São Bento station

São Bento: een van de mooiste stations ter wereld!

Gepubliceerd: 23 nov 2022 | Foto: São Bento station

Wie de mooie Portugese havenstad Porto bezoekt mag een bezoek aan São Bento, een van de mooiste treinstations ter wereld niet missen. Dit bijzondere station midden in het centrum van Porto is wereldberoemd vanwege de prachtige wandtegel tableaus (azulejos), de blauw beschilderde tegels die al sinds de 15e eeuw heel populair zijn in de stad. In het station hangen zo’n 20.000 tegels die verschillende verhalen uit de geschiedenis vertonen. São Bento bevindt zich middenin het historische centrum van Porto, wat is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

Kunstenaar Jorge Colaço

São Bento is gratis te bezoeken en is absoluut de moeite waard, óók als je geen trein hoeft te halen. Het gebouw is ontworpen door architect José Marques da Silva, en de azulejo tegels zijn ontworpen en geschilderd door Jorge Colaço. Het station is eind 19e eeuw gebouwd en vernoemd naar het klooster van São Bento de Ave Maria, dat hier ooit stond. De muurschilderingen laten momenten uit de geschiedenis van het land zien, waarbij veldslagen, oude ambachten en belangrijke gebeurtenissen worden afgewisseld.

Muurschilderingen
Muurschilderingen

Fotogenieke plek

De mooie blauwe tegels vallen direct op bij binnenkomst. Toen wij in 2018 dit bijzondere treinstation binnen stapten zagen wij mensen die hun trein wilden halen, maar ook toeristen die alleen puur vanwege de muurschilderingen dit mooie station in Porto bezochten. Het is een zeer fotogenieke plek. Door het statige gebouw en de blauwe muurschilderingen (wat een sterk contrast vormt) heb je binnen no time een prachtig plaatje geschoten.

Het treinstation van de buitenkant
Het treinstation van de buitenkant (rechts op de foto)
In de stationshal met muurschilderingen
In de stationshal met muurschilderingen

Locatie van São Bento

Het treinstation Sao Bento is te vinden bij Praça Almeida Garrett wat middenin de stad ligt. Vanaf São Bento kun je bijvoorbeeld de trein pakken richting de studentenstad Braga, waar je ook het prachtige Bom Jesus do Monte kunt bezoeken. Een heiligdom net buiten het Portugese Braga.

Bekijk onze video

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy