São Bento: een van de mooiste stations ter wereld!

Gepubliceerd: 23 nov 2022 | Foto: São Bento station

Wie de mooie Portugese havenstad Porto bezoekt mag een bezoek aan São Bento, een van de mooiste treinstations ter wereld niet missen. Dit bijzondere station midden in het centrum van Porto is wereldberoemd vanwege de prachtige wandtegel tableaus (azulejos), de blauw beschilderde tegels die al sinds de 15e eeuw heel populair zijn in de stad. In het station hangen meer dan 15.000 tegels die verschillende verhalen uit de geschiedenis vertonen. Het station is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en tot nationaal monument van Portugal.

Kunstenaar Jorge Colaço

São Bento is gratis te bezoeken en is absoluut de moeite waard, óók als je geen trein hoeft te halen. Het gebouw is ontworpen door architect José Marques da Silva, en de azulejo tegels zijn ontworpen en geschilderd door Jorge Colaço. Het station is eind 19e eeuw gebouwd en vernoemd naar het klooster van São Bento de Ave Maria, dat hier ooit stond. De muurschilderingen laten momenten uit de geschiedenis van het land zien, waarbij veldslagen, oude ambachten en belangrijke gebeurtenissen worden afgewisseld.

Muurschilderingen
Muurschilderingen

Fotogenieke plek

De mooie blauwe tegels vallen direct op bij binnenkomst. Toen wij in 2018 dit bijzondere treinstation binnen stapten zagen wij mensen die hun trein wilden halen, maar ook toeristen die alleen puur vanwege de muurschilderingen dit mooie station in Porto bezochten. Het is een zeer fotogenieke plek. Door het statige gebouw en de blauwe muurschilderingen (wat een sterk contrast vormt) heb je binnen no time een prachtig plaatje geschoten.

Het treinstation van de buitenkant
Het treinstation van de buitenkant (rechts op de foto)
In de stationshal met muurschilderingen
In de stationshal met muurschilderingen

Locatie van São Bento

Het treinstation Sao Bento is te vinden bij Praça Almeida Garrett wat middenin de stad ligt. Vanaf São Bento kun je bijvoorbeeld de trein pakken richting de studentenstad Braga, waar je ook het prachtige Bom Jesus do Monte kunt bezoeken. Een heiligdom net buiten het Portugese Braga.

Bekijk onze video

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs over Portugal

Dé verborgen parels van de Algarve

Met een bekroning tot 'beste strandbestemming van Europa' bij de World Travel Awards kan niemand meer om de Algarve heen....

Overnachten in Porto: leuke en goed beoordeelde accommodaties

Ga je op stedentrip naar het Portugese Porto en wil je op een leuke en goede locatie overnachten? Dan moet...

Pico, Flores & Terceira: 3 adembenemende eilanden op de Azoren

Wat te doen op Pico, Flores en Terceira? In deze inspirerende reisblog deelt gastblogger Valerie haar ervaringen over de eilanden Pico,...

Faial & São Miguel: spectaculaire landschappen op de Azoren!

Wat te doen op Faial en São Miguel? In deze inspirerende reisblog deelt gastblogger Valerie haar ervaringen over de eilanden...

De Azoren bekoren: bezienswaardigheden en tips

In deze reisblog deelt gastblogger Valerie haar ervaringen over de Azoren, een archipel in het midden van de Atlantische Oceaan....

Madeira, de mooiste plekken op het Portugese bloemeneiland

Overal waar azulejos (blau­we te­gel van aar­de­werk, Van Dale) zijn, ben ik graag. Want dat betekent dat ik me in...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy