Darwin Helicopter Tour: indrukwekkende (vogel)vlucht over Darwin

Gepubliceerd: 23 nov 2020 | Foto: Darwin helicopter tour - Lake Alexander

Afgelopen zondag was het eindelijk zover. De Airborne Solutions Darwin Helicopter tour stond op het programma. Via Tourism Topend hadden wij deze tour gespot en geboekt. We keken er heel erg naar uit, want hoe gaaf is het om over je eigen stad te vliegen. In deze blog delen wij onze ervaringen, foto’s en een uitgebreide reisvideo. Vlieg je mee?

Bekijk onze video

Natte seizoen

Aangezien wij deze helicopter vlucht voor het natte seizoen hadden geboekt, was de kans aanwezig dat we met buien te maken hadden. De vlucht stond gepland voor 17.30 uur. Terwijl het de hele ochtend en begin van de middag droog was, ontstonden er toch vanaf 15.00 uur buien in de lucht. Het zal toch niet hé?! Ook om 16.30 uur ontwikkelde zich een enorme onweersbui boven Darwin en ook boven het gebied waar de helicopter vandaan vertrok.

Voorbereiding

We moesten een half uur van te voren aanwezig zijn. We hadden nog geen telefoontje gehad, dus we reden gewoon naar het terrein toe om te kijken of het door gaat. Eenmaal aangekomen zagen wij een briefje hangen met een telefoonnummer. Laten wij dit nummer maar even bellen voor de zekerheid. We kregen een van de piloten aan de lijn en die zei dat ze een klein beetje vertraging hadden aangezien ze even moeten wachten tot de bui voorbij is.

om 17.00 uur stopte het met regenen en begon de lucht langzaam weer open te trekken. Een kwartier later kwamen ook de helicopters aan, waarvan er eentje voor ons was.

Martin voor onze helicopter
Martin voor onze helicopter

Na een korte kennismaking, covid-19 check en het bevestigen van ons reddingsvest, konden we na 10 minuten de helicopter instappen. Het avontuur kon beginnen.

Groene oase

Al direct in de lucht zagen we al hoe groen Darwin en de omgeving eigenlijk is. We vlogen hele stukken over een groene oase. Ook verschillende woonwijken passeerden we en natuurlijk sloegen we de mooie kustlijn ook niet over.

Vliegen over een groene oase - Darwin Australië
Vliegen over een groene oase (Darwin, Australië)
Vliegen tijdens het natte seizoen
Vliegen tijdens het natte seizoen

Kustlijn vanuit de lucht

Wij zijn al regelmatig naar plekken zoals East Point, Mindil Beach en Waterfront geweest. Maar hoe we het vandaag ervaarden hebben we niet eerder meegemaakt. We weten dat de kustlijn schitterend is en het water op sommige plekken azuurblauw schittert. Maar hoe je het vanuit een helicopter ervaart is niet te beschrijven. Het was echt een ervaring voor het leven, wat ik nooit meer ga vergeten.

Vliegen langs de kust van Darwin. Een prachtig gezicht!
Vliegen langs de kust van Darwin. Een prachtig gezicht!
Fannie Bay vanuit de lucht
Fannie Bay vanuit de lucht

Tijdens de vlucht wist ik op een gegeven moment niet meer waar ik moest kijken. Aan de linkerkant zag ik een oase van groene bomen en aan de rechterkant klotste het azuurblauwe water tegen de rotsen.

Wanneer we dichterbij de stad kwamen, zagen we steeds meer herkenningspunten. Zo zagen we Mindil Beach Casino Resort, Waterfront, het parlementsgebouw en zelfs street art in de stad.

Darwin Waterfront
Darwin Waterfront
Uitzicht op de stad
Uitzicht op de stad
Het parlementsgebouw aan de rechterkant
Het parlementsgebouw aan de rechterkant

Onze ervaring

Wij vonden de Darwin Helicopter Tour van Airborne Solutions absoluut de moeite waard. In 30 minuten vlieg je over de mooiste plekken van Darwin en geniet je van verschillende landschappen. Het is een gevarieerde tour, waarbij natuur en stad goed worden afgewisseld. Een helicopter tour is niet goedkoop, maar wat je ervoor krijgt is het dubbel en dwars waard. Wij hadden gekozen voor het natte seizoen, waarbij de natuur erg groen is. Kies je voor een helicopter tour in het droge seizoen, dan is de kans groter dan het doorgaat en zie je een heel ander Darwin. De omgeving is dan meer een dessert, een stuk droger dus.

Ook deze toffe helicopter vlucht over Darwin maken? Bekijk hier de mogelijkheden en ervaar het ook zelf! Heb je vragen over deze tour? Stuur ons dan een berichtje.

Darwin Helicopter Tour video:

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Australië

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Guesthouse Darwin: de ideale plek om tot rust te komen

Dat onze Liefde voor Reizen groot is verbaast je waarschijnlijk niet na het lezen van onze reisverhalen. Al jaren lang...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de...

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Brisbane: deze hotels en appartementen raden wij aan!

Overnachten in Brisbane in Australië? Brisbane is een stad waar je van gaat houden, wij komen er dan ook erg...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy