Voorbereiding India reis

Dé voorbereiding voor je droomreis door India

Gepubliceerd: 21 mei 2019 | Foto: Voorbereiding India reis | (ADV)

India, een land wat bij steeds meer reizigers op hun travel list staat. Dit enorme land, met ruim een miljard inwoners, wordt steeds vaker gewaardeerd door de indrukwekkende cultuur, karakteristieke architectuur en de gevarieerde keuken. India en een mix van natuur, pittoreske oude dorpen en moderne megasteden. Geniet van kleurrijke dorpjes, prachtige marmeren paleizen en indrukwekkende tempels.

In deze blog delen wij wat praktische tips over India voor degene die een reis naar India aan het voorbereiden is. Over de Indiase keuken, kleding en visum voor India.

Praktische tips over India

Wie een droomreis door India wil gaan maken, moet zich beseffen dat het een gigantisch groot land is. Denk daarom goed na over de plekken die je wilt gaan bezoeken in India. Kies je bijvoorbeeld voor het bergachtige Noord-India en breng je een bezoek aan steden zoals Delhi, Jaipur en Varanasi. Of ga je liever zuidelijker waarbij de temperaturen hoger zullen zijn en je weer een totaal ander deel van het land ervaart.

Cultuurshock

India is een bijzonder land, er is geen plek op de wereld zoals India. Houdt er dan ook rekening mee dat het een cultuurshock kan zijn als je het land binnenkomt. Wie al eens eerder in Azië is geweest, zal een mindere shock ervaren, maar zal ook even flink moeten wennen.

Draag de juiste kleding

Wie naar India gaat, moet ook rekening houden dat het een vrij conservatief land is als het gaat om kleding. Het is bijvoorbeeld als vrouw aan te raden om altijd iets te dragen dat je schouders en knieën bedekt. Dit geldt zeker in de religieuze plekken en ook voor mannen.

Harmandir Sahib
Harmandir Sahib

De Indiase keuken

De Indiase keuken is zoals wij al zeiden erg gevarieerd. Curry, een gekruide schotel bestaande uit vlees, vis en groente behoort tot de standaard maaltijden van de Indiër. Maar ook rijst met dhal (een dikke saus van linzen) is erg populair. Houdt er altijd rekening mee dat eten in India erg pittig kan zijn. Qua drinken kun je bijna overal wel thee, limonades en mineraalwater kopen en ook Lassi, een gekoelde yoghurtdrank (soort karnemelk) is bijna overal wel te verkrijgen.

De Indiase keuken

Visum aanvragen voor India

Ook niet onbelangrijk is het aanvragen van het visum voor India, want zonder geldig visum kun je helaas het land niet binnenkomen. Dit visum kun je in de meeste gevallen online aanvragen. Er zijn diverse visa beschikbaar voor India, afhankelijk van het doel van de reis. Houd bij het aanvragen van het visum ook rekening met een ruime verwerkingstijd, dit duurt minimaal 2 werkdagen.

Informatie over de visum aanvraag:

Er zijn 4 soorten visums in India. Zo is er het fysieke visum, in de vorm van een sticker in je paspoort, die alleen aangevraagd kan worden via de ambassade van India in Den Haag.

Daarnaast kun je het e-Tourist Visum online aanvragen, wat er speciaal is voor toeristen. Zakenreizigers die naar India reizen kunnen het e-Business Visum aanvragen en voor medische reizigers is het er het e-Medical Visum.

Het visum is voor reizigers van alle leeftijden verplicht. Dus ook kinderen en baby’s moeten over een eigen visum beschikken. Dit geldt ook voor kinderen en baby’s die in het paspoort van hun ouders staan bijgeschreven.

  • Wie over een geldig visum voor India beschikt mag maximaal 60 dagen in het land blijven.
  • Het aanvragen van een visum voor India kost 114,95 euro per persoon.
  • Als je visum is goedgekeurd, krijg je daar een melding over via e-mail. Een Visum Indiä aanvragen!

Ga jij dit jaar India ontdekken?

Heb jij ook zin in een rondreis door India? Laat jouw reactie achter!

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy