Châteauneuf in Frankrijk

Châteauneuf, prachtig dorp in Frankrijk


30 mei 2018 | Frankrijk
Foto: Châteauneuf in Frankrijk

Frankrijk is een groot land met vele gezichten. Het land van het stokbrood, de l’amour, de croissants en niet vergeten de wijn! Ook typeert Frankrijk zich door de schattige en idyllische dorpjes zoals in de Bourgogne. Hier zijn verschillende te vinden waaronder het dorpje Châteauneuf (en Auxois). 

Kasteel

Het typerende aan het dorpje is gelijk bij het aankomen al te zien, het oude grote kasteel. Dit kasteel is in 1175 voltooid en in latere tijden nog wat uitgebreid. Op dit moment is het kasteel nog eigendom van de staat maar werd tot het begin van de 20e eeuw nog bewoond. 

Klein maar schattig

Het dorp zelf is klein, maar zeker wel een bezoek waard! De rust is hier te proeven en je ziet hier echt nog de historie in de gebouwen en stenen. Je kunt er op je gemak een lunch of ontbijt nuttigen voordat je weer verder vertrekt naar de andere prachtige plaatsjes. Het uitzicht is ook prachtig, dus sla het uitzichtpunt zeker niet over wanneer je deze plaats bezoekt. 

Sfeervideo over Châteauneuf


  1. Reisblogger Marloes

    Auteur

    Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *