Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen tijdens je eerste dag in Bangkok?

Wat te doen tijdens je eerste dag in Bangkok?

Wat te doen tijdens je eerste dag in Bangkok?

Wat te doen tijdens je eerste dag in Bangkok?

Inhoudsopgave

Bangkok was voor mij het begin van mijn reis naar Thailand. Ik had mij enigszins voorbereid op deze wereldstad. Zo moest ik oppassen voor oplichters en shopgeld meenemen. Laat shoppen nou een van mijn grootste hobby’s zijn. Heb jij een reis naar Thailand geboekt en is Bangkok een van je bestemmingen? In deze blog neem ik jullie mee terug in de tijd, naar mijn eerste dag in Bangkok.

Zoals ik al zei werd ik gewaarschuwd voor oplichters in Bangkok. Oplichters zijn er vast en zeker in Bangkok, maar tijdens mijn ervaring viel het reuze mee. De Thaise bevolking in deze stad vond ik ontzettend aardig. Heel anders dan onze o zo nuchtere Nederlanders.

Hele sympathieke mensen

Samen met mijn vriend reed ik met een taxi van het vliegveld naar ons hotel. Wij vroegen naar tips voor telefoneren in Thailand aan de taxichauffeur. Hij sprak gebrekkig Engels, net als veel andere locals. Hij ging voor ons naar een winkeltje en regelde een simkaart voor mijn mobiel, zonder dat wij daar naar hadden gevraagd. Hij kreeg ook nog wat korting en alles was geregeld.

Hele vriendelijke mensen in Bangkok
Hele vriendelijke mensen in Bangkok

Het verbaasde mij op dat moment hoe sympathiek de mensen daar zijn. Daar kunnen Nederlanders nog wat van leren. Verder hebben wij geen nare ervaring met oplichters gehad in deze stad, maar wij zochten het ook niet op.

Nouvo City Hotel

Eenmaal aangekomen bij het hotel kreeg ik last van een enorme jetlag en met wallen tot aan mijn kin liep ik het hotel binnen. Het hotel waar wij verbleven in Bangkok heette Nouvo City Hotel. Ik sliep hier 3 nachten en dit was precies genoeg om de highlights van deze stad te bekijken.

Het hotel was dicht bij het centrum en op het dak was een zwembad gesitueerd. Dit was een groot pluspunt, want aan het einde van een lange warme dag in Bangkok heb je wel even behoefte om een frisse duik te nemen.

Het ontbijt was prima en ‘s avonds aten wij vooral in het centrum, dus over het eten in het restaurant van het hotel kan ik niet oordelen. Als ik nog een keer naar Bangkok zou gaan zou ik zeker dit hotel nog eens boeken.

Centrum van Bangkok

Omdat wij aan het begin van de middag bij het hotel aankwamen gingen wij eerst even rusten en zochten we daarna het bruisende stadsleven op in het centrum van Bangkok.

Een bruisende straat
Een bruisende straat in Bangkok

Er is er van alles te doen. Van toeristische trekpleisters als What Pho, de tempel van de liggende Buddha, tot de floatingmarket, een markt op het water waar de lokale bevolking op longtailboten Thaise specialiteiten verkopen.

Let wel op, de riolen van Bangkok werken niet hetzelfde als die van Nederland. Dit zorgde in sommige wijken voor een overheersende stank. Mocht je hier niet tegen kunnen, zoek dan niet de meest dichtbevolkte straten op waar armoede overheerst.

Shoppen

Heb je even genoeg van het warme Bangkok en heb je, net als mij, een kleine shopverslaving dan is er genoeg (of misschien wel te veel) mogelijkheid om te shoppen.

Shoppen in Bangkok
Shoppen in Bangkok

In de overdekte en verkoelde shoppingmalls zou je dagen kunnen vertoeven. Ik begon met wat rondstruinen in Siam Paragon. Dit is een winkelcentrum met dure winkels. Kijken, kijken, niet kopen was dan ook mijn motto tijdens dit bezoek. MBK is een winkelcentrum met meer betaalbare winkels. Daar heb ik dan ook goed mijn slag geslagen. Het zal je verbazen hoe groot deze winkelcentra zijn.

Jamie’s Italian

Aan het einde van de dag werden wij verrast met een vestiging van Jamie’s Italian in Siam Discovery. Italiaans eten in Bangkok, toch wel een beetje een rare combi hè. Omdat Bangkok mijn eerste bestemming was die ik bezocht in Thailand had ik een goede reden om hier te gaan eten. Ik wist namelijk dat ik in de opvolgende steden en dorpen waarschijnlijk niet veel westerse restaurants tegen zou komen op MC Donalds en Burger King na.

Jamie's Italian in Bangkok
Jamie’s Italian in Bangkok – Helaas nu tijdelijk gesloten

Ik wilde dus nog een laatste keer genieten van heerlijk Italiaans eten in deze drukke Aziatische stad. Dit was een goed besluit, want het eten was er heerlijk. De sfeer in het restaurant was gemoedelijk, al leek het op dat moment alsof ik me voor twee uur in Londen bevond.

Met een gevulde maag struinde wij nog even langs wat kramen en winkels. Na mango sticky rice als dessert bij een local gingen wij met een taxi weer naar het hotel. Op naar een nieuwe dag in Bangkok.

Deze leuke gastblog over Bangkok is geschreven door Sophie Reijnen, neem ook een kijkje op haar eigen blog Storyofourlives.nl

Meer Thailand reistips

Thailand, de gouden tips blog

Een maand backpacken door Thailand, de hoogtepunten!

Reisvlog #2: Tab Kak Hang Nak Hill Nature Trail (Krabi, Thailand)

Plan je reis door Thailand
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Thailand