu is een mooi, centraal gelegen park met lodges, safari tenten en een camping, waar een hele fijne sfeer hangt. Vanaf Cooinda Lodge Kakadu kun je diverse kanten op. Zo kun je in een paar minuten richting de Yellow Water Cruise en is het vliegveldje van Kakadu Air op een paar minuten rijden.

Het restaurant en terras van Cooinda
Het restaurant en terras van Cooinda

De kamers zijn erg netjes, net als de badkamer. Bij de lodge is een zitje aan de voorkant zodat je in de ochtend heerlijk in het zonnetje van een kopje koffie kunt genieten.

Onze lodge bij Cooinda
Onze lodge bij Cooinda

In de ochtend, middag en avond kun je op het park zelf eten. Zo is er een koffiebar waarbij je in de ochtend en middag belegde broodjes kunt bestellen die in de toaster gaan. In de avond is het restaurant open, waarbij je o.a. Italiaanse, Griekse en Australische gerechten kunt bestellen. Het eten is okee, maar verwacht er niet teveel van.

Het leuke aan dit restaurant vind ik zelf de fijne sfeer die er hangt. Wanneer het schemerig wordt gaan de fakkels aan en verlichten de kleine lampjes de bomen. Lees meer over Cooinda Lodge Kakadu

Gezellige sfeer bij het restaurant van Cooinda Lodge Kakadu
Gezellige sfeer bij het restaurant van Cooinda Lodge Kakadu

Ubirr Rock

Na het inchecken en installeren in onze lodge was het tijd voor onze eerste trip. De Ubirr Rock stond op het programma, een rotsformatie in de East Alligator-regio van Kakadu National Park. De Ubirr staat bekend om haar rotstekeningen en om het fenomenale uitzicht.

Begin van de Ubirr Walk
Begin van de Ubirr Walk
Rock Art Ubirr
Rock Art (rotstekeningen)
Mooi doorkijkje tijdens de klim
Mooi doorkijkje tijdens de klim
Uitzicht tijdens het klimmen
Uitzicht tijdens het klimmen
Op de Ubirr Rock
Op de Ubirr Rock

Na een korte wandeling door een groene oase kwamen wij uit bij de rotstekeningen en het begin van de klim. Vergeleken met andere hikes valt deze klim best mee. Zorg wel dat je goede schoenen aan hebt, water bij je hebt en een pet draagt, je moet namelijk wel een heel stuk over rotsen en stenen klimmen in de felle zon.

Bovenop de Ubirr Rock - Kakadu National Park
Bovenop de Ubirr Rock
Uitzicht vanaf de Ubirr Rock
Uitzicht vanaf de Ubirr (Rock)

Na ongeveer 15 minuten klimmen bereikten wij de top van de Ubirr, waar een grandioos uitzicht onze beloning was. Boven op de top heb je een 360 graden uitzicht over Arnhem Land en de Nadab uiterwaarden. Een uitzicht waar je even stil van wordt. Lees meer over de Ubirr Walk

Ubirr Walk video

YouTube video

Yellow Water Cruise

De volgende dag hadden we geen tijd om uitgebreid te ontbijten, onze wekker ging namelijk al om 05.30 uur. Maar wel voor een goed doel: de Yellow Water Cruise tijdens zonsopkomst stond namelijk op het programma. Al weken keken wij uit naar deze tour, we waren erg benieuwd wat ons te wachten stond. Vanaf Cooinda werden wij met meerdere Australiërs opgepikt met een busje wat ons naar de boot bracht.

De andere boot vaarde voor ons uit
De andere boot vaarde voor ons uit

De boot vertrok om 6.45 uur, net voordat de zon opkwam. Dit maakt deze tour ook zo speciaal. Net na het eerste stukje varen zien wij de zon langzaam opkomen en de mist wegtrekken. Hierdoor werden wij getrakteerd op een betoverend landschap. Een landschap waar je als fotograaf helemaal blij van wordt.

Prachtige zonsopkomst tijdens de Yellow Water Cruise in Kakadu National Park
Prachtige zonsopkomst

Ondertussen hebben we de eerste beesten al gespot. Verschillende krokodillen zien wij in het water liggen en de vogels beginnen steeds actiever te worden. Ook zien wij paarden langs de kant middenin de mist. Zo’n landschap verwacht je totaal niet in de tropen, als je zegt dat deze foto in Nederland is gemaakt geloof je het ook.

Paarden in de mist - Kakadu National Park
Paarden in de mist

Ook de temperatuur voelt niet tropisch aan. Een koel briesje waait over het water, onze vesten hebben we dan ook niet voor niks aan. Hoe verder de zon opkomt hoe warmer het begint te worden en hoe meer de mist weg trekt.

Zonsopkomst en de mist die wegtrekt - Kakadu National Park
Zonsopkomst en de mist die wegtrekt

Als eenmaal de zon zichtbaar is varen we verder op zoek naar nog meer wildlife. Al snel zien we meer krokodillen, die vroeg in de ochtend erg hongerig zijn. Eentje heeft helemaal onze aandacht, welke een flinke waterslang weg hapt in zijn bek. Wat een beest en wat een prooi, wauw!

Krokodil met zijn vangst vandaag - een enorme waterslang - Kakadu National Park
Krokodil met zijn vangst vandaag: een flinke waterslang

Naast de krokodillen staat het gebied ook bekend om de vele watervogels. Het is een geweldig gezicht hoe alle beesten ontwaken en actief worden om op zoek te gaan naar eten. Soms lijkt het wel alsof ze bewust poseren, net zoals deze onderstaande Darter.

Darter bird
Darter bird

Wanneer we langs de jacanas varen, word ik pas echt blij. Verschillende kuikens springen van het ene blad naar het andere. How cute!?

Jacana
Jacana
Jacana kuikens springen in het rond
Jacana kuikens springen in het rond

Het is echt een hele belevenis om zo door de wetlands van Australië te varen. Naast de vele watervogels en krokodillen is de natuur er ook schitterend. Van waterlelies, tot de meest bijzondere bomen, alles komt voorbij. Vergeet absoluut je camera niet als je de Yellow Water Cruise doet.

De Jabiru - Kakadu National Park
De Jabiru
Prachtige weerspiegeling in het water
Prachtige weerspiegeling in het water
Krokodillen drijven naast onze boot
Krokodillen drijven naast onze boot

Wij hadden deze cruise niet willen missen, voor ons was het een hele toffe ervaring. De zonsopkomst maakte deze tour extra bijzonder. Ik raad dan ook aan om voor de ochtendtour te gaan. Bekijk hieronder onze reisvideo over de Yellow Water Cruise.

Video over de Yellow Water Cruise

YouTube video

Air Kakadu Scenic Flight

Een paar uur na de Yellow Water Cruise stond ons een nieuw avontuur te wachten. Het was tijd voor de Air Kakadu Scenic Flight, ook wel beter bekend als de fun flight. Van te voren hadden we te horen gekregen dat wij bij de receptie van Cooinda moesten verzamelen, waar onze piloot op ons zou wachten.

Onze piloot, afkomstig uit Canada, reed ons naar de landingsbaan wat zo’n 2 minuten rijden vanaf de receptie van Cooinda ligt.

Ons vliegtuigje
Ons vliegtuigje

Na een korte inspectie van het vliegtuig door de piloot was het tijd om in te stappen en konden de avontuurlijke 30 minuten beginnen.

Ready for take off
Ready for take off

De startbaan is niet te vergelijken met die van een normaal vliegveld. Het typisch rode outback zand en grind vormen namelijk de startbaan van ons vliegtuigje. Na een kleine aanloop zien wij in no time de indrukwekkende landschappen van Kakadu National Park. We beginnen met een rustig landschap met wat bomen, waarna het al snel veranderd in een ruig landschap vol met bergen. Schitterend om hier boven te kunnen vliegen.

Schitterende landschappen vanuit het vliegtuigje - Kakadu National Park
Schitterende landschappen vanuit het vliegtuigje

Naast het ruige landschap zien wij ook veel rivieren, waarin we zelfs krokodillen vanaf die afstand kunnen spotten. Echt bizar om te zien!

Om de zoveel kilometer een ander prachtig landschap - Kakadu National Park
Om de zoveel kilometer een ander prachtig landschap

De piloot wijst ons ook nog op de rivier waarin wij enkele uren geleden de Yellow Water Cruise hadden gemaakt. En jawel, we zien de inderdaad boot varen door de wetlands.

De Scenic Flight van Air Kakadu is een hele belevenis. Het is misschien niet goedkoop als je deze fun flight los boekt, maar als je net als wij een package boekt is het zeer betaalbaar. Absoluut een aanrader als je het mij vraagt. Wij zijn nog steeds aan het nagenieten!

Air Kakadu Scenic Flight video

YouTube video

Meer informatie over Kakadu National Park

Voor meer informatie over Kakadu National Park verwijzen wij graag naar Kakadutourism.com

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië