Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Gepubliceerd: 02 mrt 2023 | Foto: Het succesverhaal van Ilse

Het succesverhaal van Ilse
Reisblog Liefde voor Reizen

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt niet met iedereen een droomreis maken. Om het vinden van een reismaatje makkelijker te maken hebben wij in 2017 de Facebook groep Reismaatje Gezocht in het leven geroepen. De afgelopen jaren is deze groep ontploft en uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Reismaatje Gezocht groepen van Nederland en België.

Ook reisliefhebber Ilse ging het avontuur aan en plaatste enthousiast een oproep in onze Reismaatje Gezocht groep. Met als resultaat: mooie nieuwe vriendschappen. Lees nu het interview met Ilse over haar zoektocht naar nieuwe reismaatjes, haar favoriete bestemmingen en over de reizen die zij samen met haar nieuwe reismaatjes heeft gemaakt.

Wanneer is je Liefde voor Reizen begonnen?

Al vanaf kleins af aan, ik ging met mijn ouders al veel naar het buitenland en toen ik 12 was ben ik voor de 1e keer in Amerika geweest. Dus het is er eigenlijk met de paplepel ingegoten. Inmiddels al 31 landen aangetikt en dit jaar staan er nog zeker 4 op de planning. 

Wat was de reden dat je een oproep plaatste in de Reismaatje Gezocht Facebook groep?

Ik houd dus heel erg van reizen maar mijn vriend wilt helaas maar 1 keer per jaar mee, ook ga ik 1 keer per jaar met mijn ouders en 1 keer met een vriendin. In 2022 ben ik voor mezelf begonnen als fotograaf en zat ik niet vast aan een bepaald aantal vakantie dagen dus dit zou mijn reis jaar worden. Helaas kreeg ik dus geen andere vriendinnen mee maar ik wilde wel erg graag weg dus had ik voor 3 reizen (Griekenland, Peru en Oman) een oproepje geplaatst en zo kon ik kijken waar ik het verst mee zou komen. Ik ben nogal goed in plannen en dingen uitzoeken dus ik had een heel reisvoorstel in de oproep geplaatst en dat vonden mensen wel aantrekkelijk omdat er echt al een plan was.

Waar hebben jullie elkaar voor het eerst ontmoet en hoe ging dat?

We hebben 1 keer gefacetimed voor we boekten, en na het boeken hebben we nog 1 keer gefacetimed en 1 keer elkaar gezien in Utrecht, dit lag het meest centraal want we komen uit verschillende delen van het land vandaan. Het was meteen erg gezellig en het goede gevoel dat we al hadden werd gelijk bevestigd.

De reimaatjes groep

Voor welke bestemming hebben jullie gekozen en waarom?

We hebben voor Griekenland gekozen omdat dit dichtbij is en een veilig land is. Mocht het echt verschrikkelijk geweest zijn konden we nog naar huis ;p. We zijn eerst naar Athene gevlogen en daarna gaan eilandhoppen (Milos, Santorini, Paros en Mykonos). We zijn dus gelijk 2,5 week met elkaar op pad gegaan!

Wat waren de hoogtepunten van jullie reis?

Ik vond Athene echt geweldig en ook Milos en Santorini waren top. Paros en Mykonos waren leuk maar we hadden Griekenland nu al wel gezien en dit werden meer rust en strand dagen dan echt nog activiteiten ondernemen. Maar prima combi dus!

Gaan jullie nu vaker samen een reis maken?

De Griekenland reis vond plaats in juni 2022 en in oktober 2022 zijn we nog samen een paar dagen naar Zuid-Frankrijk en Monaco gegaan. En we zijn al aan het kijken voor een weekend tripje in 2023!

Had je deze reis ook alleen kunnen maken?

De Griekenland reis had alleen gekund, Griekenland is veilig en makkelijk begaanbaar. Maar met meerdere is dit toch wel gezelliger en goedkoper met accommodaties en een auto huren bijvoorbeeld.

Waar gaat de volgende reis naartoe?

In maart ga ik met mijn vader naar Vietnam en Thailand. In mei ga ik met een vriendin naar Boedapest en in september ik met mijn vriend en schoonfamilie naar Canada en wie weet nog met de reismaatjes! Weer een jaar vol mooie reizen dus!

Welke reisbestemmingen kan je aanraden?

Ik vond Australië en Nieuw-Zeeland heel gaaf, IJsland is prachtig, Lapland is heel bijzonder en Schotland heeft mij positief verrast!

Had je dit succes verwacht?

Ja en nee. Nee omdat ik in 2017 ook met 3 reismaatjes naar Australië en Nieuw-Zeeland ben geweest voor 3 maanden te backpacken en dat was leuk op de reis (ook echt wel wat onenigheden gehad als je 3 maanden land 24/7 op elkaars lip zit) en die heb ik daarna in Nederland nooit meer gesproken. 

En ja, want met dit groepje voelde het gelijk anders. Online al, tijdens de eerste ontmoeting in Utrecht en op ook op reis. Misschien omdat dit een kortere reis was, ik ouder geworden ben? Geen idee.

Heb je nog tips voor reizigers die een reismaatje zoeken?

Bij mij hielp het dus enorm dat ik al een plan klaar had liggen, veel mensen zijn bijvoorbeeld zelf helemaal niet van het regelen dus is dat erg handig. Ook krijg je veel berichtjes van mannen terwijl ik in mijn oproep had gezet; alleen vrouwen tussen de 20 en 30 jaar. Dus negeer die berichtjes dan ook vooral als je je hier niet prettig bij voelt. Begin met een reis dichtbij om het af te tasten als je het spannend vindt, als het dan bevallen is kan je het jaar daarna bijvoorbeeld naar Zuid-Amerika of Azië.

Ben jij ook opzoek naar een reismaatje? Plaats dan nu je oproep in onze Reismaatje Gezocht groep. Heb jij ook een reismaatje gevonden via onze groep en wil je ook graag jouw verhaal delen, stuur ons dan een berichtje.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Interview met Karin van Kaats Keep Going
Openkoffer interviews

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten? De Brabantse Karin woont al een tijdje met veel plezier in Singapore samen met haar man Willem. Het is niet de eerste keer dat zij samen in het buitenland wonen. Eerder waagden ze de sprong “In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Interview met gastblogger Johanna - Liefde voor Reizen
Openkoffer interviews

‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Johanna is al jaren vaste gastblogger bij Liefde voor Reizen. Ze nam ons mee naar o.a. Marokko, Hong Kong, Brugge en Pompeii. Reizen is haar lust en haar leven, zo’n jaar niet kunnen reizen viel haar dan ook zwaar. Maar wat heeft deze pandemie met Johanna gedaan? Heeft ze een andere kijk op reizen gekregen? ‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy