Châteauneuf in Frankrijk

Châteauneuf, prachtig dorp in Frankrijk

Gepubliceerd: 30 mei 2018 | Foto: Châteauneuf in Frankrijk

Frankrijk is een groot land met vele gezichten. Het land van het stokbrood, de l’amour, de croissants en niet vergeten de wijn! Ook typeert Frankrijk zich door de schattige en idyllische dorpjes zoals in de Bourgogne. Hier zijn verschillende te vinden waaronder het dorpje Châteauneuf (en Auxois). 

Kasteel

Het typerende aan het dorpje is gelijk bij het aankomen al te zien, het oude grote kasteel. Dit kasteel is in 1175 voltooid en in latere tijden nog wat uitgebreid. Op dit moment is het kasteel nog eigendom van de staat maar werd tot het begin van de 20e eeuw nog bewoond. 

Klein maar schattig

Het dorp zelf is klein, maar zeker wel een bezoek waard! De rust is hier te proeven en je ziet hier echt nog de historie in de gebouwen en stenen. Je kunt er op je gemak een lunch of ontbijt nuttigen voordat je weer verder vertrekt naar de andere prachtige plaatsjes. Het uitzicht is ook prachtig, dus sla het uitzichtpunt zeker niet over wanneer je deze plaats bezoekt. 

Sfeervideo over Châteauneuf

Reisblogger Marloes

Met liefde geschreven door:

Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy