Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat kost een rondreis door Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland

Wat kost een rondreis door Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland

Inhoudsopgave

Nieuw-Zeeland is een van de mooiste landen die wij bezocht hebben. De veelzijdigheid en adembenemende landschappen maken Nieuw-Zeeland zo’n toffe bestemming. Of je nou met een camper gaat rondtrekken of een auto huurt en overnacht in mooie accommodaties, Nieuw-Zeeland schreeuwt om ontdekt te worden. Maar hoe duur is nou eigenlijk zo’n rondreis door Nieuw-Zeeland? In deze blog deel ik wat de gemiddelde kosten zijn voor een rondreis door Nieuw-Zeeland. Onderaan vind je nog een opsplitsing van kosten voor het boeken van een camperreis, een rondreis met een huurauto of een op maat gemaakte pakketreis.

Info: in deze blog zijn we uitgegaan van 2 personen die 3 volle weken reizen door Nieuw-Zeeland met vertrekpunt Amsterdam in het hoogseizoen in Nieuw-Zeeland (december t/m februari).

Vliegtickets naar Nieuw-Zeeland

Hoe duur zijn vliegtickets naar Nieuw-Zeeland? Voor het boeken van vliegtickets naar Nieuw-Zeeland ben je gemiddeld zo’n 1500 euro kwijt. Hierbij ben ik even uitgegaan voor een vlucht met 1 tussenstop naar Christchurch, waarmee je de kortste reistijd hebt vanaf Schiphol. Dit is de prijs die je gemiddeld betaalt voor een retourvlucht in de zomer of winter per persoon. Bekijk hier de goedkoopste vliegtickets

Visumkosten

Voor Nieuw-Zeeland heb je een visum nodig. Het aanvragen van een eTA van Nieuw-Zeeland kost NZD$9 (5 euro) als je het via de app doet en kost NZD$12 (6,50 euro) als je het via je browser aanvraagt. Hierbij moet je ook nog de IVL-vergoeding van NZD$35 bijtellen, die de toeristische infrastructuur financiert en de natuur helpt beschermen. Het totaalbedrag voor NZeTA en IVL komt dus op NZD$ 47 (25 euro) per persoon.

Wat te doen in Te Anau en omgeving

Camper huren in Nieuw-Zeeland

Veel mensen kiezen ervoor om een camper te huren en op eigen gelegenheid Nieuw-Zeeland te verkennen. Maar wat kost nou het huren van een camper in Nieuw-Zeeland? Ook hierbij ga ik weer uit van 3 volle reisweken in Nieuw-Zeeland (exclusief reisdagen van Amsterdam naar Nieuw-Zeeland). Bij het huren van de camper nemen we als ophaalpunt Christchurch en als locatie van inleveren Auckland. Ik ben uitgegaan van de Highball van Mighty camper, een gemiddelde camper (niet te klein en niet te groot). Voor het huren van deze camper voor 3 weken ben je in het hoogseizoen ongeveer 4.365 euro kwijt zonder optionele extra’s. Bij deze reisafstand tussen Christchurch en Auckland moet je ongeveer rekening houden met 1.200 euro aan brandstof. Voor een camping betaal je in Nieuw-Zeeland gemiddeld zo’n 20 euro per nacht, maar er zijn ook gratis staanplaatsen voor self-contained campers.

Auto huren in Nieuw-Zeeland

Wat kost het om een auto te huren? Als we uitgaan van 3 weken reizen met ophaallocatie Christchurch en inleveren in Auckland, met het huren van een Toyota Yaris exclusief brandstofprijzen, dan zijn de totaalkosten bij Sunnycars 1.550 euro. De gemiddelde benzinekosten per liter bedragen in Nieuw-Zeeland ongeveer NZD$ 2,30 (1,25 euro). Bereken hier zelf je autohuur

Accommodaties boeken in Nieuw-Zeeland

Indien je geen camperreis gaat maken en je accommodaties los moet boeken, komen deze er natuurlijk ook bij. Een gemiddelde hotelovernachting in Nieuw-Zeeland kost ongeveer 105 euro per nacht (een gemiddeld en comfortabel hotel in Nieuw-Zeeland kost gemiddeld 95 tot 115 euro per nacht). Dat zou voor de hele reis door Nieuw-Zeeland uitkomen op een totaal van 3150 euro voor alle accommodaties. Bekijk hier de betaalbaarste accommodaties

Tours en entreegelden

Natuurlijk wil je ook wat leuke tours en activiteiten doen als je in Nieuw-Zeeland bent. Een gemiddelde tour in Nieuw-Zeeland (uitgaande van de prijzen van Getyourguide) ligt gemiddeld rond de 125 euro per persoon. Stel je wilt op 5 verschillende plekken op het Zuidereiland en Noordereiland een tour doen met 2 personen dan moet je rekening houden met een totaalbedrag van 1250 euro. Bekijk hier alle tours en activiteiten

Lake Tekapo - Wat kost een rondreis door Nieuw-Zeeland

Eten en drinken

Bij het eten in een restaurant betaal je gemiddeld tussen de 15 en 25 euro voor een hoofdmaaltijd, afhankelijk van de locatie en het soort restaurant. Met het maken van een eigen maaltijd betaal je gemiddeld 5 tot 10 euro. Voor een drankje in een restaurant betaal je gemiddeld 5 euro.

Voor een volledige vakantie gaan wij er van uit dat je 2 van de 3 weken zelf maaltijden maakt. 350 euro betaal je dan gemiddeld voor het uiteten gaan en ongeveer 200 euro voor het zelf bereiden van eten. Ongeveer zou je dan 550 euro kwijt zijn alleen voor het avondeten. Voor het ontbijt en de lunch zou ik ongeveer 200 euro reserveren, uitgaande van een simpel ontbijt en lunch. Dan zou je rond de 750 euro kwijt zijn aan eten en drinken.

Dit zijn de kosten in de supermarkt:

Overige kosten

Daarnaast moet je natuurlijk nog rekening met extra kosten zoals bijvoorbeeld verzekeringen, tolkosten, en souvenirs. Deze kosten laten we in het eindoverzicht even achterwege, maar kun je er later zelf bij optellen als je ongeveer inschat wat je hiervoor kwijt zal zijn.

Zeehonden - Wat kost een rondreis door Nieuw-Zeeland

Prijs rondreis door Nieuw-Zeeland in een camper

Voor het boeken van een rondreis door Nieuw-Zeeland van 3 weken met de camper ben je ongeveer het volgende kwijt:

 • Vliegtickets (2 personen): 3000 euro
 • Visumkosten (2 personen): 50 euro
 • Camper huur: 6165 euro (*incl. benzinekosten)
 • Eten en drinken: 750 euro
 • Tours en entreegelden: 1250 euro
 • Totale kosten: 11,215 euro (* exclusief overige kosten)

Prijs rondreis door Nieuw-Zeeland met huurauto en accommodaties

 • Vliegtickets (2 personen): 3000 euro
 • Visumkosten (2 personen): 50 euro
 • Auto huur: 1.550 euro (*excl. benzinekosten)
 • Accommodaties: 3150 euro
 • Eten en drinken: 750 euro
 • Tours en entreegelden: 1250 euro
 • Totale kosten: 9750 euro (* exclusief overige kosten)

Een pakketreis boeken voor Nieuw-Zeeland

Is het zelf uitstippelen van je rondreis door Nieuw-Zeeland niks voor jou en laat je je liever adviseren door experts, dan is het boeken van een pakketreis een hele goede optie. Met het boeken van een pakketreis kun je samen met experts je maatwerk reis door Nieuw-Zeeland uitstippelen en boeken. Een pakketreis naar Nieuw-Zeeland boek je vanaf 3500 euro p.p.

De volgende reisorganisaties zijn gespecialiseerd in rondreizen door Nieuw-Zeeland:

Conclusie

Een rondreis door Nieuw-Zeeland is niet goedkoop, maar zoals je ziet kun je bij het boeken van een rondreis de kosten zelf ook lager houden door verschillende keuzes te maken. Kies je bijvoorbeeld voor een camper en ga je proberen om gratis staanplaatsen te vinden, bezuinig je op het uiteten gaan en maak je het eten zelf bij de camper of in een accommodatie. Ga je voor dure tours of ga je veel zelf eropuit en maak je liever mooie hikes zonder een gids. Een vakantie in Nieuw-Zeeland kun je zo duur (of goedkoop) maken zoals je zelf wilt. Bekijk hier al onze favoriete plekken in Nieuw-Zeeland

Plan je reis door Nieuw-Zeeland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Nieuw-Zeeland