De meest campervriendelijke landen ter wereld

De meest campervriendelijke landen ter wereld


28 okt 2019 | Reisinspiratie
Foto: De meest campervriendelijke landen ter wereld

Reizigers die eenmaal een camperreis hebben gemaakt, willen daarna niets anders meer. Die prachtige landschappen, magische momenten en natuurlijk vrijheid die je krijgt met het reizen met een eigen camper. Niet in elk land is het even makkelijk om een campertrip te maken. Je hebt nou eenmaal te maken met andere regels, andere wegen en een ander klimaat. Toch zijn er heel wat landen waar je zonder problemen kunt reizen met een camper en die onvergetelijke camperreis kunt maken.

Campervriendelijke landen

Wij hebben speciaal voor jou een mooi lijstje gemaakt met de meest campervriendelijke landen ter wereld.

Camperreis door Noorwegen

In vrijwel alle camperlijstjes staat Noorwegen met stip op nummer 1. Ten eerste omdat het natuurlijk een schitterend land is en helemaal als je vanuit je camper kunt genieten van die grandioze vergezichten en enorme fjorden. En als je geluk hebt spot je ook nog wildlife tijdens je camperreis. Ten tweede kun je zeer vrij kamperen in Noorwegen. Op veel plekken kun je vrij genieten van de natuur en een mooie plek uitkiezen met je camper.

Geniet van de mooiste landschappen tijdens je camperreis door Noorwegen
Geniet van de mooiste landschappen tijdens je camperreis door Noorwegen

In Noorwegen mag je 3 nachten blijven, maar niet binnen een straal van honderd meter rond een woonhuis. Zorg er ook altijd voor dat je geen sporen van je verblijf achterlaat. In Scandinavische landen, waaronder Noorwegen, verschijnen wel steeds vaker verbodsborden voor campers, maar er zijn gelukkig nog zat plekjes te vinden waar je vrij kunt overnachten.

Wil jij ook een camperreis maken door Noorwegen? Bekijk hier de mogelijkheden.

Camperreis door Canada

Naast Noorwegen is Canada ook een echt camperparadijs. In Canada heb je veel mogelijkheden om de nacht in je camper door te brengen. Zo zijn er eenvoudige staanplaatsen maar ook mooie camperresorts. Door het hele land zijn nationale en provinciale campings verspreid. Overnachten in je camper in Canada is echt een droom die uitkomt. Wakker worden naast het iconische blauwe water van Lake Luise, waarin je de weerspiegeling van de bergen ziet, is echt onbeschrijfbaar mooi.

Schitterende landschappen in Canada
Schitterende landschappen in Canada

Canadese staan bekend als een vriendelijk volk en zijn zeer beleefd en gastvrij. Alles bij elkaar maakt Canada een zeer geschikte locatie voor een onvergetelijke campertrip. Heb jij wel eens aan Canada gedacht als camperrreis?

Wil jij Ook een camperreis maken door Canada? Bekijk hier de mogelijkheden.

Camperreis door Frankrijk

Vind je Canada iets te ver of te prijzen, dan kun je het ook wat dichterbij huis zoeken. Frankrijk leent zich namelijk ook goed voor een heerlijk camperreis. Frankrijk is al jaren populair onder de Nederlanders en Belgen, omdat het lekker dichtbij is en toch een heel ander landschap en klimaat. In Frankrijk zijn genoeg campings te vinden waar je ook met je camper mag overnachten. Heerlijk genieten van idyllische Franse dorpjes, wijnproeverijen en mooie wandelgebieden. Frankrijk heeft het allemaal.

Geniet van idyllische Franse dorpjes - De meest campervriendelijke landen
Geniet van idyllische Franse dorpjes (campervriendelijke landen)

Het mooie aan Frankrijk is ook dat er langs de snelwegen ‘aires’ te vinden zijn. Dit zijn kleine handige rustplaatsen voor camper reizigers. Hier kun je gratis of tegen een kleine betaling staan. Bij de aires is altijd wel een waterkraan te vinden en een plek om water te lozen. Deze plekken zijn ideaal voor reizigers die er een niet al te dure camperreis van willen maken. Lees meer over aires in Frankrijk. Staat een camperreis door Frankrijk op jouw lijstje?

Camperreis door Australië

Voor wie Frankrijk te dichtbij of te druk is kan ook een eindje verder gaan reizen. Wat dacht je van een camperreis door het enorme Australië? Veel reizigers kiezen ervoor om met de camper down under te gaan. Australië staat namelijk bekend om het land met goede wegen, mooie campings, vriendelijke mensen en prachtige natuur. En vergeet natuurlijk ook al het wildlife niet wat er te spotten is.

Geniet van wijdse landschappen en natuur in Australië
Geniet van wijdse landschappen en natuur in Australië

Begin je reis bijvoorbeeld in Sydney en geniet met je camper van de mooiste plekken langs de oostkust terwijl je eindbestemming Cairns is. Of ga dwars door the outback en ontdek het authentieke Australië in the red centre. Waar je ook voor gaat, het gaat ongetwijfeld de reis van je leven worden.

Wil jij ook een camperreis maken door Australië? Bekijk hier de mogelijkheden.

Welk land kan jij ons tippen als campervriendelijk land?

Laat jouw reactie achter!

Meer leuke blogs over camperreizen


 1. Reisblogger Jesper

  Auteur

  De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

2 reacties

 • Ad van der Zanden schreef:

  Vergeet zeker onze oosterburen niet; ook Duitsland hoort zeker bij de top van campervriendelijke landen!

 • Monique schreef:

  New Zealand , perfect om met een camper te reizen , van campings van 50 dollar tot de mooiste camperplaatsen voor 12 dollar en door het hele land gratis plekken . Goede wegen en een allervriendelijkst volk !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *