Zoek
Sluit dit zoekvak.

Point Possession Heritage Trail in Albany, West-Australië

Inhoudsopgave

De omgeving van Albany in West-Australië stond al een tijdje op mijn lijstje. Aangezien ik gek ben op hiken en graag in de natuur te vinden ben sprak dit gebied mij erg aan. De omgeving van Albany is namelijk een hele goede plek om avontuurlijke hikes te maken en te genieten van de mooiste vergezichten. Het kiezen van een hike was nog best lastig, aangezien het aanbod erg groot is. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de Point Possession Heritage Trail, een schitterende (loop) hike van 5km lang waarbij je door prachtige natuur loopt, veel adembenemende uitzichten hebt en over een van de witste stranden van Australië loopt. Lees nu mijn ervaringen en bekijk de sfeerbeelden.

Point Possession Heritage Trail video

Informatie over de trail

  • Type: Bush Walk
  • Regio: South West
  • Ervaring: Coastal
  • Tijd: 1-3 uur
  • Lengte: 5 km (loop)
  • Moeilijkheidsgraad: niveau 3*
  • Parkeermogelijkheden
  • Hondvriendelijk
  • Openbare toiletten

* Geschikt voor de meeste leeftijden en fitness niveaus. Enige ervaring met bushwalking wordt aanbevolen. De paden kunnen korte steile hellingen hebben, een ruwe ondergrond en veel treden.

Vanaf ons hotel Best Western Albany Motel & Apartments was het 20 minuten rijden naar het begin van de trail. Hoe dichterbij we bij het startpunt kwamen hoe mooier de omgeving werd. Net als bij andere trails kun je de auto netjes parkeren bij het beginpunt. Aangezien het 18 graden was en de slangen in de omgeving uit hun winterslaap kwamen, hadden we besloten om een lange broek aan te trekken.

Looppaden door een kleurrijke omgeving
Looppaden door een kleurrijke omgeving

Wanneer we de eerste honderden meters hebben afgelegd zien we eigenlijk al hoe bijzonder deze trail is. Na een klein klimmetje hebben we al een schitterend uitzicht op de kust, waarbij witte stranden en azuurblauw water een grote rol spelen. Wauw, wat is het hier mooi… en we zijn pas net begonnen!

Uitzicht op de mooie kust met witte stranden en azuurblauw water
Uitzicht op de mooie kust met witte stranden en azuurblauw water
Tussen de bomen door zien we het volgende mooie strand
Tussen de bomen door zien we het volgende mooie strand

Een van de opvallende dingen zijn de vele bloemen die we spotten. Zou het door het seizoen komen, of is deze omgeving altijd zo kleurrijk? Net als op andere plekken in Australië is een praatje met locals zo gemaakt. Ook hier kwamen we weer zeer vriendelijke Australiërs tegen die hun honden aan het uitlaten waren. Tijdens dit leuke gesprek vertelden zij dat deze omgeving bekend staat om de vele bloemen die er groeien. Tijdens elk seizoen staan er weer andere planten in bloei, het is dus niet persé seizoensgebonden zoals we bijvoorbeeld in Nederland kennen.

Het hele jaar door kun je genieten van de mooiste bloemen - Point Possession Heritage Trail
Het hele jaar door kun je genieten van de mooiste bloemen
Een boeiende en bloeiende omgeving
Een boeiende en bloeiende omgeving
Een mooi contrast tussen bloemen en de witte stranden op de achtergrond - Point Possession Heritage Trail
Een mooi contrast tussen bloemen en de witte stranden op de achtergrond

Wanneer we er een aardig stukje op hebben zitten, komen we bij een speciaal punt uit. Vanaf de heuvel kijken we op een natuurlijke brug van groen en witte stranden. Doordat er een harde wind staat is de zee ruig, wat mooie golven geeft in het water en op het strand. Dit uitzicht is wel een van de hoogtepunten van deze hike!

Een natuurlijke brug van groen en witte stranden
Een natuurlijke brug van groen en witte stranden
Ruige golven slaan op het witte strand
Ruige golven slaan op het witte strand

Niet alleen vanaf de heuvels is dit een schitterende hike, ook wanneer wij het strand benaderen merken wij hoe bijzonder deze omgeving is. Door de harde wind vliegt het zand ons om de oren, maar dat mag de pret niet drukken. Het felwitte zand probeert ons te verblinden, maar knijpend met onze ogen zien we hoe beeldschoon deze plek is. We lopen het strand over om de hike te kunnen vervolgen. Bij elke pas die we zetten hoor je het zand samenknijpen wat een grappig geluid maakt.

We steken het felwitte strand over om de hike te vervolgen
We steken het felwitte strand over om de hike te vervolgen
Ook Martin is zeer enthousiast over deze plek
Ook Martin is zeer enthousiast over deze plek
Een foto van het strand waar we net hebben gelopen
Een foto van het strand waar we net hebben gelopen

Het fijne aan de Point Possession Heritage Trail vind ik wel de afwisseling die je hebt. Zo heb je paden dwars door de natuur, paden over heuvels met fantastische uitzichten en stukken waar je over het strand loopt. Zo waren we net nog op een verblindend wit strand en lopen we nu alweer op een heuvel waar we genieten van weer een verbluffend uitzicht.

Even rusten en genieten van het schitterende uitzicht - Point Possession Heritage Trail
Even rusten en genieten van het schitterende uitzicht
De bloeiende omgeving, witte standen en vergezichten maken deze omgeving onvergetelijk
De bloeiende omgeving, witte standen en vergezichten maken deze omgeving onvergetelijk
Een stukje afdalen, naar het volgende strand
Een stukje afdalen, naar het volgende strand
Uitzicht op het volgende strand - Point Possession Heritage Trail
Uitzicht op het volgende strand

Het laatste strand wat we passeren is een bijzondere. Het witte zand heeft namelijk plaatsgemaakt voor zeewier, wat in grote stapels op het strand ligt. Probeer op dit strand zoveel mogelijk om het zand te lopen. Bij het lopen over het zeewier kun je namelijk wegzakken en het gevoel geven alsof je over drijfzand loopt. Kijk daarom goed waar je loopt, zodat je niet opeens tot aan je knieën in het zeewier zit.

Lopen over het strand vol met zeewier
Lopen over het strand vol met zeewier
Een mooi strand met de heuvels op de achtergrond
Een mooi strand met de heuvels op de achtergrond

Wanneer we het laatste stuk van de hike lopen, denken we al voldaan te zijn en geen nieuwe plekken meer te spotten. Maar niets is minder waar! Juist tijdens het laatste stukje van de wandeling werd ik enthousiast. Wanneer we weer wat hoger lopen kijken we weer op een stukje kustlijn, maar deze keer nóg paradijselijker dan we al gezien hadden. Prachtige rotsten liggen in het water waar de zee tegen aan klots, en dan dat té witte zand en die groene heuvels op de achtergrond. Wat een paradijsje hier!

Wat een paradijsje - Point Possession Heritage Trail
Wat een paradijsje!
Mooie rotsen omgeven door azuurblauw water en wit zand - Point Possession Heritage Trail
Mooie rotsen omgeven door azuurblauw water en wit zand

De Point Possession Heritage Trail is eigenlijk van het beginpunt tot het eindpunt zeer de moeite waard. Als je van hiken houdt en je hart sneller gaat kloppen van paradijselijke stranden, mooie bloemen en adembenemende vergezichten dan mag je deze trail in de buurt van Albany niet missen. Of het de mooiste trail is in de omgeving durf ik niet te zeggen, ik denk zelf dat de hele omgeving prachtig is. Maar als je een niet té lange hike wilt maken en toch een groot stuk van de omgeving wilt ontdekken, dan is de Point Possession Heritage Trail echt een aanrader!!

Een van de laatste strandjes die wij spotten
Een van de laatste strandjes die wij spotten
Wat een schitterende omgeving
Wat een schitterende omgeving

Hiken in Albany?

Ben je ook enthousiast geworden over deze hike in de buurt van Albany in West-Australië? Kijk voor meer informatie hier. Wil je een langere hike maken of liever een andere gebied verkennen, bekijk dan hier alle mogelijkheden

Kijk voor meer tips over West-Australië op de website van Tourism Western Australia

Plan je reis door Australië

Inhoudsopgave

Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië