Noord-Duitsland, een hondenparadijs?!

Gepubliceerd: 30 mei 2017 | Foto: Noord-Duitsland: echt honden paradijs!

Hemelvaartsdag 2017 was de dag dat reporters Jesper, Martin en Joey op pad gingen richting Neuschönberg in Noord Duitsland in de Kieler Bucht aan de Oostzee. Nog niet eerder waren Jesper en Martin richting Noord-Duitsland op vakantie geweest, dus het was een ontdekkingstocht van een nieuw gebied, waar je ook niet veel Nederlanders over hoort.

Voor reporterhond Joey was het de eerste buitenlandse vakantie, dus extra spannend. De weersvoorspellingen zijn goed met 20-25 graden! Het reisdoel ligt ongeveer 4,5 uur rijden vanaf Deventer wat dus prima te doen is met 1 of 2 tussenstops. Het plaatsje Neuschönberg ligt ongeveer een half uurtje vanaf Kiel, de grootste plaats in de buurt met +/- 250.000 inwoners en het ligt op 1,5km van de Schönberger Stranden.

Appartement Haus Alexandra

Eenmaal aangekomen bij het gereserveerde appartement, Haus Alexandra, wat gevonden was via dogsincluded.nl, worden de drie reporters hartelijk welkom geheten door de gastvrouw. Voor onze Australian Labradoodle Joey is een speeltje bij aankomst de eerste beloning plus een makkelijk opvouwbare ‘drinkbak’ voor onderweg, op het strand, of op het terras. Het appartement is niet superdeluxe, maar voldoet aan alle wensen, is lekker ruim en ligt op de benedenverdieping van het gebouw aan de tuin, waar Joey lekker kan spelen als de baasjes relaxen op de tuinset.

Appartement Haus Alexandra
Appartement Haus Alexandra

Strand op loopafstand

Een wandeling naar het strand is 1,5km, dus goed te doen voor zowel de baasjes als de hond en de stranden zijn erg mooi. Er is een brede boulevard die langs het strand loopt. Over de dijk loopt nog een fiets/voetpad. Langs de dijk bevinden zich diverse terrassen van restaurants en café’s, die allemaal hond-vriendelijk zijn ingesteld. Het is geen enkel probleem om met je hond lekker uit eten te gaan, of een biertje te nuttigen op een van de terrassen.

Prachtige bloemenvelden in Neuschönberg!
Prachtige bloemenvelden in Neuschönberg! – Onderweg naar het strand!
Schönberger Strand
Schönberger Strand
Schönberger Strand - Speciaal hondenstrand!
Schönberger Strand – Speciaal hondenstrand!

Genoeg plek voor iedereen

Het water in de Oostzee is voor ons verrassend helder en met het mooie zonnige weer heeft een heel mooie blauwe uitstraling, wat je niet echt het gevoel geeft dat je in Duitsland bent. Wij hadden althans niet meteen aan een strandvakantie in Duitsland gedacht, maar omdat we met de hond op vakantie wilden kwamen we hier uit en heeft het ons erg verrast qua sfeer, rust en ruimte.

De stranden zijn langgerekt en daardoor is er plek genoeg voor iedereen. Wat ook opvallend is voor de stranden aan de Oostzee zijn de rieten stoelen, die je kunt huren om lekker in de schaduw te zitten. Deze vind je op ieder strand terug, zoals je in veel andere landen strandbedjes vind.

Schönberger Strand
Schönberger Strand – Genoeg plek om te liggen!

Strand Laboe

Wij hebben naast het Schönberger strand ook het strand van Laboe bezocht, waar aan het strand ook een ‘Ehrendenkmal’ staat voor mariniers en op het strand een echte onderzeeër ligt, waar je tegen betaling in kunt. Net als bij het Schönberger strand heb je in Laboe ook een hondenstrand, waar de honden los mogen lopen en naar hartelust kunnen spelen en zwemmen.

Het strand staat bekend om haar kleurige rieten stoelen!
Het strand staat bekend om haar kleurige rieten stoelen!
Breng ook een bezoek aan een echte onderzeeër
Breng ook een bezoek aan een echte onderzeeër

Strand Hohwacht

Op het strand van Hohwacht, waar we op zaterdag zijn geweest is een heel groot hondenstrand waar het heerlijk toeven is. Het eerste stuk van de zee is ondiep, waardoor de hond nog vrij lang gewoon kan staan in het water en dat betekent heel veel waterpret voor Joey! Bij Hohwacht heb je ook mooie wandelroutes door de duinen, achter het strand langs en er is een mooi uitzichtpunt gebouwd.

Ook heb je zowel in Hohwacht, als bij het Schönbergerstrand een pier, waarop je een stuk het water op kunt lopen om van prachtige uitzichten te genieten, of de visjes te spotten in het water. Wij zijn zelf geen vissers, maar er waren veel mensen aan het vissen bij de diverse stranden en ook is er heel veel gelegenheid voor watersport, zoals surfen en zeilen.

Een langgerekt hondenstrand: strand Hohwacht!
Een langgerekt hondenstrand: strand Hohwacht!
Kurstrand - Duitsland
Prachtige pier, waarop je een geweldig uitzicht hebt over de stranden.
Prachtige pier met geweldig uitzicht over de mooie stranden!
Prachtige pier met geweldig uitzicht over de mooie stranden!

Bezoek aan de stad Kiel

In de vier dagen dat wij er waren hebben we ook nog een bezoekje gebracht aan Kiel, de grootste stad in de buurt. Wij kenden deze stad eigenlijk helemaal nog niet, ondanks dat er toch ruim 250.000 inwoners wonen. Eenmaal aangekomen in de stad hebben we de auto geparkeerd op een van de parkeerplaatsen bij de haven bij de cruiseterminal. Op dat moment liggen er twee grote cruiseschepen aangemeerd.

Cruiseterminal in Kiel, Duitsland!
Cruiseterminal in Kiel, Duitsland!

Vanaf de parkeerplaats zijn we een stuk langs het water over een brede boulevard gelopen waar diverse restaurants met terrassen zich bevinden. Iets achter de boulevard bevind zich de oude botanische tuin van Kiel, waar we een rondje gelopen hebben. Het is niet groot, maar wel even mooi om gezien te hebben. Er is ook een nieuwe botanische tuin in Kiel bij de Universiteit, maar die ligt aan de andere kant van de stad, dus die hebben wij dit keer overgeslagen. Vervolgens zijn we richting de binnenstad gegaan, waar mooie oude gebouwen staan.

Plein vol met Mercedes oldtimers!
Plein vol met Mercedes oldtimers!

Het Kieler Schloss

Het ‘Kieler Schloss’ klinkt als een oud kasteel, wat ook zo is, maar het kasteel bestaat niet meer in zijn oude hoedanigheid. Het kasteel is diverse malen afgebrand, platgebombardeerd, of afgebroken en iedere keer weer opgebouwd. Op dit moment is het een geprivatiseerd gebouw, waar een restaurant en brasserie in zitten en diverse zalen voor allerlei gelegenheden te huur zijn. Wanneer je hier dus een heel oud gebouw verwacht, komt je bedrogen uit, ook al gaat er achter dit relatief recente gebouw een hele historie schuil.

Wanneer je door het centrum heenloopt kom je aan de andere kant van het centrum in een mooi onderhouden park met veel water, waar diverse soorten ganzen, eenden en andere watervogels zitten. Dit park heet het Hiroshimapark, omdat in dit park jaarlijks de slachtoffers van de atoombom op Hiroshima worden herdacht.

Mooie stad Kiel - Ministerie van justitie
Hiroshimapark – Ministerie van justitie
Meertje in Kiel - Net een schilderij
Hiroshimapark – Meertje met prachtige ganzen – Net een schilderij!

De binnenstad van Kiel

In de binnenstad van Kiel was tijdens ons bezoek een bierfestival aan de gang, waar diverse soorten bier en snacks verkrijgbaar waren, waaronder natuurlijk de Duitse Currywurst, die wij tijdens ons verblijf wel een paar keer genuttigd hebben. Wij vinden Kiel een mooie ruim opgezette stad, waar van alles te zien en te beleven is en wij hebben ons samen met Joey dan ook goed vermaakt in Kiel.

Duitse Currywurst met friet!
Duitse Currywurst met friet!

Een waar hondenparadijs

Wanneer wij terugkijken op ons lange weekend in Noord-Duitsland zijn wij erg positief verrast over de rust en ruimte en de gastvrijheid, speciaal ook voor de honden!

Bekijk onze sfeervideo over Noord-Duitsland

Meer informatie over ons verblijf?

Lees hier meer over vakantiewoning Haus Alexandra

Meer reistips voor hondenvakanties?

3 x perfecte plekken om te reizen met je hond

Vakantie met hond: zo vind je eenvoudig hondvriendelijke accommodaties!

Reisblogger Martin

Met liefde geschreven door:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Sydney(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy