Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal

Inhoudsopgave

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt niet met iedereen een droomreis maken. Om het vinden van een reismaatje makkelijker te maken hebben wij in 2017 de Facebook groep Reismaatje Gezocht in het leven geroepen. De afgelopen jaren is deze groep ontploft en uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Reismaatje Gezocht groepen van Nederland en België.

Ook reisliefhebbers Lisa en Chantal zijn lid geworden en hebben een enthousiaste oproep geplaatst. Met als resultaat: een hechte vriendschap. Lees nu het interview met Lisa en Chantal over hun reismaatje zoektocht, hun favoriete bestemmingen en de droomreis die zij samen gemaakt hebben.

Chantal (links), Lisa (rechts)

Wanneer is jullie Liefde voor Reizen begonnen?

Lisa: Ik heb altijd al van reizen gehouden. Het is al jaren een droom geweest om door Australië te backpacken. Door studie, werk en Corona is dit lang niet mogelijk geweest. Daardoor ben ik regelmatig op kortere vakanties geweest.

Chantal: Er is voor mij geen specifiek moment geweest die ik kan noemen, Nederland verlaten om nieuwe plekken te ontdekken en vaker de zon op te zoeken is voor mij de reden dat ik vaak op vakantie ga.

Wat was de reden dat jullie een oproep plaatsten in onze Reismaatje Gezocht groep?

Lisa: Ik had een week vrij van werk, en was wel toe aan vakantie. Niemand die ik kende wilde/kon mee, dus ik werd een beetje hopeloos. Op zich leek mij alleen gaan ook geen probleem, maar met z’n tweeën is toch veel gezelliger. Daarom besloot ik om een oproep te plaatsen in de Reismaatje gezocht groep, waar Chantal op reageerde.

Chantal: Ik heb zelf al eerder een oproep geplaatst. Ikzelf vind reizen erg leuk en wil dan ook het liefst elke 3 maand weg, mijn voormalige vriend had toen het geld nog niet om zo regelmatig weg te gaan en voor mijn vrienden gold hetzelfde. Ik twijfelde om alleen te gaan en toen kwam ik op dit idee. Mijn eigen oproep had helaas weinig succes. Maar toen ik paar weken later de oproep van Lisa zag hadden we elkaar gevonden!

Waar hebben jullie elkaar voor het eerst ontmoet? En hoe ging dat?

Lisa: Ik had op Donderdag de oproep geplaatst, toen ben ik met Chantal in contact gekomen. Donderdagavond hebben we de vliegtickets geboekt en die maandag vlogen we. We hebben elkaar voor het eerst ontmoet op het treinstation in Zwolle. Vanaf het eerste moment klikte het goed. Omdat we behoorlijk lang in de trein moesten, hebben we rustig de tijd gehad om elkaar te leren kennen. 

Chantal: We hebben elkaar onderweg naar Schiphol op het treinstation ontmoet. Het klikte gelijk goed, we hadden natuurlijk veel te bespreken en hier hadden we in de trein uitgebreid de tijd voor.

Voor welke reisbestemming hebben jullie gekozen? En waarom deze bestemming?

Lisa: Wij zijn naar Kroatië geweest. We hadden allebei geen specifiek land waar we naar toe wilden, dus we gingen zoeken naar de “goedkopere” vliegtickets. Omdat het last minut was vonden we mega goedkope vliegtickets naar Kroatië. We waren er allebei nog nooit geweest, maar het stond bij ons allebei nog wel op het lijstje. 

Chantal: Onze reis ging naar Kroatië, mij maakte het land niet zo heel veel uit. Voor het mooie weer moet je verder weg en daar hadden we allebei de tijd niet voor dus zochten we iets wat last minute was en we vonden dit voor een vrij lage prijs. Kroatië leek ons allebei een mooi land.

Wat waren de hoogtepunten van jullie reis?

Lisa: Ik vond het hele roadtrippen in onze super mooie huurauto een van de hoogtepunten. Per dag bekeken we waar we heen wilden, en boekten we een hotel waar we die nacht zouden slapen. De vrijheid die we daardoor hadden was heerlijk. 

Chantal: Een specifiek hoogtepunt was voor mij de Plitvicemeren, erg indrukwekkend! Maar het mooiste vond ik de spontaniteit van een roadtrip en de vrijheid die dat gaf, dit was dan ook de eerste keer voor mij dat ik een roadtrip deed.

Gaan jullie nu vaker samen een reis maken?

Lisa: Absoluut! Een paar maanden na onze reis naar Kroatië zijn we samen naar Egypte geweest. Ook dit was een onwijs leuke vakantie. 

Chantal: Een paar maanden later zijn we alweer samen naar Egypte gegaan, dit was ook een hele leuke vakantie! Voor nu kan ik niet wachten tot Lisa terug is uit Australië om onze derde reis te plannen. En ik kijk er natuurlijk naar uit om haar weer te zien!

Hadden jullie deze reis ook alleen kunnen maken?

Lisa: Het had gekund, maar dan was het bij lange na niet zo leuk geweest. Het was super gezellig en niets is leuker dan de mooie en grappige momenten samen met iemand te kunnen delen. 

Chantal: Ja maar dan was het zeker een hele andere vakantie geworden. Op welke manier dat weet ik niet, je weet namelijk nooit wat en wie je dan tegen komt. Maar ik ben heel blij dat ik dit avontuur samen met Lisa aan ben gegaan.

Waar gaat de volgende reis naartoe?

Lisa: Inmiddels ben ik al bijna een jaar in Australië, maar we zijn bezig met de volgende reis te plannen! 

Chantal: Lisa wil graag naar Azië, ik wil graag nog meer naar Amerika trekken, maar één ding is zeker, we gaan dit jaar nog een mooie reis maken. Waar maakt mij niet zoveel uit, ik wil nog heel veel landen zien.

Welke reisbestemmingen kunnen jullie aanraden?

Lisa: Kroatië is absoluut een aanrader! De natuur en stadjes zijn prachtig. Ook is Egypte een aanrader. Wij zijn daar heerlijk tot rust gekomen en genoten onwijs van het landschap. En natuurlijk raad ik Australië aan. Als je de tijd hebt is dit land écht een must see. 

Chantal: De bestemmingen waar de lezers graag heen willen uiteraard, iedereen heeft andere voorkeuren. Zelf ben ik net een dag terug uit Mexico waar ik ook met een meid via de Facebookgroep een roadtrip van 3 weken heb gemaakt in Yucatan. Hier ben ik enorm enthousiast over en wil ik toch wel graag als een aanrader meegeven! Het is echt prachtig.

Hadden jullie dit succes verwacht na het plaatsen van de oproep?

Lisa: Ik had wel verwacht dat ik iemand zou vinden om mee op vakantie te gaan, maar dat het zo zou uitpakken had ik nooit verwacht. Chantal is inmiddels echt een vriendin voor het leven. 

Chantal: Nee absoluut niet. Iemand vinden is niet heel moeilijk, maar zo’n bijzondere hechte vriendschap die je eraan overhoudt is echt uniek en heel erg waardevol.

Hebben jullie nog handige tips voor reizigers die ook een reismaatje zoeken?

Lisa: Plaats een oproep in Reismaatje gezocht! Nooit geschoten is altijd mis, misschien hou je er wel een goede vriendschap aan over. Mocht je het spannend vinden om met een vreemde op vakantie te gaan, probeer iemand te vinden waarmee je op 1 lijn ligt wat betreft vakantie plannen. Mocht je op vakantie gaan en het blijkt niet te klikken kan je altijd nog je eigen weg gaan. Dus mijn tip is, gewoon doen! 

Chantal: Je moet doen waar je je goed bij voelt! Voel je ook zeker niet bezwaard om je voorkeuren wat betreft je reismaatje te noemen in je bericht, wanneer je als vrouw graag een vrouwelijke reisgenoot zoekt zet dit er dan in. Andersom ook natuurlijk. Ook andere voorkeuren mogen genoemd worden. Het is jouw keuze met wie je uiteindelijk op reis gaat. Wanneer je het spannend vindt kun je van tevoren rustig een drankje doen. (Hier hadden wij geen tijd voor, maar vonden we denk ik ook niet nodig, haha).  Doe waar je je goed bij voelt, een oproep kun je altijd plaatsen maar ook even makkelijk weer verwijderen. Je kunt ook kijken welke mensen erop reageren en hier vervolgens mee in gesprek gaan en er rustig over nadenken.

Ben jij ook opzoek naar een reismaatje? Plaats dan nu je oproep in onze Reismaatje Gezocht groep. Heb jij ook een reismaatje gevonden via onze groep en wil je ook graag jouw verhaal delen, stuur ons dan een berichtje. Lees ook: single reizen, maak nieuwe vrienden tijdens het reizen

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis