Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dagtrip vanuit Sydney: Sea Cliff Bridge, Bulli Beach en Mount Keira

Sea Cliff Bridge

Dagtrip vanuit Sydney: Sea Cliff Bridge, Bulli Beach en Mount Keira

Sea Cliff Bridge

Inhoudsopgave

Alleen al in het centrum van Sydney kun je gerust een week vertoeven en dan heb je nog lang niet alles gezien. Er zijn zoveel mooie bezienswaardigheden in Sydney dat je altijd wel tijd te kort komt. En dat geldt zeker ook voor de omgeving van Sydney. Nieuw-Zuid-Wales heeft zoveel interessante plekken om te bezoeken dat je bucketlist al snel lang wordt. Zo is ook Sea Cliff Bridge een plek wat je eigenlijk niet mag missen als je in de buurt van Sydney bent. Wij bezochten afgelopen weekend deze magische plek op een uur rijden vanaf het centrum van Sydney en delen graag onze ervaringen met jou.

YouTube video

Sea Cliff Bridge

Voor wie deze bijzondere plek in Nieuw-Zuid-Wales nog niet kent: De Sea Cliff Bridge is een adembenemende kustroute die over de Grote Oceaan slingert en de dorpen Coalcliff en Clifton met elkaar verbindt. Tijdens een bezoek aan deze indrukwekkende brug sta je oog in oog met spectaculaire uitzichten over het water en kijk je op de immense ruige kliffen. Zeker bij helder weer is het een hele toffe plek om te bezoeken waar je veel mooie foto’s kunt schieten.

Sea Cliff Bridge

Spectaculaire uitzichten

We doen er een uurtje over om van ons huis naar Sea Bridge Cliff te rijden. De route ernaartoe is al heel mooi en helemaal wanneer we met de auto over de brug rijden, zien we meteen waarom deze plek jaarlijks zoveel toeristen trekt. We parkeren de auto aan de zijkant om een mooie wandeling te maken over de brug en te genieten van de spectaculaire uitzichten. Samen met onze hond Joey genieten we van de ruige oceaan, de hoge kliffen en het schitterende uitzicht op de brug omgeven met natuur. Het is er gezellig druk, maar niet té toeristisch. Waarschijnlijk dat het later op de dag een stuk drukker gaat worden. Daarom is het verstandig om in de ochtend te gaan, zodat je de grootste drukte voor bent.

Sea Cliff Bridge
Sea Cliff Bridge

Je kunt als voetganger een heel stuk over de brug lopen. Er is namelijk een goed wandelpad dat afgeschermd is van de weg en waar je alle tijd hebt om te genieten van die mooie vergezichten. Je komt niet alleen maar toeristen tegen, ook locals die in de buurt wonen komen hier graag.

Bulli Beach

De kleinschalige en idyllische strandjes zijn in Nieuw-Zuid-Wales nooit ver weg. Terwijl de beroemde stranden in Sydney zoals Bondi Beach en Coogee Beach bij mooi weer aardig vol liggen, zijn er buiten Sydney genoeg andere mooie stranden om uit te kiezen. Zo reden wij na ons bezoek aan Sea Cliff Bridge verder zuidelijk om het leuke plaatsje Bulli met het gelijknamige Bulli Beach te bezoeken.

We hadden een koeltas meegenomen met broodjes, kaas en andere lekkernijen, dus we ploften al snel neer op het gras bij Bulli Beach. In de verte zagen we op het water verschillende surfers grote golfen pakken, een stukje verderop naast ons zat een grote familie een verjaardag te vieren en op het strand lagen mensen heerlijk te genieten van het mooie weer. Het was vandaag Labour Day, een public holiday. Veel Australiërs trokken er dus op uit om te genieten van het mooie lenteweer. Hoewel het een feestdag was lag het niet hutje mutje bij Bulli Beach. Dat is ook het fijne aan Australië, omdat je zoveel stranden en plekken hebt, is er altijd wel ruimte.

Picknicken bij Bulli Beach

Ik vond Bulli een hele fijne plek om te zijn. Ik begrijp ook wel dat mensen hier gaan surfen in plaats van bij de bekendere stranden. Je hebt hier veel meer ruimte in het water, waardoor je veel eerder een golf kunt pakken en niet snel andere surfers of zwemmers tot last bent. Op de plek waar we aan het picknicken waren zagen we achter ons nog een huis dat in Mondriaan stijl was geverfd, toch nog een linkje met Nederland. 😉

Een huis in Mondriaan stijl

Mount Keira Lookout

Vanaf Bulli is het eenvoudig om door te rijden naar de eerstvolgende grotere plaats Wollongong. Wij hebben daar bewust niet voor gekozen omdat wij deze keer wat kleinere plekken wilde bezoeken. Wollongong gaan we zeker nog een keer uitgebreid bezoeken en uitlichten, wordt vervolgt.

Na Bulli Beach zijn we doorgereden naar Mount Keira Lookout, waar we vanaf de lookout een schitterend uitzicht hadden op de kustlijn en de stad Wollongong. Naast dit uitkijkpunt vind je rond Mount Keira ook diverse mooie wandel tracks zoals de Mount Keira Ring track. Ook kunnen rust- en natuurliefhebbers een bezoek brengen aan de Illawarra Rhododendron and Rainforest Gardens.

Mount Keira Lookout
Uitzicht op de kustlijn
Mount Keira Lookout
Uitzicht op de stad Wollongong

Wij hebben ons uitermate vermaakt tijdens deze dagtrip vanuit Sydney. Het leuke aan deze omgeving in Australië is dat er veel moois te bekijken is, maar dat je er ook heen kunt om lekker te relaxen. De stranden zijn er namelijk ook heel erg fijn!

Meer bezienswaardigheden in de omgeving

Maar in de omgeving van Sydney is nog zoveel meer te ontdekken. Misschien zijn onderstaande tours en activiteiten wel iets voor jou:

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië