Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spit Bridge to Manly Walk: adembenemende kustlijnen bij Sydney

Spit Bridge to Manly walk

Spit Bridge to Manly Walk: adembenemende kustlijnen bij Sydney

Spit Bridge to Manly walk

Inhoudsopgave

De Australische stad Sydney heeft 2 gezichten. Zo heeft het bruisende hart van de stad genoeg te bieden voor de reiziger die zich graag onder de mensen bevindt, op zoek naar leuke koffietentjes, goede restaurants en iconische attracties zoals de Opera House, Harbour Bridge, Sydney Tower Eye en het spiksplinternieuwe Sydney Modern museum. Maar vanuit Sydney is de rust en natuur ook nooit ver weg. Zo lieten wij het levendige Sydney even achter ons om de Spit Bridge to Manly Walk te gaan doen. Een adembenemende wandeling van 10 kilometer lang, langs de meest idyllische strandjes en adembenemende uitzichten. Reis met ons mee en ontdek wat je tijdens deze mooie wandeling in de omgeving van Sydney allemaal tegenkomt.

Hoe kom je bij het vertrekpunt?

Je kunt op verschillende manieren afreizen naar Spit Bridge. Zo zijn er ferries, bussen en taxi’s die je naar het beginpunt van de wandeling kunnen brengen. Wij hebben gekozen voor de voordeligste manier en hebben de bus vanaf Wynyard station genomen die ons in een half uur naar Spit Bridge bracht. Let er bij het uitstappen van de bus op dat je aan de linkerkant van de brug blijft. Je loopt dan via een trap een pad op dat onder de brug door loopt, zodat je niet hoeft over te steken. De start van de walk staat daar ook met een bordje aangegeven.

Hoe lang duurt deze wandeling?

Deze wandeling duurt ongeveer 3 tot 5 uur, maar dit is afhankelijk van het looptempo en de stops die je gaat maken. Er zijn namelijk veel mooie plekken waar je even kunt rusten en kunt en wilt genieten van het mooie uitzicht.

Terwijl je op de brug nog de drukte van de stad voelt met de vele auto’s die van en naar de stad gaan, merk je tijdens het eerste stuk wandelen al dat je steeds meer de natuur in gaat en het steeds rustiger wordt. Ook de vogels laten steeds meer van zich horen.

Al tijdens de eerste meters merken we dat er veel wildlife te spotten is. Tientallen hagedissen kijken ons nieuwsgierig aan en liggen op de rotsen te genieten van het zonnetje. Het is heerlijk weer om te wandelen, 24 graden met een strak blauwe hemel. Wat willen we nog meer!

Het eerste stuk van de wandeling leidt ons langs vele dobberende bootjes, maar ook langs idyllische baaitjes. Het pad is een afwisseling van vlakken stukken, trapjes en loopbruggen. Die afwisseling maakt deze wandeling juist zo mooi, het landschap verandert steeds en telkens heb je weer een ander mooi uitkijkpunt vanwege de hoogteverschillen.

Al heel snel tijdens de wandeling vergeet je dat je in de buurt van het bruisende Sydney bent. Misschien is dat ook wel hetgeen wat Sydney zo bijzonder maakt. De natuur en rust is altijd in de buurt. Na enkele kilometers zien we de kustlijn steeds meer veranderen. Het wat bruinere water heeft plaatsgemaakt voor prachtig azuurblauw water. Het is een schitterend gezicht hoe het zonlicht het water nóg blauwer maakt. Wat een paradijsje!

Spit Bridge to Manly Walk
Spit Bridge to Manly Walk

Terwijl de stranden van Bondi en Coogee tijdens zulke zomerse dagen vol liggen, lijken deze strandjes helemaal privé te zijn. Zo nu en dan zien we verliefde stelletjes genieten van deze idyllische strandjes en een duik nemen in het prachtige blauwe water. Wat een straf om hier te zwemmen. 😉

Niet alleen de idyllische strandjes nemen toe, ook het aantal hagedissen neemt gestaag toe. Vanuit de rotsen worden we vanuit verschillende hoeken aangekeken door prachtige hagedissen. Die ook weer allemaal verschillen in soort.

Hagedis Spit Bridge to Manly Walk
Hagedis Spit Bridge to Manly Walk

We kwamen zelfs een Blue Tongued Skink tegen (zie onderstaande foto). Let dus goed op met lopen, want je kan er heel snel langslopen en dat zou zonde zijn.

Blue Tongued Skink
Blue Tongued Skink

Het leuke aan wandelen in dit seizoen is dat de natuur er heel mooi bij staat. Omdat de zomer net begint staan er allerlei planten in bloei wat het landschap en de foto’s weer extra kleur geeft.

Uitzicht tijdens Spit Bridge to Manly Walk

Halverwege de wandeling kom je erachter hoe ver of beter gezegd hoe dichtbij je bij de stad eigenlijk bent. De skyline van Sydney schittert boven de idyllische ‘huisjes’ van Noord-Sydney uit. Wat een mooi contrast om te zien, vind je ook niet?

Uitzicht op de Skyline van Sydney

Naarmate we dichter in de buurt van Manly komen zien we de kustlijn ook weer veranderen. Terwijl we eerst nog langs idyllische strandjes en baaitjes liepen, lijkt het landschap nu iets ruiger te worden. De ruige kust doet mij zelfs een beetje Iers aan.

Spit Bridge to Manly Walk
Mooi uitzicht tijdens de Spit Bridge to Manly Walk

Het mooie aan deze wandeling is wel de diversiteit in natuur. Je ziet steeds weer andere planten en bomen en ook zie je de meest bijzondere insecten, zoals deze kleurrijke kevers ook wel bekend als de Eupoecila australasiae. Zie onderstaande foto’s.

Eupoecila australasiae

Tijdens het laatste stuk van de wandeling komen we steeds dichterbij Manly. De lege kustlijn maakt weer plaats voor honderden dobberende zeilbootjes en ook zien we steeds meer huizen aan de overkant. Hoewel Manly zelf een echt toeristische plek is, lijken de buitengebieden een rustiger karakter te hebben en zijn er zelfs hele paradijselijke strandjes te vinden waar je niet hutjemutje ligt.

Spit Bridge to Manly Walk
Spit Bridge to Manly Walk

We hadden nog 1,5 kilometer voor de boeg om de haven van Manly te bereiken, maar wilden nog even een break, want jeetje wat is het hier prachtig zeg. Aan de linkerkant van ons zaten vissertjes te wachten tot ze eindelijk beet hadden, aan de rechterkant zag je mensen genieten van een duik in het water. Voor ons weer die schattige zeilbootjes die meebewegen op het water. Wat is het toch fijn om in Australië te mogen wonen!

In de buurt van Manly
Spit Bridge to Manly Walk

Dit vinden wij van de Spit Bridge to Manly Walk

De Spit Bridge to Manly walk is van het begin tot het einde een boeiende wandeling. De variatie in natuur, kustlijn en wildlife maakt het een interessante wandeling wat voor oud en jong leuk is om te doen. De paden zijn allemaal goed aangelegd waardoor het heel goed te bewandelen is. Wij raden wel aan om deze wandeling te maken met droog weer. De uitzichten zijn dan een stuk mooier en de paden zijn dan niet glibberig.

Lunchen in Manly

Na deze lange wandeling begon onze maag wel te knorren, maar gelukkig vind je in Manly genoeg leuke pubs en restaurants. Wij sloten deze ochtend af met een lekker koud biertje en hamburger met friet. En een uitzicht op de hoofdstraat van Manly.

Terwijl we heen met de bus zijn gekomen, konden we vanuit Manly de ferry pakken richting Circular Quay. Zo waren we weer in no time het centrum van Sydney.

Spit Bridge to Manly Walk
Opera House in Sydney

Video

YouTube video

Heb je een vraag over de Spit Bridge to Manly walk of over Sydney? Stuur ons dan een berichtje. Voor meer leuke tips over Australië verwijzen wij graag naar onze Liefde voor Australië pagina.

Meer leuke dagtrips in Sydney vind je hier

Sydney bezoeken?

Wij komen graag in Sydney en kunnen nu al niet wachten op ons volgende bezoek. Heb jij zelf ook plannen om Sydney te bezoeken? Huur bijvoorbeeld een auto via Sunny Cars zodat je naast de stad ook de omgeving kunt verkennen. En regel alvast vooraf je accommodaties en activiteiten:

Overnachten in Sydney

Overnacht op de meest centrale plekken in de stad. De leukste en betaalbaarste hotels in Sydney vind je hier.

Activiteiten in Sydney

Regel je tours en entrees alvast van te voren zodat je geen tijd in de stad verliest. Bekijk hier de leukste activiteiten in Sydney

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië