Reisblog over het Griekse eiland Amorgos

Amorgos, zo mooi, het lijkt wel een film?!

Gepubliceerd: 03 okt 2017 | Foto: Reisblog over het Griekse eiland Amorgos

Vakantie op Amorgos – Na 2 indrukwekkende dagen (samen met Martin) in Athene was het tijd om aan onze eilandhop trip te beginnen. Eilandhoppen in Griekenland, ik keek er al maanden naar uit. Ons eerste eiland waar wij vanuit de haven van Piraeus naartoe vaarden was Amorgos. 

Le Grande Bleu

Reisbestemmingen lijken soms op prachtige scenes uit een film. Bij Amorgos was dit écht letterlijk zo. Het Griekse eiland Amorgos is namelijk enorm bekend onder de Fransen, aangezien de filmhit uit 1988 ‘Le Grande Bleu’ er is opgenomen. Le Grande Bleu is een drama / komedie, is 6 keer genomineerd en heeft in totaal 3 prijzen gewonnen.  

Heb jij ook zin om dit jaar te gaan eilandhoppen in Griekenland? Bekijk het aanbod en geniet net als wij van het mooie Griekenland.

Waarom Amorgos?

Waarschijnlijk vraag je je af, ‘hoe komen jullie bij het Griekse eiland Amorgos terecht?’. Dat kan ik je heel kort en krachtig uitleggen. Tijdens het plannen van onze Griekse eilandhop trip, kwamen wij erachter dat het best lastig is om een keuze te maken. Welke eilanden gaan we bezoeken? Hoeveel eilanden gaan we bezoeken? Gelukkig kwam ik tijdens het zoeken terecht op de website van Riksja Griekenland. De reisadviseurs van Riksja Travel hebben mij via de mail advies gegeven en gaven Amorgos als tip, als je een echt authentiek Grieks eiland wilt bezoeken.

Ferry van Athene naar Amorgos

De boottocht duurde in totaal 5 uur, wat van te voren erg lang leek. Eenmaal tijdens de tocht merkten wij dat door de grootte en luxe van deze boot de tijd echt omvloog. We hadden namelijk luxe stoelen waar we heerlijk in konden zitten en zelfs liggen, de stoel kon namelijk een flink stuk naar achteren. Ook was er gratis WIFI aanwezig en er zaten diverse restaurantjes waar je van alles kon kopen. Voor we het wisten zagen wij de kust van Amorgos en het haventje van Katapola al.

De ferry van Athene naar Amorgos
De ferry van Athene naar Amorgos
Prachtige uitzichten op de andere eilanden tijdens onze trip van Athene naar Amorgos!
Prachtige uitzichten op de andere eilanden tijdens onze trip van Athene naar Amorgos!
De ferry waarmee we van Athene naar Amorgos zijn gereisd!
De ferry waarmee we van Athene naar Amorgos zijn gereisd!

De haven van Katapola

Bij het aanleggen van de ferry aan de kade van Katapola, zagen we het al gelijk: dit eiland is nog écht authentiek Grieks. Heerlijk, wat keken wij hiernaar uit en wat zijn we blij om voet aan wal te zetten. Wij zaten met ons hotel aan de linkerkant van de boulevard wat vanaf de ferry ongeveer 5 minuten lopen is. Vanuit ons hotel hebben wij een prachtig zicht op ruige bergen met hier en daar wat groen. Prima plekje, vinden wij allebei! Na wat tijd om te installeren, in te smeren en de tas in te pakken, vinden wij het tijd om het plaatsje Katapola te gaan ontdekken.

Aankomst bij de haven van Katapola op Amorgos
Aankomst bij de haven van Katapola op Amorgos
Het haventje van Katapola
De baai van Katapola
Sfeervolle straatjes vol gekleurde bloemen
Sfeervolle straatjes vol gekleurde bloemen

Authentiek Griekenland

Als je met je rug naar het water staat, zitten wij bijna helemaal links van de boulevard met ons hotel. De weg van ons hotel richting de zee loopt best schuin en is telkens een pittige tocht naar boven. Maar dit idyllische straatje geeft wel echt letterlijk kleur aan onze vakantie, door de felle roze bloemen die ons telkens weer opnieuw verwelkomen. In de avond, wanneer het zonnetje onder gaat, zitten de oude Griekse dametjes op een krukje de dag door te nemen. Griekser wordt het denk ik niet, of toch wel?

Straatje naar ons hotel in Katapola - Griekse dames
Straatje naar ons hotel in Katapola – Griekse dames nemen de dag door
Ons hotel in Katapola
Ons hotel in Katapola
Ezeltje staat te wachten
Ezeltje staat te wachten op zijn baasje

Een eetparadijs

Wie wel eens in Griekenland is geweest, weet precies waar ik het over heb. Het eten in Griekenland is echt ‘Delicious’ met een hoofdletter D. In welk tentje je ook gaat eten, je krijgt altijd een smaaksensatie en een bord vol. Zoveel eten, dat zijn wij Nederlanders eigenlijk niet gewend. En wat doe je dan als je een tafel vol hebt met eten? Juist! Gewoon door eten totdat alle schalen leeg zijn en je voor je gevoel bijna ontploft. Als je van lekker eten houdt en vooral van veel, dan is Griekenland echt iets voor jou. Een echt eetparadijs! 😉

In Katapola kun je heel goed en lekker eten!
In Katapola kun je heel goed en lekker eten! – Lunchen in Katapola

Ook op Amorgos kun je perfect eten. Er zijn genoeg leuke restaurantjes die veel dezelfde maar ook weer verschillende gerechten aanbieden. Zo konden wij in Katapola maar 1 restaurantje vinden die ons favoriete gerecht Stifado heeft. Dat was wel opvallend! Terwijl het echt één van de lekkerste Griekse maaltijden is. Aanrader!!

Grieken houden van goed en veel eten!
Grieken houden van goed en veel eten! –  Ons avondeten!

Fantastische zonsondergang

Ik weet dat het zeer toeristische eiland Santorini bekend stond om haar mooie zonsondergang. Ik had nog even getwijfeld om Santorini ook aan te doen met onze eilandhop trip, maar al snel heb ik deze geschrapt van mijn lijstje. Het is voor mij té toeristisch en er is al genoeg over geschreven. Ik hou meer van minder bekende plekken.

De eerste avond werden wij verrast op Amorgos. Het was zo’n avond waarbij we niet echt een doel hadden, gewoon lekker een biertje drinken en daarna een leuk restaurantje opzoeken. Bij het naderen van het haventje werden we opeens enorm verrast, tijdens het staren naar het water zien wij een prachtige oranje gekleurde bol (jup, we hebben het natuurlijk over de zon). Wat een timing!

Een fantastische zonsondergang op het Griekse Amorgos
Een fantastische zonsondergang op het Griekse Amorgos

We hoeven niet meer verder te zoeken naar een leuk terrasje en gaan direct zitten met de camera in de hand. De ene foto nog mooier dan de andere. Na tientallen foto’s geschoten te hebben, vind ik het welletjes geweest en geniet ik alleen nog maar van de omgeving en die prachtige zonsondergang. Wat een mooi moment was dat! Bekijk hieronder 2 sfeerfoto’s!

Een fantastische zonsondergang op het Griekse Amorgos
Een fantastische zonsondergang op het Griekse Amorgos

Hiken op Amorgos

Iets wat thuis nog niet op het programma stond, maar waar we best zin in kregen toen we eenmaal op Amorgos waren, was een hiking tocht maken. De bergen en de omgeving spraken ons erg aan en hier wilden we heel graag gaan hiken. Wij zijn begonnen vanaf Katapola en zijn in de breedte het eiland overgestoken.

Hiking tocht op Amorgos
Hiking tocht op Amorgos – Van Katapola richting Chora
Mooie hiking tocht van de ene naar de andere kant van het eiland!
Mooie hiking tocht van de ene naar de andere kant van het eiland!

Uiteindelijk kwamen we terecht in Chora, een prachtig plaatsje waar je veel bijzonder authentieke Griekse straatjes hebt en een overweldigend uitzicht over het landschap. Na het bezoek aan dit stadje zijn we van Chora verder gelopen richting de kust naar Agia Anna Beach, waar we langs veel bekende plekken uit de Franse filmhit ‘Le Grand Bleu’ kwamen.

Chora, authentieke Griekse straatjes
Chora, authentieke Griekse straatjes
Prachtig uitzicht vanuit Chora
Prachtig uitzicht vanuit Chora
Prachtig uitzicht vanuit Chora
Prachtig uitzicht vanuit Chora

Echt geweldig om te zien hoe de Fransen door middel van deze film de bekende plekken gaan opzoeken en zich even wanen alsof ze zelf in de film zitten. Op het eiland zie je dan ook veel Fransen invloeden terug. Zo zijn er restaurantjes die gerund worden door Fransen en zie je regelmatig de naam ‘Grand Bleu’ in horeca ondernemingen terugkomen.

Onze eindbestemming van de hike. Op deze plek zijn veel opnames gedaan voor de Franse filmhit 'Le Grand Bleu'
Onze eindbestemming van de hike, Agia Anna Beach. Op deze plek zijn veel opnames gedaan voor de Franse filmhit ‘Le Grand Bleu’

Tijdens onze hiking tocht merken wij dat Amorgos een ruig uitziend eiland is met hier en daar ook stukken groen. Het is een heerlijke tocht wat ons om de zoveel meter weer verbaasd doet staan. Vele ‘perfecte fotoplekken’ passeren ons en we genieten enorm van de prachtige vergezichten. Aangezien er kleine wolkjes in de lucht waren gaf dit een extra touch aan de reisfoto’s en reisvideo’s.

Geweldig uitzicht vanaf het restaurantje
Geweldig uitzicht vanaf het restaurantje – Vanaf hier hebben wij de taxi terug genomen richting Katapola

Wij vonden de hike naar de andere kant van het eiland zeer geslaagd en raden het reizigers dan zeker ook aan. Begin wel op tijd en vroeg in de ochtend, zodat je niet in de ergste hitte loopt. Het kan namelijk overdag met 30+ graden erg zwaar zijn.

Maltezi Beach

De laatste dag besloten we om vanuit de haven een boottripje te maken naar Maltezi Beach. Dit is een klein strandje op Amorgos op 15 minuten varen van Katapola.

Wachten op boot Maltezi Beach
Wachten op boot naar Maltezi Beach

Helaas merkten wij op de boot al dat het een zeer toeristische plek is en dat wij zeker niet de enigen zijn die dit idee hadden. Toch vond ik het wel leuk om gezien te hebben, aangezien wij bij Katapola veel stranden met grote stenen hadden en Maltezi Beach toch wel enigszins uit zand bestaat.

Maltezi Beach, Amorgos
Maltezi Beach, Amorgos

Het water was hier weer felblauw en nodigde mij meteen al uit om te gaan snorkelen. Echt veel vis was er niet te zien, behalve wat kleine visjes. Het strandje heeft een barretje waar je nog wat eten kan halen en er staan over het strand bedjes verspreid, die je per 2 bedjes en een parasol kunt huren voor 8 euro per dag. Maltezi Beach is een prima plek als je even van een strand wilt genieten en wilt relaxen.

Dit vind ik van Amorgos

Wij zijn erg blij dat wij Amorgos hebben gekozen als eiland. Het was een fijn begin van onze eilandhop trip, aangezien Amorgos niet te toeristisch is en je meteen kennismaakt met het authentieke Griekenland. Ik voelde mij erg thuis op Amorgos, de Grieken waren zeer vriendelijk en het eten was heerlijk. Katapola is een mooie plaats met leuke restaurantjes en barretjes. Zowel overdag als in de avond hing hier een fijne sfeer.

Hier zit ik bij de haven van Katapola
Hier zit ik bij de haven van Katapola

Als je naar Amorgos gaat en je bent geen strandganger, kies dan ook voor een 3 of 4 dagen verblijf en reis daarna met de ferry weer naar een ander mooi eiland. Je kunt in die 4 dagen een hoop zien en krijgt een goed beeld van dit eiland. Als wij weer gaan eilandhoppen in Griekenland, dan slaan wij Amorgos wel over, want wij hebben het nu gezien en zijn te nieuwsgierig naar de andere eilanden. Maar mocht ik in de buurt zijn, dan sla ik een tweede bezoek op Amorgos zeker niet over. Ik ben zeer enthousiast en stiekem een beetje van Amorgos gaan houden. Wie weet kom ik nog terug!

Het gevoel wat ik bij Amorgos heb is dat het romantisch en idyllisch is, maar uiteindelijk vind ik dat je het gewoon zelf moet ervaren. Veel kijkplezier met de sfeervideo over Amorgos!

Ben jij ook enthousiast geworden over Amorgos? 

Sfeervideo over Amorgos

Ook eilandhoppen in Griekenland en Amorgos bezoeken? 

Heb jij ook zin om dit jaar te gaan eilandhoppen in Griekenland? Bekijk het aanbod en geniet net als ons van het mooie Griekenland.

Meer leuke Griekenland tips

Santorini: reistips, ervaringen en bezienswaardigheden

Stadstour en foodsafari in Athene

Tinos, onze grootste verrassing tijdens het eilandhoppen in Griekenland

Griekse eiland Naxos: gezellig, culinair & idyllisch

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy