Mountainbiken in Noord-Ierland

Gepubliceerd: 13 apr 2016 | 

Wie wil gaan mountainbiken denkt niet in eerst instantie om naar Noord-Ierland te gaan. Maar sinds Noord-Ierland weer helemaal in is qua toerisme investeert het land enorm in zijn infrastructuur en investeerde ruim € 40 miljoen euro in de uitbreiding van fietspaden.

“We investeren fors in mountainbiken “, zegt Aileen O’Neill van Toerisme Noord-Ierland, “de markt om deze geweldige sport is echt booming, en we willen zo veel mogelijk mensen bereiken.”

Het programma begon in 2002. De overheid investeerde in vijf vestigingen Blessingbourne, Davagh Forest, Castlewellan, Rostrevor en Barnett Demesne bijna 6 miljoen euro in de aanleg van paden en “jumpers” Vorig jaar, de tweede fase van de toeristische programma is al begonnen, waarin nog eens tot 2024, € 34 miljoen euro zal worden geïnvesteerd.

Aan elk type mountainbiker is er gedacht. Groen voor de echte beginner, blauw voor bestuurders met basiskennis, rood voor ervaren bikers, zwart voor technisch en fysiek sterke fietsers, de oranje gemarkeerde paden zijn voor de echte professionals.

foto: Nicolas Baisin

Foto: Nicolas Baisin

CASTLEWELLAN MOUNTAINBIKE TRAILS

Een van de beroemdste meren van Noord-Ierland, een prachtige Victoriaanse kasteel, prachtig panoramisch uitzicht en vloeiende singletrack. Castlewellan Forest Park biedt dit alles en nog veel meer. Met groene, blauwe en rode routes (met keuzes van zwarte opties) is Castlewellan een must voor mountainbikers van alle leeftijden en vaardigheden.

Ik ging voor de 19km rode track, een vloeiende singletrack met een fantastisch uitzicht. Deze loopt door richting de lichtere blauwe track en loopt richting het Castlewellan kasteel met uitzicht over een prachtig meer.

DAVAGH FOREST MOUNTAINBIKE TRAILS

Mijn favoriete mountainbiketrack was bij Davagh Forest. Het heeft een prachtig ongerepte landelijk landschap. En heeft een indrukwekkende 16 km rode track met spectaculaire rock droppings. 

Davagh Forest (foto: Nicolas Baisin)

Davagh Forest (foto: Nicolas Baisin)

BLESSINGBOURNE MOUNTAIN BIKE TRAILS

Blessingbourne House is een groot Elizabethaanse stijl herenhuis en ligt in een park in de buurt van Fivemiletown. Het gehele landgoed bestaat nu uit ongeveer 550 ha.

In de afgelopen tijd is het koetshuis beschikbaar gesteld voor privé aangelegenheden en de bijgebouwen omgebouwd tot vakantieappartementen, waar ik ook heb overnacht.

Het parcours bestaat uit een blauwe 4 km. track en een 8 km. rode track. Een ideaal parkoers voor beginners en gezinnen. De paden zijn vrij vlak en breed, de grond vrij stevig. “We zijn blij met de mountainbike programma,” zegt Colleen Lowry, die met haar man Nick het landgoed in Blessingbourne inloopt, “het brengt ons bezoekers die anders niet naar het land zouden komen.”

Mountainbiken Noord-Ierland

Noord-Ierland heeft mij als mountainbike liefhebber enorm verrast. De afwisseling van tracks en elke mountainbiker van elk niveau kan er terecht. Op alle tracks is mogelijk om een mountainbike te huren.

Voor meer informatie: 

http://www.mountainbikeni.com

Bekijk ook mijn mountainbike video vanuit Noord-Ierland:

Reisblogger Bert

Met liefde geschreven door:

Ik ben reporter Bert en ik heb, jawel, een passie voor reizen en outdoor spullen. Ik ben graag op de hoogte van de nieuwe gadgets op outdoor gebied. Ik ben geboren in 1983 in Rotterdam. Avonturen beleven is een beetje mijn ding, ik ging graag met groepsreizen mee naar verre landen. Tegenwoordig reis ik graag met mijn vrouw, naar allerlei landen.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy