Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in bruisend Bangkok? Tips en ervaringen!

Reisblog over bruisend Bangkok

Wat te doen in bruisend Bangkok? Tips en ervaringen!

Reisblog over bruisend Bangkok

Inhoudsopgave

In mijn vorige blog heb ik verteld over het prachtige eiland Koh Tao. Om daar te komen zijn mijn vriend en ik eerst met het vliegtuig naar Bangkok gevlogen. Spannend voor mij omdat ik nog nooit buiten Europa was geweest. In de weken voor ons vertrek had ik wel een aantal leuke plekken opgezocht om te bezoeken tijdens onze korte tijd in Bangkok, maar diepgaand onderzoek zoals ik dat nu uitvoer voordat ik naar een bestemming af reis had ik niet gedaan.

Aankomst Bangkok

Na een vlucht met twee tussenstops kwamen wij ’ s avonds laat aan op het vliegveld van Bangkok. Om officieel in Thailand te komen is het nodig om eerst een formulier in te vullen met de exacte data van je verblijf en je intenties, daarna word je met nog honderden andere door een wachtrij geleid. Eén voor één word je naar voren geroepen en word je gekeurd aan de hand van je formulier en paspoort. Best wel spannend als je zo’n procedure nog nooit hebt meegemaakt.

Het enige waar ik aan dacht was de vraag of mijn koffer de twee tussenstops wel had overleefd en nu netjes bij de bagageband op mij stond te wachten. Voordat ik naar Thailand vertrok kreeg ik van een vriendin de tip om alvast met een aantal honderd Bath te vertrekken naar Thailand. Haar oom is getrouwd met een Thaise vrouw en beschikt altijd over de Thaise geldeenheid om de taxi naar het hotel te betalen. De wisselautomaten op het vliegveld van Bangkok zijn namelijk niet altijd even eerlijk in het wisselen van euro’s naar Bath. Vaak krijg je te weinig Bath terug voor je ingelegde geld.

Taxi’s

Gelukkig staan er genoeg taxi’s buiten het vliegveld die je heel graag naar je hotel brengen. De rit naar ons hotel duurde zo lang dat ik het gevoel had de stad al lang uit te zijn, maar nee Bangkok is zo ontzettend groot. Ergens had ik dit niet verwacht. Help, ik was nog nooit in een stad geweest die net zo groot is als een gehele provincie.

Het bruisende Bangkok in de avond
Het bruisende Bangkok in de avond

Trinity Silom hotel

Ons hotel bevond zich niet in het grote centrum, maar ook niet ver daarbuiten. Het was kleinschalig maar precies goed voor onze eerste nacht in Bangkok. Wij verbleven in het Trinity Silom hotel. Onze magen gierden van de honger, maar waar ga je eten als je geen ervaring hebt met Thaise restaurants of het eten, om half negen ’s avonds.

Alphabet

Gelukkig zat er een gezellig restaurant op de hoek van de straat en hebben wij daar een heerlijk gerecht gegeten met rijst en cashewnoten. Dit restaurant heet Alphabet en serveert Aziatisch eten. De dag erna zijn we hier voor de lunch nog een keer gaan eten.

Aziatisch eten in Bangkok
Aziatisch eten in Bangkok

Unicorn Cafe

Dichtbij het trinity Silom hotel bevindt zich ook het Unicorn Café. Hier is alles zuurstok roze zelfs wafels of pasta kan je bestellen in regenboog kleuren. 

Fascinerend vond en vind ik nog steeds de open riolen in Bangkok. Wat een lucht. Ook dit had ik niet verwacht in een wereldstad.

Drakenfruit

Na een lekker maar zeer Westers ontbijt ontdekte wij een klein marktje dichtbij het hotel. Uiteraard zijn wij daar even gaan snuffelen. Overal werd drakenfruit verkocht. Ik wist dat je dit als toerist niet moeten kopen en dat het bij het open maken ontzettend stinkt.

Groene tuin in Bangkok
Groene tuin in Bangkok

Thaise McDonald’s

In een telefoon zaak hebben wij nog even een extra stekker gekocht voor onze telefoons en de Thaise McDonald’s bezocht. Ik hoor jullie denken wie gaat er nou naar de McDonald’s als je in een land bent waar ze zo ontzettend veel lekker eten hebben. Tijdnood als eerste reden en ten tweede je moet eens weten wat voor rare gerechten ze in Thailand bij de Mac Donalds verkopen. Heel anders dan hier en echt een kijkje waard.

Treinreis

’s Middags moesten wij bij een bepaald hotel in het centrum onze trein tickets ophalen. Het tochtje met de tuk tuk duurde best lang voor een korte afstand. Daarna zijn we naar het treinstation gegaan om alvast te kijken welke trein we ’s avonds moesten halen en om te bekijken hoe het station eruit zag. Ik wilde natuurlijk niet voor verassingen komen te staan of de trein missen.

Om half zeven ging de trein en voor kwart over vier hadden wij een taxi besteld. Het is in Bangkok ontzettend druk en vooral tegen de namiddag aan, aangezien iedereen dan naar huis gaat van werk. Je komt daardoor geheid in de file terecht.

Een tip van mij is daarom: vertrek op tijd als je ’s avonds met de trein gaat reizen. Over een stukje van nog geen half uur hebben wij anderhalf uur werk gehad. 

Met de trein zijn wij natuurlijk naar het zuiden gereisd en na 18 dagen zijn wij met de bus weer terug gekomen naar deze grote stad

Blijkbaar is met de bus reizen vanuit het Zuiden veel sneller als met de trein. Wij hadden verwacht ’ s ochtends aan te komen in Bangkok maar we kwamen ’ s avonds al aan en stonden prompt verloren midden in de stad met onze koffers. We hadden een luxe hotel geboekt voor de nacht erna en besloten om deze avond ook maar naar dit hotel toe te gaan om te hopen op een vrije kamer.

Sukhothai hotel

Gelukkig was hier nog een kamer vrij, wel met een borg van 400 baht. Het hotel was een en al luxe. Bij binnenkomst in de kamer werden wij door de televisie begroet en het bad was omgeven door stromende watervalletjes. De roomservice kwam binnen rijden met een wit karretje met zilveren borden net als in de film. Hier in het Sukhothai hotel had ik wel weken kunnen vertoeven.

Roomservice in het Sukhothai hotel
Roomservice in het Sukhothai hotel

The Secret Garden

Met nog een dag in Bangkok te gaan voordat we ’s nachts naar het vliegveld werden gebracht moesten wij nu toch echt wel iets van de stad gaan bekijken. Eerst zijn wij naar een schattig restaurantje gegaan om taart te eten. Dit restaurant heet the Secret Garden omdat zich achter het restaurant een mooie groene tuin bevindt.

Taart eten bij The Secret Garden
Taart eten bij The Secret Garden

Van binnen is het restaurant en de tea room heel landelijk en popperig ingericht. Een interieur dat perfect past bij een lekker stuk cheesecake met een kopje thee. Elke klant krijgt een schattig gratis berenkoekje.

Gratis berenkoekje
Gratis berenkoekje

Tour op het water

Daarna zijn wij met de tuktuk naar een aantal souvenirwinkeltjes gegaan om de laatste snuisterijtjes in te kopen voor familie en vrienden.

In de tuktuk
In de tuktuk

Een tour op het water langs de Koninklijke gebouwen stond hoog op mijn lijstje. Met een van de plaatselijke traditionele bootverhuur bedrijfjes zijn we met een gids het water op gegaan. Deze meneer heeft ons in zijn beste Engels van alles over de diverse gebouwen in Bangkok verteld.

Boottour met een gids
Boottour met een gids
Tijdens de boottour met gids
Tijdens de boottour met gids

Het water in het kanaal is alleen zo vies en grijs dat de plaatjes die ik geschoten heb niet super mooi zijn geworden. Af en toe klotste wat van dit water in mijn gezicht.

Niet het schoonste water
Niet het schoonste water

Onderweg kwamen wij een marktverkoper in zijn bootje tegen die drinken en bananen verkocht. Natuurlijk hebben wij een paar van deze bananen gekocht en volgens mijn vriend waren ze goed te eten.

Chinatown

De tour eindigde aan de rand van Chinatown. Eigenlijk een klein dorpje in Bangkok dat zo rechtstreeks uit China zou kunnen komen. Althans overgedramatiseerd China. Met uitzicht op het kanaal hebben wij geluncht in een van de diverse restaurantjes die er in Chinatown te vinden zijn. Overal waar je kijkt in dit gedeelte van Bangkok vind je Chinese producten, etenswaren en speelgoed. Noem het op en het is er. Ik grapte dan ook; heel AliExpress is hier te vinden.

’s Avonds hebben wij in het hotel gegeten in het Live and Cooking restaurant. Acht koks stonden voor ons en nog twee stellen klaar. De pasta werd zelfs aan de tafel klaargemaakt. Uit eten op dit niveau had ik nog niet meegemaakt. Luxe hotels zijn in Thailand net zo duur als een driesterren hotel in Nederland. Leef je uit zou ik zeggen als je in dit mooie land bent. Na het eten nog even bubbelen in het bad en onze reis in Thailand zat er al weer op!

Deze leuke gastblog over Bangkok is geschreven door Kim Tol, neem ook een kijkje op haar eigen blog Storyofourlives.nl

Plan je reis door Thailand
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Thailand