Leepoint Beach to Casuarina Beach walk in Darwin (8,5 km)

Gepubliceerd: 19 mei 2021 | Foto: Tijdens de Leepoint to Casuarina Beach walk

Afgelopen zondag hadden wij zin om een mooie wandeling te maken in Darwin. We begonnen bij Leepoint Beach en liepen richting Casuarina Beach via een aangelegd pad dwars door de natuur. Op de terugweg liepen we via het strand weer terug naar Leepoint Beach. Een mooie wandeling van 8,5 kilometer, dwars door de Australische natuur en over weidse stranden. Wie van natuur, wildlife en strand houdt gaat deze wandeling in Darwin erg leuk vinden.

Wandeling van Leepoint Beach naar Casuarina beach
Wandeling van Leepoint naar Casuarina beach (Darwin)

Makkelijke wandeling

De Leepoint Beach to Casuarina Beach walk kent geen heuvels en de paden zijn goed begaanbaar. De wandeling is dus ook voor niet gevorderden wandelaars goed te doen. Bij Leepoint Beach is genoeg parkeerplek en in de omgeving zijn picknicktafels waar je voor of na de wandeling nog even kunt relaxen.

Tijdens een wandeling in de Australische natuur neem ik altijd mijn camera mee
Tijdens een wandeling in de Australische natuur neem ik altijd mijn camera mee

Rustige plek

Hoewel het droge seizoen is begonnen en de stad gevuld is met (Australische) toeristen, kwamen wij geen mens tegen tijdens de wandeling richting Casuarina Beach. Omdat Northern Territory zo weids is en veel plekken uit elkaar liggen zul je elkaar nooit snel voor de voeten lopen. Iets wat ik heel prettig vind als ik de natuur in ga. Want hoe rustiger het is hoe meer beesten je ook kunt spotten.

Gekleurde vogels in het zonnetje
Gekleurde vogels in het zonnetje
Rainbow Lorikeets - Leepoint Beach to Casuarina Beach
Rainbow Lorikeet

Één met de natuur

Zo’n wandeling van 8,5 kilometer is een fijne manier om even je hoofd te legen en tot rust te komen. Helemaal wanneer je de dag ervoor met 14.000 mensen op Mindill Beach stond tijdens het festival BASSINTHEGRASS. Dat contrast tussen bruisende plekken en de rust en ruimte in de natuur is denk ik ook de kracht van Darwin.

Tijdens BASSINTHEGRASS
Tijdens het festival BASSINTHEGRASS, de dag ervoor

Natuur en dieren in overvloed

Australië staat natuurlijk bekend om de vele wildlife die je er kunt spotten. Eigenlijk heb je bij elke wandeling die je maakt in Australië en zeker in Northern Territory wel de garantie om een speciale vogel of een ander speciaal dier te spotten.

Kaketoe met een mooie gele kuif
Kaketoe met een mooie gele kuif
Kaketoes vallen ook op door het geluid wat ze maken
Kaketoes vallen ook op door het geluid wat ze maken

Ook tijdens deze Leepoint Beach to Casuarina Beach walk was het weer zover. Rainbow-eaters, kaketoes, libellen en bijzondere vlinders lieten zich al snel zien.

Prachtige vlinder - Leepoint Beach to Casuarina Beach
Prachtige vlinder
En nog een mooie vlinder gespot
En nog een mooie vlinder gespot
Honderden libellen vlogen langs ons
Honderden libellen vlogen langs ons
Prachtige beesten Libellen en helemaal van dichtbij
Prachtige beesten zijn Libellen, en helemaal van dichtbij

Tijdens deze wandeling moet je zeker een paar keer even stoppen en om je heen kijken. Je zult versteld staan hoeveel bijzondere beesten je ziet. Maar ook tussen alle bomen- en plantensoorten kun je genoeg ontdekken.

Kijk altijd goed om je heen, er zijn meer dieren dan je denkt
Kijk altijd goed om je heen, er zijn meer dieren dan je denkt
Planten en gras staan in bloei tijdens droge seizoen - Leepoint Beach to Casuarina Beach
Planten en gras staan in bloei tijdens droge seizoen
Bijzondere planten
Bijzondere planten

Strandwandeling

Wanneer je eenmaal bij Casuarina Beach bent, kun je kiezen om het hele pad weer terug te lopen. Mijn tip is om terug te lopen via het strand (mits het in de felle zon niet te warm is). Wanneer het laagtij is heb je een gigantisch strand, waar je ook weer het gevoel hebt alleen te zijn. Hier en daar loopt er iemand met een hond of is iemand aan het pootjebaden in de zee, maar verwacht geen grote menigte mensen.

Uitzicht op het strand en de zee
Uitzicht op het strand en de zee

Mangrove boardwalk

Het laatste stuk van de wandeling naar Casuarina Beach bestaat uit een Mangrove boardwalk. Via aangelegde loopbruggen loop je door de mangroven richting het strand. Dit gebied is weer heel anders dan het eerste lange stuk van de wandeling en heel gaaf om te zien. Wij hadden geen last van muggen tijdens onze wandeling, maar wanneer het vochtiger weer is kunnen er bij mangroven veel muggen zijn. Neem dus altijd voor de zekerheid DEET mee.

Mangrove Board Walk
Mangrove Board Walk

Meer wandelen in Darwin en omgeving?

Wil jij nog meer mooie trails ontdekken in Darwin en omgeving? Neem dan een kijkje op de website van Northern Territory

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs over Australië

Gratis activiteiten in Australië waarmee je kunt besparen op je reis

Rondreizen door Australië is niet goedkoop en zeker met het boeken van verschillende excursies kunnen de kosten snel oplopen. Gelukkig...

Museum and Art Gallery of the Northern Territory

Het Museum and Art Gallery of The Northern Territory in Darwin is dé attractie die je moet bezoeken als je...

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Guesthouse Darwin: de ideale plek om tot rust te komen

Dat onze Liefde voor Reizen groot is verbaast je waarschijnlijk niet na het lezen van onze reisverhalen. Al jaren lang...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy