Emigreren naar Australië - de voordelen en nadelen

Emigreren naar Australië: de voordelen én nadelen!

Gepubliceerd: 14 aug 2021 | Foto: De voor- en nadelen van emigreren naar Australië

Emigreren is een grote stap in je leven en zeker als je naar de andere kant van de wereld wilt emigreren. Een emigratie naar Australië brengt veel met zich mee, een goede voorbereiding is daarom extra belangrijk. Ik woon nu bijna zelf 2 jaar in Australië en heb daardoor het land nog beter leren kennen. Wonen in Australië heeft veel voordelen, maar natuurlijk ook nadelen waar je ook rekening mee moet houden. In deze blog licht ik de voor- en nadelen van wonen in Australië uit. Het zijn natuurlijk eigen emigratie ervaringen, maar in grote lijnen gelden ze uiteindelijk voor iedereen. Laten we voor de verandering eens beginnen met redenen waarom je niet naar Australië moet emigreren.

Nadelen: waarom je niet naar Australië moet emigreren?

Regels, regels, regels

Australië is een land van regels en nog een regels. Al bij de aanvraag van je visum in Nederland heb je hier mee te maken. Om in aanmerking te komen voor een visum moet je een flink proces door. Geduld en een lange adem hebben is belangrijk. Maar ook in Australië zelf heb je te maken met veel regels. Zo zie je bijvoorbeeld in parken en publieke ruimtes borden met regels, zodat iedereen weet wat wel en niet mag. Ben jij allergisch voor regels, dan is Australië niet het land waar je heen moet gaan.

Grote afstand

De afstand tussen Nederland en Australië is 14.784 km, niet om de hoek dus. Even snel op familiebezoek gaan of je vrienden zien zit er niet in als je in Australië woont. Wanneer je in Nederland familie of vrienden wekelijks ziet zal zo’n grote emigratiestap in het begin even lastig zijn! En als je écht niet zonder je familie kan, dan kun je emigreren naar Australië beter uit je hoofd zetten.

Afstand Nederland en Australië is meer dan 14.700 km
Afstand Nederland en Australië is meer dan 14.700 km

Missen van cultuur en tradities

Bij een emigratie moet je afscheid nemen van je eigen cultuur, tradities en landgenoten. Hoe meer je gehecht bent aan deze factoren hoe lastiger een emigratie naar Australië is. Alles is natuurlijk te vervangen, ook in Australië kun je bijvoorbeeld Koningsdag of Sinterklaas vieren, alleen zal het nooit hetzelfde voelen als je gewend was.

Voordelen: waarom je wel naar Australië moet emigreren?

Mentaliteit

Word je op dit moment teveel geleefd en wil je graag meer tijd voor jezelf dan is Australië het ideale land om te wonen. Het klimaat, de mentaliteit van de mensen en de vele ruimte die er is zorgen ervoor dat je meer rust in je hoofd krijgt. Hoewel er natuurlijk ook gewoon gewerkt moet worden, is het leven toch heel anders. Het ‘moeten’ maakt in Australië snel plaats voor het ‘kunnen’ gevoel, waardoor je niet snel meer een overvolle agenda zult hebben en meer tijd hebt voor jezelf en dingen die je leuk vindt.

Fijn klimaat

Een van de fijnste dingen aan Australië vind ik toch wel het klimaat. Je kunt voor je gevoel bijna 365 dagen genieten van de zon en de warmte. Zeker hier in het noorden. We hebben absoluut regen, alleen valt dit vaak in de namiddag of avond, waardoor je het grootste gedeelte van de dag kunt genieten van de zon. Elke dag een korte broek met slippers dragen is een feestje en iets waar je heel snel aan kunt wennen.

Ruimte

Naast het klimaat is de ruimte een groot voordeel. Doordat Australië een gigantisch land is zijn steden ook een stuk ruimer opgezet. En die ruimte zie je ook terug in straten en in parken. Tijdens wandelingen kom je vaak maar weinig mensen tegen en ben je echt helemaal één met de natuur. Je loopt elkaar dus niet in de weg, waardoor je ook minder snel irritatie hebt. Waarschijnlijk speelt die ruimte ook een grote rol bij de mentaliteit van de mensen.

Rust en ruimte in Australië - voordeel van emigreren naar Australië
Rust en ruimte in Australië – voordeel van emigreren naar Australië

Wildlife en natuur

Als je aan Australië denkt, dan denk je natuurlijk aan wildlife zoals kangoeroes, koala’s en cassowaries. Een van de tofste dingen aan Australië vind ik de vele beesten die je er kunt spotten. Zelfs als je een rondje door de buurt wandelt spot je beesten, ze zitten echt overal. Voor mij is dat een van de leukste dingen aan Australië en iets wat wonen in Australië zo speciaal maakt.

Veel mooie plekken

Doordat Australië zo groot is kun je in eigen land zoveel moois ontdekken. Je raakt nooit uitgekeken! Elke staat in Australië heeft zijn eigen juweeltjes en door de goede infrastructuur is reizen door Australië een feestje. Voor mij is dat absoluut een voordeel van leven in Australië, en zeker tijdens de pandemie.

Voor mijzelf wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen, omdat ik met veel en strenge regels goed kan leven, mijn familie en vrienden veel spreek met videogesprekken en ik niet gehecht ben aan de Nederlandse cultuur en tradities. Hopelijk wegen de voordelen bij jou ook zwaarder dan de nadelen en kun jij ook die mooie droom achterna. Heb je een vraag over emigreren naar Australië? Stuur mij dan een berichtje

Meer emigratie blogs?

De afgelopen jaren hebben wij verschillende emigratie blogs geschreven waarin wij onze ervaringen delen. Alle emigratie blogs over Australië vind je hier terug. Wil je een reis maken door Australië en leuke reistips lezen? Neem dan en kijkje op onze speciale pagina over Australië.

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy