Mountainbiken in Noord-Ierland

Gepubliceerd: 13 apr 2016 | Foto:

Reisblog Liefde voor Reizen

Wie wil gaan mountainbiken denkt niet in eerst instantie om naar Noord-Ierland te gaan. Maar sinds Noord-Ierland weer helemaal in is qua toerisme investeert het land enorm in zijn infrastructuur en investeerde ruim € 40 miljoen euro in de uitbreiding van fietspaden.

“We investeren fors in mountainbiken “, zegt Aileen O’Neill van Toerisme Noord-Ierland, “de markt om deze geweldige sport is echt booming, en we willen zo veel mogelijk mensen bereiken.”

Het programma begon in 2002. De overheid investeerde in vijf vestigingen Blessingbourne, Davagh Forest, Castlewellan, Rostrevor en Barnett Demesne bijna 6 miljoen euro in de aanleg van paden en “jumpers” Vorig jaar, de tweede fase van de toeristische programma is al begonnen, waarin nog eens tot 2024, € 34 miljoen euro zal worden geïnvesteerd.

Aan elk type mountainbiker is er gedacht. Groen voor de echte beginner, blauw voor bestuurders met basiskennis, rood voor ervaren bikers, zwart voor technisch en fysiek sterke fietsers, de oranje gemarkeerde paden zijn voor de echte professionals.

foto: Nicolas Baisin

Foto: Nicolas Baisin

CASTLEWELLAN MOUNTAINBIKE TRAILS

Een van de beroemdste meren van Noord-Ierland, een prachtige Victoriaanse kasteel, prachtig panoramisch uitzicht en vloeiende singletrack. Castlewellan Forest Park biedt dit alles en nog veel meer. Met groene, blauwe en rode routes (met keuzes van zwarte opties) is Castlewellan een must voor mountainbikers van alle leeftijden en vaardigheden.

Ik ging voor de 19km rode track, een vloeiende singletrack met een fantastisch uitzicht. Deze loopt door richting de lichtere blauwe track en loopt richting het Castlewellan kasteel met uitzicht over een prachtig meer.

DAVAGH FOREST MOUNTAINBIKE TRAILS

Mijn favoriete mountainbiketrack was bij Davagh Forest. Het heeft een prachtig ongerepte landelijk landschap. En heeft een indrukwekkende 16 km rode track met spectaculaire rock droppings. 

Davagh Forest (foto: Nicolas Baisin)

Davagh Forest (foto: Nicolas Baisin)

BLESSINGBOURNE MOUNTAIN BIKE TRAILS

Blessingbourne House is een groot Elizabethaanse stijl herenhuis en ligt in een park in de buurt van Fivemiletown. Het gehele landgoed bestaat nu uit ongeveer 550 ha.

In de afgelopen tijd is het koetshuis beschikbaar gesteld voor privé aangelegenheden en de bijgebouwen omgebouwd tot vakantieappartementen, waar ik ook heb overnacht.

Het parcours bestaat uit een blauwe 4 km. track en een 8 km. rode track. Een ideaal parkoers voor beginners en gezinnen. De paden zijn vrij vlak en breed, de grond vrij stevig. “We zijn blij met de mountainbike programma,” zegt Colleen Lowry, die met haar man Nick het landgoed in Blessingbourne inloopt, “het brengt ons bezoekers die anders niet naar het land zouden komen.”

Mountainbiken Noord-Ierland

Noord-Ierland heeft mij als mountainbike liefhebber enorm verrast. De afwisseling van tracks en elke mountainbiker van elk niveau kan er terecht. Op alle tracks is mogelijk om een mountainbike te huren.

Voor meer informatie: 

http://www.mountainbikeni.com

Bekijk ook mijn mountainbike video vanuit Noord-Ierland:

Reisblogger Bert

Auteur:

Ik ben reporter Bert en ik heb, jawel, een passie voor reizen en outdoor spullen. Ik ben graag op de hoogte van de nieuwe gadgets op outdoor gebied. Ik ben geboren in 1983 in Rotterdam. Avonturen beleven is een beetje mijn ding, ik ging graag met groepsreizen mee naar verre landen. Tegenwoordig reis ik graag met mijn vrouw, naar allerlei landen.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat te doen in Sydney
Reisblogs

Wat te doen in Sydney: leuke tips en bezienswaardigheden!

Als je aan Sydney in Australië denkt, denk je al snel aan de iconische gebouwen zoals het Opera House en de Harbour Bridge of aan het zeer populaire Bondi Beach. Maar deze bruisende stad in Nieuw-Zuid-Wales is zoveel meer. In deze blog reis je met mij mee door deze mooie Australische stad en deel ik Wat te doen in Sydney: leuke tips en bezienswaardigheden!

Spit Bridge to Manly walk
Reisblogs

Spit Bridge to Manly Walk: adembenemende kustlijnen bij Sydney

De Australische stad Sydney heeft 2 gezichten. Zo heeft het bruisende hart van de stad genoeg te bieden voor de reiziger die zich graag onder de mensen bevindt, op zoek naar leuke koffietentjes, goede restaurants en iconische attracties zoals de Opera House, Harbour Bridge, Sydney Tower Eye en het spiksplinternieuwe Sydney Modern museum. Maar vanuit Spit Bridge to Manly Walk: adembenemende kustlijnen bij Sydney

Wat te doen in Brisbane
Reisblogs

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer op keer te verrassen. Brisbane is een stad waarin je vooral niet teveel van te voren moet plannen. Laat het gebeuren tijdens je bezoek en maak keuzes op het moment zelf, alleen dan ervaar je Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy