Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leuke events om te bezoeken tijdens je bezoek aan Nice

Events in Nice

Leuke events om te bezoeken tijdens je bezoek aan Nice

Events in Nice

Inhoudsopgave

Aan de Côte d’Azur schittert het mooie Nice. Een sfeervolle stad in het zuiden van het zonnige Frankrijk dat een ontspannen en ongedwongen sfeer ademt. Flaneer door de oude haven van Nice, bezoek Musée Matisse en dwaal door de mooie kleurrijke steegjes van het centrum. Nice is dé vakantiebestemming voor zon- en wijnaanbidders, maar staat ook bekend om de vele evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd. In deze blog ontdek je de leukste events om mee te pakken tijdens je bezoek aan Nice in 2022.

Gekleurde gebouwen en smalle steegjes
Gekleurde gebouwen en smalle steegjes

Fête de la Musique

Op 21 juni 2022 vindt het jaarlijks terugkerende Fête de la Musique plaats. Op deze speciale dag waarop muziek centraal staat worden burgers en inwoners opgeroepen om buiten in hun buurt of in openbare ruimtes en parken met elkaar muziek te maken. Als je van veel muziek en gezelligheid houdt dan mag je Fête de la Musique niet missen.

Marathon Nice – Cannes

Sportievelingen kunnen hun hart ophalen tijdens dé marathon van de Franse Rivièra, die dit jaar op 30 oktober 2022 zal plaatsvinden. Tijdens dit grote sportevenement rennen sporters vanuit de hele wereld van Nice naar Cannes. Je kunt zelf meedoen en rennen door deze prachtige omgeving, maar je kunt natuurlijk ook de sfeer proeven en mensen aanmoedigen vanaf de kant.

Nice Jazz Festival

Al sinds 1948 kunnen jazzliefhebbers genieten van de meest gewaardeerde jazzmuzikanten tijdens het Nice Jazz Festival. Namen als Louis Armstrong en Yves Montand hebben hier gestaan en elk jaar weer weet het festival de beste jazz muzikanten te boeken. Het Nice Jazz Festival wordt dan ook niet voor niets gezien als het grootste en meest prestigieuze jazzfestival van Europa.

Fontaine du Soleil Place Massén
Fontaine du Soleil, Place Masséna – credit: Chris Hepburn

Gratis zomerconcerten

Tijdens de zomermaanden van juni t/m september kun je in Nice genieten van gratis zomerconcerten. Zo zijn er gratis openluchtconcerten in verschillende parken in de stad, waarbij je kunt genieten van verschillende muziekstijlen zoals klassiek, jazz, singer/songwriter en pop. Benieuwd naar de gratis zomerconcerten van dit jaar? Houd hiervoor de evenementen agenda in de gaten!

Prom Party

Verscheidene keren per jaar (onder meer op avonden in juli en augustus) wordt de Promenade des Anglais omgetoverd tot een groot openluchtpodium voor de PromParty. Tijdens dit grote evenement in Nice is de Baie des Anges afgesloten voor auto’s en kun je als bezoeker genieten van livemuziek en leuke optredens.

Promenade des Anglais
Promenade des Anglais – credit: Thomas Faull

Play Azur Festival

Tijdens het Play Azur Festival staat Nice 2 dagen lang in het teken van videogames en animatie series. Wie van games, anime, strips en technische snufjes houdt zit bij het Play Azur Festival helemaal op zijn plek. Tijdens dit event zijn er workshops, wedstrijden, conferenties, signeersessies en nog veel meer.

Carnaval in Nice

Een van de grootste evenementen van Nice is ‘Le Carnaval De Nice’. Tijdens dit 2-weekse spektakel kun je genieten van de mooiste kleurrijke optochten met praalwagens die op verschillende plaatsen in de stad plaatsvinden. Le Carnaval de Nice is een feestje om bij te wonen en helemaal in de avond wanneer alle gekleurde lichtjes goed zichtbaar zijn. De 2022 editie is helaas al voorbij, maar volgend jaar in februari kun je dit leuke event zelf ervaren.

Markets

Daarnaast zijn er in Nice ook nog diverse leuke markten om te bezoeken waar je heerlijk kunt rondstruinen. Zo is er o.a. een voedselmarkt, een bloemenmarkt, een ambachtelijke kunstmarkt en een antiekmarkt. Lees meer over de markten in Nice

Markt in Nice
Markt in Nice – Foto: Issock OTCN

Nice bezoeken?

Kun jij niet meer wachten om het zonnige Nice in het zuiden van Frankrijk te bezoeken en een van deze leuke evenementen mee te pakken? Met een directe vlucht van KLM vanuit Nederland op Nice Côte d’Azur Airport is deze gezellige stad zeer goed bereikbaar. Zo sta je binnen 2,5 uur al in het centrum van Nice. Waar wacht je dus nog op?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zapper PR.

Plan je reis door Frankrijk
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Frankrijk