Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Te Anau en omgeving in Nieuw-Zeeland

Wat te doen in Te Anau en omgeving

Wat te doen in Te Anau en omgeving in Nieuw-Zeeland

Wat te doen in Te Anau en omgeving

Inhoudsopgave

Nadat wij Dunedin verlieten reden wij richting Te Anau, een plaats met circa 1800 inwoners gelegen aan het Te Anaumeer, het tweede grootste meer van Nieuw-Zeeland. Terwijl veel mensen kiezen om door te rijden richting Milford Sound hadden wij besloten om de omgeving van Te Anau ook te gaan ontdekken. Wij verbleven er maar 1 nachtje, maar al snel ontdekten wij dat Te Anau de ideale plek is om te hiken. Het is namelijk ook het vertrekpunt van de Kepler Track, een rondwandeling van 60 km door adembenemende natuur, waar wij een klein deel van hebben gelopen. In deze blog ontdek je wat je in en rondom Te Anau kunt doen.

Onderweg naar Te Anau

Van Dunedin naar Te Anau is het ongeveer 3,5 uur rijden. Het leuke aan Nieuw-Zeeland is dat de landschappen absoluut niet vervelen. Het steeds veranderende landschap maakt je telkens weer opnieuw enthousiast en je bent daardoor geneigd om vaak te stoppen voor een fotosessie.

Richting Te Anau in Nieuw-Zeeland

De weergoden hebben we deze vakantie mee, het is weer een prachtige dag met blauwe luchten en hier en daar wat wolken in de lucht. Vooral tussen de bergen zie je de bewolking hangen, wat weer gave foto’s oplevert. Aangezien we in februari reizen tijdens de zomer in Nieuw-Zeeland zijn de temperaturen zeer aangenaam. Een korte broek en t-shirt dragen we dan ook bijna dagelijks tijdens deze reis. Het is niet vanzelfsprekend dat het in de zomer zo aangenaam is. Want terwijl wij het Zuidereiland ontdekken in ’s zomerse temperaturen, vormt zicht een zeer zware cycloon in de buurt van Auckland. Hier zijn de temperaturen en weersomstandigheden dan ook een stuk minder aangenaam. Zo zie je maar wat een groot verschil er qua weer kan zijn in één land.

Prachtige landschappen in de buurt van Te Anau

Tasman Holiday Parks

Wij verbleven in een Deluxe Queens Studio bij Tasman Holiday Parks gelegen aan het mooie Te Anaumeer. Een ruime en zeer schone studio op een zeer goede locatie. Door de goede locatie van Tasman Holiday Parks is het eenvoudig om een mooie hike te maken. Net als bijvoorbeeld het beginpunt van de Kepler Track, wat op een paar minuten rijden van Tasman Holiday Parks ligt.

Tasman Holiday Parks - Te Anau

Kepler Track

De Kepler Track is een van de bekendste tracks in de buurt van Te Anau. Deze 60 kilometer durende hike gaat dwars door het Fiordland National Park en neemt je mee door de mooiste natuur en naar de mooiste vergezichten. Wij deden maar een klein stukje van de Kepler Track vanwege de tijd, maar kregen wel een goed beeld van deze bijzondere omgeving in de buurt van Te Anau.

Startpunt van de Kepler Track

We begonnen bij een prachtige hangbrug die beter bekend staat als Rainbow Reach. Die brengt je bij het startpunt van de hike. Vanaf de grote hangbrug heb je uitzicht op de Waiau River. Op deze rivier vinden ook diverse leuke wateractiviteiten plaats. Zo kun je bijvoorbeeld een adrenaline kick krijgen tijdens een tochtje met de supersnelle Jet Boat. Maar ook zijn er mogelijkheden om op eigen tempo de mooie omgeving vanaf de Waiau River te bewonderen, bijvoorbeeld met het huren van een kano.

Rainbow Reach brug - Kepler Track
Waiau River
Jet boat op de Waiau River - Kepler Track
Jet boat op de Waiau River in de buurt van Te Anau

Het pad leidt ons dwars door een groene oase. Allerlei varens in verschillende grootte, bijzondere bomen, maar vooral ook veel mos passeren wij tijdens deze wandeling. De kleine glooiende heuvels vol met mos geven mij echt een Lord of The Rings gevoel. Dit schitterende landschap kan zo voorkomen in een van de films.

Wandelen - Kepler Track
Groene omgeving Kepler Track
Overal het mooie groene mos

Onderweg komen wij verschillende idyllische bruggetjes tegen waar zo nu en dan een beekje onder stroomt. Wij zijn de hele wandeling verbaasd over hoe groen het hier is, het groene mos maakt deze wandeling extra speciaal. We lopen een klein stukje over het mos om te voelen hoe zacht het is, maar we voelen meteen dat het zo zacht als een kussentje is en ook niet heel veilig is om op te staan.

Kepler Track
Uitzicht tijdens de Kepler Track - Te Anau

Terwijl we in Australië gewend zijn om veel wildlife te spotten en veel bijzondere vogels te zien, is het in Nieuw-Zeeland wel een andere belevenis. We horen wel regelmatig het gezang van vogels, maar echt spotten doen we niet. Op een soort na dan, de South Island robin (zie foto).

South Island robin

Hoewel wij maar een paar kilometer hebben gelopen van de Kepler Track, hebben we wel een aardig beeld gekregen van het landschap. En als wij de informatie over de Kepler Track moeten geloven, wordt het verderop alleen nog maar spectaculairder wanneer je meer de hoogte in gaat. Lees meer over de Kepler Track

Kepler Track

Anduin River Viewport

Wanneer we terug rijden naar ons verblijf besluiten we om nog een mooie plek om te gaan zoeken. Dit keer bezoeken wij Anduin River Viewport, een plek die volgens bronnen vooral bekend is door de Lord of The Rings films. Aangezien op deze plek scenes uit de film zijn opgenomen, verwacht je hier ook toeristen. Maar niets blijkt minder waar, we treffen he-le-maal niemand aan. En hoe fijn is het als je een bijzondere plek helemaal voor jezelf hebt. En zeg maar eens eerlijk, dit is toch een héél mooi uitzicht?

Jesper geniet van het uitzicht bij Anduin River Viewport
Anduin River Viewport

Meer bezienswaardigheden in en rond Te Anau

  • Milford Sound: Te Anau is het perfecte vertrekpunt richting het indrukwekkende Milford Sound, de bekendste fjord van Fjordland. Tijdens een boottocht vaar je langs prachtige Fjorden en voel je je heel even heel klein. Wij deden deze toffe tour bij Milford Sound
  • Te Anau Glowworm Caves: bezoek het in 1948 ontdekte grottenstelsel, een populaire toeristische attractie vanwege de glimwormen. Boek je Te Anau Glowworm Caves tickets hier
  • Ontdek Fiordland met een gids: maak een boottocht vol adrenaline op de Waiau River en maak een wandeling door de unieke wildernis van het Fiordland National Park. Lees meer over deze avontuurlijke tour

Video

YouTube video

Onze volgende bestemming is Milford Sound

Plan je reis door Nieuw-Zeeland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Nieuw-Zeeland