Stedentocht - oosten van Nederland

Stedentocht door het oosten: Ontdek Zwolle, Deventer en Arnhem!

Gepubliceerd: 02 aug 2019 | Foto: Stedentocht - oosten van Nederland

‘Nederland wat ben je mooi’, een zinnetje wat eigenlijk veel vaker gebruikt mag worden. Terwijl menig toerist het vliegtuig pakt richting Londen, Parijs en Barcelona, bruist het hier in eigen land ook van de pareltjes. Heb jij bijvoorbeeld wel eens Zwolle, Deventer of Arnhem bezocht?

Treinen door Nederland

3 steden die zich goed lenen voor een onvergetelijke stedentrip in eigen land. Boek in elke stad een overnachting, pak de trein en geniet 3 dagen lang van deze pareltjes in het oosten van het land. Zwolle, Deventer en Arnhem hebben genoeg te bieden. Lees maar!

Eerste stop: Zwolle

De Hanzestad Zwolle staat bekend om zijn authentieke sfeer en is tegenwoordig een eigentijdse stad met de charme en knusheid van vroeger. Zwolle is tegenwoordig een moderne stad met een mooi historisch centrum waar je heerlijk door kunt ronddwalen. Loop langs de vele Hanze pakhuizen en statige gevelpanden en maak een wandeling langs de vestingmuur die Zwolle in het verleden bescherming bood.

Net als Deventer heeft ook Zwolle een eigen stadsstrand. Op het Rodetorenplein vind je jaarlijks wit zand, palmbomen, strandstoelen en een hippe beachclub. Het stadsstrand is een fijne plek om je bezoek aan Zwolle af te sluiten.

Museum de Fundatie
Museum de Fundatie

Dit is ook leuk om te doen in Zwolle en omgeving:

 • Bezoek museum de Fundatie of het Stedelijk Museum Zwolle.
 • Doe een rondvaart door de stadsgrachten.
 • Beklim de Peperbus.
 • Breng een bezoek aan de 14e eeuwse Sassenpoort.

Vervolg je stedentocht door het oosten richting het mooie Deventer .

Afstand Zwolle -> Deventer: 25 minuten met de trein

Tweede stop: Deventer

Na Zwolle is het tijd om het gezellige Deventer te gaan bezoeken. Ook Deventer is van oudsher een Hanzestad en dat zie je nog terug in het historische centrum. Wat Deventer erg uniek maakt is het gecentreerde (oude) centrum, waarbij je naast bekende winkelketens ook winkeltjes vindt die je nergens anders zult vinden, zoals kleinschalige boekenwinkels en winkels met oude ambachten.

Skyline van Deventer
Skyline van Deventer

Naast het gezellige centrum met als bekendste plek de Brink is er rondom het centrum en in de omgeving ook genoeg te ontdekken. Zo is het huren van een fiets daarom ook een aanrader. Je zult merken dat je tijdens een fietstochtje je al snel zult begeven in een groene omgeving en helemaal tot rust komt. Maak een tocht langs de watertoren van Deventer en vergeet ook niet even te stoppen bij het Havenkwartier.

Fooddock in Deventer
Fooddock in Deventer

Een oude industriële omgeving, wat is omgetoverd tot een hippe plek voor creatievelingen. Breng hier zeker even een bezoek aan Fooddock en laat je verrassen door wereldse gerechten in de foodcourt.

Dit is ook leuk om te doen in Deventer en omgeving:

 • Maak een stadswandeling door de stad en leer wat over de geschiedenis van Deventer.
 • Breng een bezoek aan de Deventer Koekwinkel op de Brink.
 • Bewonder de Lebuinuskerk van binnen en van buiten.
 • Doe een bierproeverij bij brouwerij DAVO.
 • Bezoek een concert in het Burgerweeshuis, het poppodium van Deventer.
 • Sluit de dag af met een koud biertje bij Meadow op het stadsstrand van Deventer.

Vervolg je stedentocht door het oosten richting het mooie Arnhem .

Afstand Deventer -> Arnhem: 36 minuten met de trein

Laatste stop: Arnhem

Vervolg je stedentocht naar het bruisende Arnhem. Deze Gelderse stad heeft veel moois te bieden voor een dagje genieten.

Mooie panden in Arnhem
Mooie panden in Arnhem (stedentocht oosten van Nederland)

Bij het uitstappen op het station van Arnhem is het al een feestje. Het treinstation van Arnhem is namelijk helemaal vernieuwd en is al een kijkje waard. In het stadscentrum vind je veel café’s, restaurants en hippe winkels. Wist je trouwens dat Arnhem de enige stad in Nederland is waar trolleybussen rijden.

Het nieuwe station van Arnhem - stedentocht oosten van Nederland
Het nieuwe station van Arnhem

Onder de winkelstraten in Arnhem vind je 36 eeuwenoude kelders. Breng een bezoek aan de kelders en maak een reis door de geschiedenis. Hou je van geschiedenis? Dan is een bezoek aan het gratis Erfgoedcentrum Rozet in de Kortestraat ook een aanrader. Genoeg gelopen? Plof dan lekker neer op Korenmarkt en geniet bijvoorbeeld van een speciaalbiertje met een kaasplankje.

Sonsbeek park in Arnhem - stedentocht oosten van Nederland
Sonsbeek park in Arnhem

Dit is ook leuk om te doen in Arnhem en omgeving:

 • Doe een tour door de stad en breng een bezoek aan o.a. historische kelders en plekken.
 • Maak een wandeling langs de bezienswaardigheden zoals de de Eusebiuskerk, de Sabelspoort, het Duivelshuis en de John Frostbrug.
 • Breng een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum, Airborne Museum Hartenstein of het Arnhems Oorlogsmuseum.
 • Bezoek het indrukwekkende Airborne War Cemetery, de graven van 1.754 geallieerde militairen.
 • Laat de stad even achter je en maak een mooie wandeling in het Sonsbeek park.
 • Sluit de dag in Arnhem af bij het hippe restaurant STAN & CO.
STAN & CO in Arnhem - stedentocht oosten van Nederland
STAN & CO in Arnhem

Ook op stedentrip in eigen land?

Heb je direct zin gekregen om ook deze stedentocht te doen? Bespaar direct op je treinkaartjes en bekijk of er een goedkoop treinkaartje te verkrijgen is.

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy