Zoeken
Sluit dit zoekvak.

10 hoogtepunten op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland

10 hoogtepunten op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland

10 hoogtepunten op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland

10 hoogtepunten op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland

Inhoudsopgave

Ik heb 7 maanden op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland gewoond, in Christchurch. In die periode heb ik ontzettend veel gezien en veel activiteiten ondernomen. Ik deel hieronder graag mijn 10 hoogtepunten van het Zuidereiland, in willekeurige volgorde.

1. Boottocht Milford Sound

Milford Sound is zo ongelooflijk mooi. Wij kozen ervoor om het fjord te bewonderen tijdens een boottocht, dit is ook de populairste manier om Milford Sound te bezoeken. Tijdens de boottocht vaar je door het fjord en kan je genieten van watervallen, de prachtige bergen, mooie bossen en als je geluk hebt zeedieren en zeevogels.

Milford Sound
Milford Sound

Wij hebben zeehonden gezien. Maar niet alleen de boottocht is fantastisch, de weg ernaar toe ook! Tussen Te Anau en Milford Sound vind je onwijs veel leuke en prachtige stops. Lees hier over de beste 11 stops onderweg.

Boottocht bij Milford Sound

2. Zeehonden kijken Kaikoura

Zeehonden kan je op best veel plekken op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland zien, maar Kaikoura is de bekendste. Als je een beetje rond loopt in Kaikoura bestaat er al een kans dat je de zeehonden ziet, maar tijdens het wandelen van de Kaikoura Peninsula Walkway kan het bijna niet anders!

Zeehonden bij Kaikoura
Zeehonden bij Kaikoura

Het is helemaal geweldig als er jonge zeehonden bij zijn, die zijn erg speels en het is fantastisch om naar ze te kijken. Daarnaast staat Kaikoura bekend om het spotten van dolfijnen en walvissen, dus houd je ogen goed open! Het is ook mogelijk om tours te doen om de zeedieren te zien.

Zeehonden bij Kaikoura
Zeehonden bij Kaikoura

3. Met Hectordolfijnen zwemmen Akaroa

Met dolfijnen zwemmen is al een geweldige ervaring, maar hoe vaak kan je zeggen dat je met de kleinste dolfijnensoort ter wereld hebt gezwommen? Dat kan in Akaroa. De Hectordolfijnen zijn erg speels en nieuwsgierig, onwijs leuk om te zien en ook een heel vette ervaring om met ze te zwemmen. Deze dolfijnen worden niet in gevangenschap gehouden maar leven in de baai, zij komen dus uit zichzelf naar mensen toe. Ga je liever niet het water in? Bewonder ze dan vanaf de boot.

4. Hiken in Arthur’s Pass

Arthur’s Pass is een hikersparadijs! Er zijn ontzettend veel hikes te doen in dit gebied en ook nog eens veel verschillende.

Arthur’s Pass

Zo kan je korte wandelingen maken van een half uurtje of meerdaagse hikes die je door de backcountry van Nieuw Zeeland brengen. Hou in Arthur’s Pass ook je ogen open voor inheemse vogels, de Kiwi en de Kea zijn hier te zien.

Hiken bij Arthur’s Pass
Hiken bij Arthur’s Pass

5. Adrenalinerush Queenstown

Je hebt het misschien al wel gehoord, maar Queenstown wordt ook wel Adrenaline Capital of the World genoemd. Het zit dan ook boordevol adrenaline activiteiten! Zelf ben ik hier gaan raften en rodelen, maar er is nog onwijs veel meer te doen. Zoals bungeejumpen, skydiven, tokkelen, jet-boating en meer. Als je in Queenstown bent, probeer dan zeker, ten minste, één van de vele adrenaline activiteiten!

6. Zeedieren spotten The Catlins

The Catlins is een gebied ten zuiden van Dunedin en is bekend vanwege het spotten van zeedieren. Zo kan je hier bijvoorbeeld zeehonden, zeeleeuwen en pinguïns zien. Tijdens mijn trip in the Catlins heb ik zeehonden en één zeeleeuw kunnen bewonderen. Daarnaast heeft the Catlins prachtige watervallen en mooie uitzichtpunten. Lees hier over 12 leuke stops in the Catlins.

Zeeleeuwen spotten bij The Catlins - Zuidereiland
Zeeleeuwen spotten bij The Catlins

7. Bezoek de meest toegankelijke gletsjers ter wereld

Franz Josef Glacier en Fox Glacier bevinden zich allebei in de West Coast op het Zuidereiland. Deze twee gletsjers zijn de meest toegankelijke ter wereld, ze zijn namelijk allebei te bereiken met een wandeling vanaf de parkeerplaats. De gletsjers liggen maar een half uurtje rijden uit elkaar en zijn daarom makkelijk te bezoeken op dezelfde dag. Een andere manier om deze indrukwekkend gletsjers te bekijken is door middel van tours, er worden wandel- en helikoptertours georganiseerd voor beiden.

Franz Josef Glacier
Franz Josef Glacier

8. Hike Hooker Valley Track

Dit is één van mijn favoriete hikes in Nieuw Zeeland! De Hooker Valley Track ligt in de buurt van Mt Cook, de hoogste berg van Nieuw Zeeland. Deze wandeling is erg makkelijk, aangezien de route erg vlak is, maar het is wel onwijs mooi!

Hooker Valley Track

Zo kan je genieten van een prachtig landschap met gletsjerrivieren, hoge/ruige bergen en een gletsjermeer aan het einde. De wandeling is 5 km heen en 5 km terug en je doet er ongeveer 3 uur over in totaal.

Hike Hooker Valley Track - Zuidereiland
Hike Hooker Valley Track

9. Wijn drinken Marlborough

Marlborough staat bekend om de vele wijngaarden. Het wordt ook wel Sauvignon Blanc capital genoemd aangezien 84% van de Sauvignon Blanc druiven van Nieuw Zeeland hier vandaan komen. Ook kan je hier Pinot Noir, Chardonnays en Riesling druiven vinden. Je kan van deze wijnen genieten in één van de vele wijngaarden of in lokale restaurants.

Wijngaarde Blenheim
Wijngaarde Blenheim

10. Road trip West Coast

De West Coast op het Zuidereiland is een ruig, wild gebied en staat bekend om zijn rivieren, regenwouden, gletsjers en andere bijzondere geologische verschijnselen. De grootste stad in de West Coast is Greymouth en de meest populaire bezienswaardigheden zijn de twee, hierboven genoemde, gletsjers. Dit gebied is ideaal voor een roadtrip aangezien er onwijs veel leuke plekken zijn om te stoppen. Bezoek bijvoorbeeld Lake Brunner, Punakaiki, Haast National Park en Thunder Creek Falls.

Punakaiki - Zuidereiland
Punakaiki
Thunder Creek Falls - Zuidereiland
Thunder Creek Falls

Deze leuke gastblog over 10 hoogtepunten op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland is geschreven door Nadeche.

Plan je reis door Nieuw-Zeeland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door Nieuw-Zeeland