Zoek
Sluit dit zoekvak.

Genieten van de stilte in Wales tot stedentrippen in Engeland

Genieten van de stilte in Wales tot stedentrippen in Engeland

Inhoudsopgave

Afgelopen juni reisden reporters Bert & Marloes richting Engeland voor een wandelvakantie naar Wales. We vertrokken vanuit Rotterdam richting Duinkerken om daar de boot te nemen richting Dover. Ben je met meerdere personen en wil je Engeland per auto verkennen dan is de boot van maatschappij DFDS Seaways één van goedkoopste manieren om de overkant te bereiken.

Verboot richting Dover

Na een tocht van ongeveer 2 en een half uur kwamen wij aan in Dover waar wij onze weg vervolgden richting St. Davids. St. Davids ligt in de regio Pembrokeshire waar wij onze wandeltocht gaan beginnen en is het kleinste stadje van Groot-Brittannië en heeft bovendien de kleinste kathedraal van het land.

Na een welverdiende nachtrust maakten wij ons al vroeg klaar voor de wandeltocht. We mochten onze auto op de camping laten staan en liepen richting het Pembrokeshire Coast Path. Het pad met een totale lengte van 186 miles (299 kilometer) en start in Amroth aan de zuidkust en eindigt aan de oostkust van Wales in het plaatsje St.Dogmaels.

We begonnen de tocht met regenachtig weer,  maar dat liet ons de pret niet drukken. Onderweg over een prima bewijzend pad bestaat het landschap uit ruige rotsen en een prachtige kuststrook. In het voorjaar staat het vol met vingerhoedskruid en Engels gras. Zeehonden bevinden zich op de droogvallende rotsen. De regio is rijk aan vogels; veel vogels nestelen in de kliffen.

Steile rotswand Steile rotswand, Wales

Reporter Marloes Reporter Marloes, tijdens de hiking tocht in Wales

Prachtige tocht langs de rotswanden. Prachtige tocht langs de rotswanden.

Na een pittige wandeling van 20 kilometer kwamen wij aan in een klein plaatje genaamd Abereiddy dat ten Noorden ligt van St. Davids. Wij hadden gehoopt bij het aankomen op de camping er een supermarkt en/of een pub te kunnen vinden. Maar helaas moesten wij het doen met de campingwinkel waar we gelukkig wel eten konden kopen.  Veel bijzonders was het niet, we moesten het doen met een zakje gevuld met pasta.

Dag erna weer op pad voor het volgende stuk te gaan. Hoe en wat waren we nog niet over uit want er was slecht weer op komst met windstoten van 100 km/u. ’s Morgens was het nog droog dus we zijn naar het plaatsje Porthgain gelopen waar we eindelijk een pub tegen kwamen. Daar zijn we naar binnen gegaan en hebben genoten van een heerlijk Welish ontbijt.

Sloop Inn Sloop Inn

Sloon Inn binnen Sloon Inn binnen

Welsh ontbijt Welsh ontbijt

Na het fijne ontbijt en te hebben geskyped met het thuisfront hadden we besloten om naar Trefin te lopen en daar de bus te nemen richting Fishgard. Het was vanwege het slechte weer geen optie om verder te lopen. Na een bezoekje je aan de pub en een busrit van 3 kwartier kwamen we aan in Fishgard om daar opzoek te gaan naar een camping in de buurt. In het centrum hadden ze een tourist information center. De mevrouw had voor ons een camping opgezocht waar we nog ruim 3 kwartier heen moesten lopen. Het regende hard dus we namen dat voor lief. Daar aangekomen was er enkel een lege camping en ons werd verteld dat er een pub en een supermarkt in de buurt zou zijn. Dus wij kwamen van een koude kermis thuis. Taxi gebeld, en die heeft ons bij een vakantiepark gebracht waar wij die nacht een stacaravan hebben gehuurd.

In de bus richting Fishgard In de bus richting Fishgard

Liefde Voor Reizen Liefde Voor Reizen

Volgende ochtend weer op pad naar onze volgende bestemming Newport. Het was de 1e dag dat het een zonnige dag was. Onderweg genoten prachtige rotswanden, bloemen, en standen. Op één van die standen hebben we zelfs mosselen gevonden en gekookt. Het was genieten. Toch een beetje vermoeid kwamen we aan in Newport. Dit was ook onze eindbestemming want het was geen optie om door te lopen, omdat je vanaf Newport 25 km niets meer tegen komt. Zelfs geen overnachtingsmogelijkheid. Dus we hebben de volgende ochtend van Newport de bus richting St. Davids genomen, waar wij in de auto zijn gestapt.

Welish Coast Path

Welish Coast Path was een bijzondere ervaring. Je komt weinig andere wandelaars tegen wat je bijzonder vrijheidsgevoel geeft. Voor de gemiddelde wandelaar is het prima te belopen. De routes worden goed aangeven en de paden waren in goede conditie. Met zware bepakking kan het op bepaalde klimmetjes best pittig zijn, zeker bij de trappetjes omhoog.

Mosselen gekookt aan het strand. Mosselen gekookt aan het strand.

Oxford

Na een ontbijt in St. Davids hebben we besloten om naar Oxford gaan. Na een rit van 4 uur zijn we naar een P+R gereden waar we bus richting het centrum hebben genomen.

Oxford is een universiteitsstad in het district Oxfordshire. De Universiteit van Oxford is de oudste universiteit van Engeland en staat net als de universiteit van Cambridge zeer hoog aangeschreven.

Oxford University, Library And College Oxford University, Library And College

De meeste hogescholen en universiteiten gebouwen zijn gelegen in het centrum van Oxford , op loopafstand van elkaar.

De films van Harry Potter zijn ook deels opgenomen in Oxford. Onder andere Christ Church, New College, Bodleian Library en Blenheim Palace dienden als opnamelocaties van de films. En dat is tot op heden nog terug te zien in de etalages van de winkelstraten waar je veel Harry Potter merchandise verkrijgbaar is.

Harry Potter merchandise Harry Potter merchandise

Aan de 600 jarige Turl Street 3 in het centrum vindt je een prachtige boekenwinkel. Eenmaal binnen zult je een verbazingwekkende verzameling van de hand gestikt leer gebonden tijdschriften, inktdip pennen, prenten en leren boeken vinden met op de achtergrond het geluid van Italiaanse opera.

Scriptum boekenwinkel Scriptum boekenwinkel

Scriptum boekenwinkel Scriptum boekenwinkel

Oxford is een interessante plek om rond te lopen en te verkennen. De geschiedenis en universitaire verbindingen maken het een prachtige plek.

Londen

We vervolgden de volgende dag onze reis naar Londen. We settelden ons op een camping in de wijk Abbey Wood in het oosten van de stad. In een kwartier was je bij het station waar je in klein half uur in hartje Londen was.

In Londen hebben we vrijwel alle hoogtepunten bezocht. Van de Tower Brigde tot Harrods, en uiteraard de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace mag je niet missen.

Wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. Wisseling van de wacht bij Buckingham Palace.

Een videoverslag over Londen is hier te zien!

Canterbury

Na 2 dagen Londen gingen we terug richting de boot. Maar 30 minuten voor Dover ligt het prachtige oude stadje Canterbury. Voor wie nog voor vertrek of na aankomst in een beetje sfeer wil proeven in Engeland is dit een ideale korte citytrip.

Canterbury Cathedral is al eeuwenlang de belangrijkste publiekstrekker van de stad. Entree van de kathedraal is vrij ons de prijs. Voor 10,50 pond pp. mag je een de kathedraal van binnen bekijken. Wij zelf hebben er niet voor gekozen.

Het centrum van Canterbury is geheel autovrij met afwisseling van gezellige terrasjes, Engelse winkelketens, kleine boetiekjes en souvenirshops. Na een ochtend ons te hebben vertoefd in deze stad zijn we richting Dover te gaan om daar te boot te pakken en weer huiswaarts te keren.

Bekijk ook de sfeervideo:

YouTube video

Plan je reis door Verenigd Koninkrijk
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Verenigd Koninkrijk