Reisblog Chili: Maanvallei, San Pedro, Laguna Esmeralda en Arica

Gepubliceerd: 28 jul 2020 | Foto: Reisblog Chili: Maanvallei, San Pedro, Laguna Esmeralda en Arica

Reisblog Chili: Maanvallei, San Pedro, Laguna Esmeralda en Arica
Reisblog Liefde voor Reizen

Het is vanaf de zoutvlaktes tour in Uyuni heel makkelijk om door te reizen naar Chili, omdat je de mogelijkheid krijgt om afgezet te worden in San Pedro de Atacama.

Ik wilde sowieso graag naar San Pedro de Atacama voor de maanvallei, dus dit kwam goed uit! Vanaf San Pedro de Atacama is het weer makkelijk om met een nachtbus naar een strandplek in Chili te gaan, dus daarom hebben we nog maar een heerlijk weekje Chili achter Bolivia aangeplakt!

San Pedro de Atacama

San Pedro is een heel chill, rustig stadje in de Atacama woestijn. De Atacama woestijn is de droogste woestijn van de wereld. De eerste middag hier zijn we vooral een beetje wezen chillen in het stadje. De volgende dag gingen we dan eindelijk de maanvallei bezoeken. Je kunt een fiets huren en vanuit San Pedro naar de maanvallei fietsen. Het is daar ontzettend heet, dus wij hebben dit zeer zeker niet gedaan.

De maanvallei

Wij hebben via een oud huisgenootje van mij uit Mexico een Belgisch stel ontmoet die een huurauto hadden en we zijn met z’n vijven samen naar de maanvallei gegaan. De maanvallei is echt heel erg mooi. Soms heb je na veel reizen achter elkaar dat het “wow” gevoel er een beetje afgaat, maar dat is (voor mij) bij de maanvallei zeker niet het geval.

De maanvallei in Chili een indrukwekkend landschap
De maanvallei, een indrukwekkend landschap
De maanvallei, een absolute must see
De maanvallei, een absolute must see
De maanvallei

Het is ontzettend gaaf hoe zo’n landschap zich daar midden in de woestijn bevindt. Op verschillende plekken kun je een stuk wandelen over het landschap. Toen wij uit de auto stapte, kwamen we bij een plek aan waar ineens heel veel bijen over de zandduinen vlogen. Heel raar. Ik denk dat niemand van ons zoveel bijen in de woestijn had verwacht.

Laguna Esmeralda

Na ons bezoek naar de maanvallei zijn we doorgereden naar Laguna Esmeralda. De weg naar laguna Esmeralda is wat slechter, maar laguna Esmeralda zelf is heel leuk. Er zijn meerdere laguna’s, maar er mag maar in twee daarvan worden “gezwommen”. Gezwommen tussen aanhalingstekens, want echt zwemmen lukt bijna niet.

Fel blauw water. Niet overal mag je in zwemmen
Fel blauw water. Niet overal mag je in zwemmen

Drijven op het water

Het water is zó zout, dat je bijna alleen maar kan blijven drijven in het water. Zodra je probeert bijvoorbeeld met je benen naar beneden te gaan, floepen ze automatisch naar boven door de grote hoeveelheid zout in het water. Toen ik het water uitkwam, was mijn huid helemaal wit van het opgedroogde zout.

Het zoutmeer
Het zoutmeer
Drijven op het water
Drijven op het water

Zonsondergang en sterren kijken

Als de perfecte afsluiting van deze hele leuke dag, hebben wij ’s avonds nog een mooi plekje uitgezocht om de zonsondergang te kijken. De beste plek hiervoor is niet ín de maanvallei, maar op de wegen erbuiten! San Pedro blijkt ook de beste plek in de wereld om ’s nachts sterren te kijken. We zagen al meteen toen de zon (bijna) onder was, dat er al best een aantal heldere sterren verschenen. Helaas gingen wij deze nacht doorreizen, dus hebben wij niet de sterren op het beste moment kunnen zien.

Zonsondergang bij de maanvallei
Zonsondergang bij de maanvallei
Zonsondergang bij de maanvallei
Zonsondergang bij de maanvallei

Arica

De rit van San Pedro naar Arica was deels nog in de ochtend, wat erg leuk was omdat ik toen pas doorhad door hoeveel woestijn we wel niet aan het rijden waren. Het strand bij Arica gaat dan ook vanaf grote woestijn bergen over in strand.

Nationale park Lauca

In- en rondom Arica zijn verschillende dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld naar het nationale park Lauca gaan of naar een aantal valleien in de buurt. Wij hebben hier niet zoveel van ondernomen, omdat we vooral wilden chillen bij het strand en bij het zwembad van ons hotel.

Kerst in Chili

Daarbij komt dat het op het moment dat wij in Arica waren bijna kerst was, dus dat er ook veel in het stadje zelf te doen was.Het is heel grappig om een keer in een warm land kerst te vieren. Buiten dat het weer en de omgeving compleet anders zijn dan dat ik normaal met kerst gewend ben, wordt het ook op een andere manier gevierd.

Ik kreeg soms een beetje het idee alsof het bijna een soort carnaval was. Elke avond kwam een hele stoet met wel 20 auto’s met ballonnen voorbijgereden. Op de eerste auto zat een kerstslee vast met daarin een kerstman en elfjes. Deze stoet reed zo de hele avond door de stad heen, onder het mom van kerstnummers. Heel gezellig! Toen we overdag in het stadscentrum aankwamen, waren er ook een soort parades bezig.

Strand van Arica

Het strand van Arica is misschien niet het mooiste strand dat je in Zuid-Amerika tegenkomt, maar het is zeker een prima strand om lekker tot rust te komen! Voor surfers is Arica overigens een hele populaire plek, dus er hangt een leuke sfeer! Wij zijn in Arica in ieder geval heerlijk tot rust gekomen en we hebben kunnen nagenieten van onze mooie reis door Bolivia en Chili!

Deze leuke reisblog over Chili is geschreven door gastblogger Reni.

Meer reistips over Chili

10x bijzondere plekken in Chili

Rondreis door Chili?

Enthousiast geworden over Chili? Bekijk nu de mogelijkheden!

Redactie van Liefde voor Reizen

Geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs over Chili

Emigreren naar Chili - prachtig land met gemoedelijke cultuur
Chili

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken ter wereld, maar ook een stabiel land met kansen en mogelijkheden. Veel mensen emigreren naar Chili vanwege werk, anderen om juist te ontsnappen en ver van de bewoonde wereld te wonen in bijvoorbeeld Chileens Patagonië. Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

10 bijzondere plekken in Chili
Chili

10x bijzondere plekken in Chili

Nicole vertelde in het interview met Jesper over hoe haar liefde voor Latijns-Amerika is ontstaan. Ze heeft in 2012 rondgereisd door Zuid-Amerika en daarbij mocht het meest uitgestrekte land van dit continent ook niet ontbreken: Chili! Met haar reisorganisatie Travel Happiness Company organiseert ze maatwerkreizen naar deze natuurrijke bestemming. In deze blog deelt ze graag 10x bijzondere 10x bijzondere plekken in Chili

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy