Darwin helicopter tour

Darwin Helicopter Tour: indrukwekkende (vogel)vlucht over Darwin

Gepubliceerd: 23 nov 2020 | Foto: Darwin helicopter tour - Lake Alexander

Afgelopen zondag was het eindelijk zover. De Airborne Solutions Darwin Helicopter tour stond op het programma. Via Tourism Topend hadden wij deze tour gespot en geboekt. We keken er heel erg naar uit, want hoe gaaf is het om over je eigen stad te vliegen. In deze blog delen wij onze ervaringen, foto’s en een uitgebreide reisvideo. Vlieg je mee?

Bekijk onze video

Natte seizoen

Aangezien wij deze helicopter vlucht voor het natte seizoen hadden geboekt, was de kans aanwezig dat we met buien te maken hadden. De vlucht stond gepland voor 17.30 uur. Terwijl het de hele ochtend en begin van de middag droog was, ontstonden er toch vanaf 15.00 uur buien in de lucht. Het zal toch niet hé?! Ook om 16.30 uur ontwikkelde zich een enorme onweersbui boven Darwin en ook boven het gebied waar de helicopter vandaan vertrok.

Voorbereiding

We moesten een half uur van te voren aanwezig zijn. We hadden nog geen telefoontje gehad, dus we reden gewoon naar het terrein toe om te kijken of het door gaat. Eenmaal aangekomen zagen wij een briefje hangen met een telefoonnummer. Laten wij dit nummer maar even bellen voor de zekerheid. We kregen een van de piloten aan de lijn en die zei dat ze een klein beetje vertraging hadden aangezien ze even moeten wachten tot de bui voorbij is.

om 17.00 uur stopte het met regenen en begon de lucht langzaam weer open te trekken. Een kwartier later kwamen ook de helicopters aan, waarvan er eentje voor ons was.

Martin voor onze helicopter
Martin voor onze helicopter

Na een korte kennismaking, covid-19 check en het bevestigen van ons reddingsvest, konden we na 10 minuten de helicopter instappen. Het avontuur kon beginnen.

Groene oase

Al direct in de lucht zagen we al hoe groen Darwin en de omgeving eigenlijk is. We vlogen hele stukken over een groene oase. Ook verschillende woonwijken passeerden we en natuurlijk sloegen we de mooie kustlijn ook niet over.

Vliegen over een groene oase - Darwin Australië
Vliegen over een groene oase (Darwin, Australië)
Vliegen tijdens het natte seizoen
Vliegen tijdens het natte seizoen

Kustlijn vanuit de lucht

Wij zijn al regelmatig naar plekken zoals East Point, Mindil Beach en Waterfront geweest. Maar hoe we het vandaag ervaarden hebben we niet eerder meegemaakt. We weten dat de kustlijn schitterend is en het water op sommige plekken azuurblauw schittert. Maar hoe je het vanuit een helicopter ervaart is niet te beschrijven. Het was echt een ervaring voor het leven, wat ik nooit meer ga vergeten.

Vliegen langs de kust van Darwin. Een prachtig gezicht!
Vliegen langs de kust van Darwin. Een prachtig gezicht!
Fannie Bay vanuit de lucht
Fannie Bay vanuit de lucht

Tijdens de vlucht wist ik op een gegeven moment niet meer waar ik moest kijken. Aan de linkerkant zag ik een oase van groene bomen en aan de rechterkant klotste het azuurblauwe water tegen de rotsen.

Wanneer we dichterbij de stad kwamen, zagen we steeds meer herkenningspunten. Zo zagen we Mindil Beach Casino Resort, Waterfront, het parlementsgebouw en zelfs street art in de stad.

Darwin Waterfront
Darwin Waterfront
Uitzicht op de stad
Uitzicht op de stad
Het parlementsgebouw aan de rechterkant
Het parlementsgebouw aan de rechterkant

Onze ervaring

Wij vonden de Darwin Helicopter Tour van Airborne Solutions absoluut de moeite waard. In 30 minuten vlieg je over de mooiste plekken van Darwin en geniet je van verschillende landschappen. Het is een gevarieerde tour, waarbij natuur en stad goed worden afgewisseld. Een helicopter tour is niet goedkoop, maar wat je ervoor krijgt is het dubbel en dwars waard. Wij hadden gekozen voor het natte seizoen, waarbij de natuur erg groen is. Kies je voor een helicopter tour in het droge seizoen, dan is de kans groter dan het doorgaat en zie je een heel ander Darwin. De omgeving is dan meer een dessert, een stuk droger dus.

Ook deze toffe helicopter vlucht over Darwin maken? Bekijk hier de mogelijkheden en ervaar het ook zelf! Heb je vragen over deze tour? Stuur ons dan een berichtje.

Darwin Helicopter Tour video:

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy