Zoek
Sluit dit zoekvak.

De 5 mooiste Duitse steden; stedentrip in Duitsland

De 5 mooiste Duitse steden

De 5 mooiste Duitse steden; stedentrip in Duitsland

De 5 mooiste Duitse steden

Inhoudsopgave

Stedentrip naar Duitsland, wij zijn er gek op. Zo zijn we de afgelopen jaren naar diverse Duitse steden geweest en hebben ons eigenlijk alle keren goed vermaakt. Vooral in de wat grotere Duitse steden is veel te ontdekken en zijn mooie gebouwen en parken te spotten. En dan hebben we het nog geen eens over de gastvrijheid en het typische Duitse eten gehad. Wij hebben al onze ervaringen op een rijtje gezet en een top 5 mooiste Duitse steden gemaakt.

Met de auto naar Duitsland? Let op de milieustickers!

Nog even wat handige informatie over Duitsland, voordat je onze top 5 gaat lezen. Je kunt natuurlijk de trein pakken richting de Duitse steden, maar veel reizigers vinden het fijner om met eigen auto richting Duitsland te gaan. Als je voor de auto kiest, let er dan wel op dat er in veel Duitse steden umweltzonen zijn ingesteld. Een milieusticker is dan ook verplicht als je met de auto het centrum van deze steden inrijdt. Lees meer over het vignet voor Duitsland op Duitsemilieusticker.nl.

De 5 mooiste Duitse steden

Nieuwsgierig naar onze favoriete Duitse steden? Hierbij onze top 5:

1 – Münster

Het mooie Münster heeft ons erg verrast tijdens een bezoek in 2015. Deze in Noordrijn-Westfalen liggende Duitse stad heeft rond de 302.178 inwoners en ligt een uurtje rijden vanaf Nederland. Een stad met een verhaal en met veel mooie huizen en gebouwen, die vooral door de gevels extra bijzonder zijn. Tijdens de kerst is deze stad ook betoverend mooi, dit kunnen wij dan ook echt aanraden. Zo kun je genieten van diverse kerstmarkten en hangt er een hele fijne sfeer in de stad. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het Pablo Picasso Museum en een stadstour door het historische centrum Münster te doen. Hiermee leer je de stad echt goed kennen, een mooie ervaring. Lees meer over het prachtige Münster!

Prinzipalmarkt Münster
Prinzipalmarkt Münster – (Nummer 1, 5 mooiste Duitse steden)

2 – Berlijn

Berlijn, een stad die je eigenlijk in Duitsland niet mag overslaan. Natuurlijk is het de meest toeristische stad van deze 5, maar Berlijn moet je echt ervaren hebben. Een stad met veel geschiedenis en waar vroeger veel gebeurd is en dat is tot vandaag de dag nog te zien. Zo zie je het ijzeren gordijn (beter bekend als de Berlijnse muur) nog voor een gedeelte staan en zijn veel belangrijke plekken omgedoopt tot herdenkingsplekken. Naast de vele geschiedenis is Berlijn ook een hele hippe stad. Er zijn ontzettend veel bruisende eettentjes en ook in de avond kun je tegenwoordig in Berlijn goed stappen. In Berlijn voor ieder wat wils, en dat maakt deze stad zo fijn. Wij bezochten deze stad in 2015. Lees ons uitgebreide reisverslag over Berlijn.

Rijksdaggebouw in Berlijn
Rijksdaggebouw in Berlijn – (Nummer 2, 5 mooiste Duitse steden)

3 – Keulen

Het Duitse Keulen hebben wij nog niet zo heel lang geleden bezocht, namelijk dit voorjaar. Keulen is net als Berlijn ook een grote stad en heeft 1,047 miljoen inwoners. Een van de bekendste attracties van Keulen is de Kölner Dom, maar Keulen is zoveel meer. Als je rondloopt in Keulen valt het direct op dat er een contrast is tussen het oude centrum en het nieuwe Keulen. In het nieuwe gebied, vlakbij de Rijn, zijn in een paar jaar tijd indrukwekkende nieuwe gebouwen geplaatst en is er veel werkgelegenheid gecreëerd. In dit gebied vind je ook leuke restaurants, waar je goed kunt eten. Ook heb je de Altstadt in Keulen. In de Altstadt heb je een Nord(Noord) en Süd(Zuid) gedeelte waar veel winkels, restaurants, musea, barretjes en clubs zitten, wat ook zeker een bezoek waard is. Vergeet ook zeker niet om een bezoek te brengen aan het Chocolademuseum, een hele lekkere ervaring. Op zoek naar meer leuke tips over Keulen? Lees dan onze uitgebreide reisblog over Keulen!

Het nieuwe Keulen
Het nieuwe Keulen – (Nummer 3, 5 mooiste Duitse steden)

4  – Kiel

Tijdens ons bezoek aan Noord-Duitsland, hebben wij kennisgemaakt met het Duitse Kiel. Het was een bliksembezoek van een paar uurtjes, maar het voelde heel goed. Kiel is een mooie stad, wat vooral leuk is om te bezoeken als je in de buurt bent van Hamburg of net als wij aan de Duitse noordse kust verblijft. Maak een wandeling door de stad en bewonder bijvoorbeeld het Kieler Schloss, het mooie Hiroshimapark, ga winkelen en eindig je dag met een bord vol met currywurst en patat. Kiel is zeker de moeite waard en vonden wij een hele prettige stad. Lees meer over Kiel en omgeving in onze blog over Noord-Duitsland.

Hiroshimapark in Kiel
Hiroshimapark in Kiel – (Nummer 4, 5 mooiste Duitse steden)

5 – Düsseldorf

Nog zo’n mooie Duitse stad; Düsseldorf. Wij waren zelf 2 dagen na Oud & Nieuw in Düsseldorf en merkten snel dat dit niet de juiste periode is om Düsseldorf te bezoeken. Wij zagen namelijk dat alle troep van de grote feesten nog moest worden opgeruimd en dat er veel glas op straat lag. Maar dit was natuurlijk onze eigen schuld, dit hadden we kunnen weten, zo direct na Oud & Nieuw. Toch hebben wij een top tijd gehad in Düsseldorf en zagen wij ook echt wel dat dit een hele mooie Duitse stad is. Veel gezellige straten met typisch Duitse tentjes, een mooie oude haven, met diverse prachtige gebouwen en ook veel leuke winkels in het centrum. Een bekend icoon in Düsseldorf is de Rheinturm, een zendmast en tevens ook toeristenattractie. Düsseldorf heeft alle ingrediënten voor een geslaagde stedentrip. Staat Düsseldorf op jouw lijstje?

De Rheinturm, Düsseldorf
De Rheinturm, Düsseldorf – (Nummer 5, 5 mooiste Duitse steden)

Wat vind jij de 5 mooiste Duitse steden?

Laat je reactie achter!

Plan je reis door Duitsland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Duitsland