Mountainbiken in Noord-Ierland

Gepubliceerd: 13 apr 2016 | Foto:

Wie wil gaan mountainbiken denkt niet in eerst instantie om naar Noord-Ierland te gaan. Maar sinds Noord-Ierland weer helemaal in is qua toerisme investeert het land enorm in zijn infrastructuur en investeerde ruim € 40 miljoen euro in de uitbreiding van fietspaden.

“We investeren fors in mountainbiken “, zegt Aileen O’Neill van Toerisme Noord-Ierland, “de markt om deze geweldige sport is echt booming, en we willen zo veel mogelijk mensen bereiken.”

Het programma begon in 2002. De overheid investeerde in vijf vestigingen Blessingbourne, Davagh Forest, Castlewellan, Rostrevor en Barnett Demesne bijna 6 miljoen euro in de aanleg van paden en “jumpers” Vorig jaar, de tweede fase van de toeristische programma is al begonnen, waarin nog eens tot 2024, € 34 miljoen euro zal worden geïnvesteerd.

Aan elk type mountainbiker is er gedacht. Groen voor de echte beginner, blauw voor bestuurders met basiskennis, rood voor ervaren bikers, zwart voor technisch en fysiek sterke fietsers, de oranje gemarkeerde paden zijn voor de echte professionals.

foto: Nicolas Baisin

Foto: Nicolas Baisin

CASTLEWELLAN MOUNTAINBIKE TRAILS

Een van de beroemdste meren van Noord-Ierland, een prachtige Victoriaanse kasteel, prachtig panoramisch uitzicht en vloeiende singletrack. Castlewellan Forest Park biedt dit alles en nog veel meer. Met groene, blauwe en rode routes (met keuzes van zwarte opties) is Castlewellan een must voor mountainbikers van alle leeftijden en vaardigheden.

Ik ging voor de 19km rode track, een vloeiende singletrack met een fantastisch uitzicht. Deze loopt door richting de lichtere blauwe track en loopt richting het Castlewellan kasteel met uitzicht over een prachtig meer.

DAVAGH FOREST MOUNTAINBIKE TRAILS

Mijn favoriete mountainbiketrack was bij Davagh Forest. Het heeft een prachtig ongerepte landelijk landschap. En heeft een indrukwekkende 16 km rode track met spectaculaire rock droppings. 

Davagh Forest (foto: Nicolas Baisin)

Davagh Forest (foto: Nicolas Baisin)

BLESSINGBOURNE MOUNTAIN BIKE TRAILS

Blessingbourne House is een groot Elizabethaanse stijl herenhuis en ligt in een park in de buurt van Fivemiletown. Het gehele landgoed bestaat nu uit ongeveer 550 ha.

In de afgelopen tijd is het koetshuis beschikbaar gesteld voor privé aangelegenheden en de bijgebouwen omgebouwd tot vakantieappartementen, waar ik ook heb overnacht.

Het parcours bestaat uit een blauwe 4 km. track en een 8 km. rode track. Een ideaal parkoers voor beginners en gezinnen. De paden zijn vrij vlak en breed, de grond vrij stevig. “We zijn blij met de mountainbike programma,” zegt Colleen Lowry, die met haar man Nick het landgoed in Blessingbourne inloopt, “het brengt ons bezoekers die anders niet naar het land zouden komen.”

Mountainbiken Noord-Ierland

Noord-Ierland heeft mij als mountainbike liefhebber enorm verrast. De afwisseling van tracks en elke mountainbiker van elk niveau kan er terecht. Op alle tracks is mogelijk om een mountainbike te huren.

Voor meer informatie: 

http://www.mountainbikeni.com

Bekijk ook mijn mountainbike video vanuit Noord-Ierland:

Reisblogger Bert

Auteur:

Ik ben reporter Bert en ik heb, jawel, een passie voor reizen en outdoor spullen. Ik ben graag op de hoogte van de nieuwe gadgets op outdoor gebied. Ik ben geboren in 1983 in Rotterdam. Avonturen beleven is een beetje mijn ding, ik ging graag met groepsreizen mee naar verre landen. Tegenwoordig reis ik graag met mijn vrouw, naar allerlei landen.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Wave Rock: een indrukwekkende rotsformatie in West-Australië

Op 4 uur rijden vanaf Perth én Albany vind je de natuurlijke rotsformatie Wave Rock. Deze rotsformatie is bekend geworden...

Albany in West-Australië: bezienswaardigheden, tips en ervaringen!

Helemaal op het zuidelijkste puntje van West-Australië vind je het gezellige Albany. Dit stadje kent een populatie van 40.000 personen...

Busselton: genieten van de kust tijdens een roadtrip door West-Australië

De westkust van Australië wordt door veel mensen bestempeld als het mooiste stukje Australië. De schitterende kustlijn, gezellige steden en...

Wat te doen in Fremantle: tips voor een dagtrip vanuit Perth

Bijna elke West-Australiër die we spraken in Perth raadde ons Fremantle (in de volksmond ook wel Freo genoemd) aan om te bezoeken,...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy