Zoek
Sluit dit zoekvak.

Arthur’s Pass bezienswaardigheden en tips

Otira Viaduct Lookout

Arthur’s Pass bezienswaardigheden en tips

Otira Viaduct Lookout

Inhoudsopgave

Na ons verblijf in Fox Glacier gaat onze reis verder naar Arthur’s Pass. De reis gaat langs de westkust van het Zuidereiland, omhoog langs bergen, rivieren en meren. We verblijven een nachtje in Arthur’s Pass. Lees nu onze ervaringen en tips over deze bijzondere plek in Nieuw-Zeeland.

Onderweg naar Arthur's Pass

Het laatste deel langs de westkust rijden we echt langs de zee en passeren we ook een aantal stranden. In een plaatsje besluiten we om even naar het strand toe te rijden en er een kijkje te nemen. Eenmaal aangekomen blijkt dit niet het mooiste strand te zijn dat we ooit gezien hebben, want het ligt namelijk bezaaid met aangespoeld hout en zeewier. Na toch even genoten te hebben van de frisse zeelucht rijden we verder en slaan we rechtsaf van de kustweg om de Alpen door te kruisen richting Arthur’s Pass.

Niet het mooiste strand van Nieuw-Zeeland
Landschappen vol koeien in Nieuw-Zeeland
Arthur's Pass landschap

Otira Viaduct Lookout

Na 1000 bochten en bergen passeren we het Otira Viaduct, een immens viaduct met bochten erin, waar we met de auto overheen rijden. Onder de brug stroomt een riviertje en links en rechts wordt het viaduct omgeven door hoge bergen. Er zijn een aantal uitzicht stops waar je je auto kunt parkeren om vervolgens veilig te voet van het uitzicht te genieten en wat foto’s te maken. De Nieuw-Zeelandse vogel Kea wordt hier ook regelmatig gespot, maar wij hebben deze hier niet gezien.

Otira Viaduct Lookout in de buurt van Arthur's Pass
Otira Viaduct Lookout

The Loft At Bealey

Wij rijden vervolgens door naar The Loft At Bealey onze accommodatie, die een stukje na het plaatsje Arthur’s Pass aan de rechterkant van de weg is. Het is een appartement boven een garage bij particulieren. Het appartement is volledig zelfstandig van het huis en is dan ook erg privé. De kamer is comfortabel, ruim, uitgerust met alles wat je nodig hebt(klein keukentje, badkamer, koffie en theefaciliteiten, hoge zithoek en luie stoel) en heeft een erg mooi uitzicht.

The Loft At Bealey
The Loft At Bealey - Arthur's Pass
The Loft At Bealey

Aan de overkant van de weg zit The Bealy Hotel waar we een heerlijke maaltijd hebben gegeten. De eigenaren van The Loft At Bealy hadden ons eerder al aangeraden om te reserveren voor het diner, omdat het hotel niet veel plek had voor eters, vanwege gebrek aan personeel. Iets wat we tijdens onze reis door Nieuw Zeeland op meer plekken zagen. 

Uitzicht vanaf The Bealy Hotel - Arthur's Pass
Uitzicht vanaf The Bealy Hotel
Apple crumble

Devil’s Punchbowl Walk

Ook zijn er een aantal hike routes die vanuit Arthur’s Pass Village vertrekken. Wij deden als eerste de Arthur’s Pass Walking Track, een retour wandeling over hetzelfde pad van in totaal 6,8km. Je loopt door de schitterende natuur, krijgt prachtige uitzichten voorgeschoteld en passeert watervallen en riviertjes.

Begin van de wandeling - Arthur's Pass
Devil's Punchbowl Walk
Devil’s Punchbowl Walk

Het is wel een route met veel klimmen en dalen, dus je moet wel een beetje conditie hebben en goed te been zijn. Waar het nodig is zijn trappen en vlonders aangelegd wat het voor ons prima te doen maakt. Onderweg worden we nog ‘aangevallen’ door een South Island Robin. Dit kleine vogeltje is erg nieuwsgierig en wanneer hij voor ons op het pad zit, stoppen we even om hem te fotograferen. Vervolgens klimt hij op onze schoenen en begint tegen onze sokken en benen aan te pikken. Gelukkig is het geen grote roofvogel, dus we hebben het overleefd, maar wat een grappig vogeltje is dit!

South Island Robin
South Island Robin

Devil’s Punchbowl Waterfall

Na de Arthur’s Pass Walking Track komen we weer aan bij het beginpunt en daar start ook de Devil’s Punchbowl Walk, welke 2km retour is op hetzelfde pad. De Devil’s Punchbowl is een waterval van 131 meter hoogte en de route ernaartoe gaat 150 meter omhoog de berg op. Het pad is voor een groot deel aangelegd met trappen, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Het is echter geen lichte klim, want 150 meter klimmen over een kilometer is best pittig, maar iedereen kan het op zijn eigen tempo doen. Het uitzicht op het eind is schitterend, al vonden wij het wel een beetje druk op deze track. 

Devil's Punchbowl Walk
Devil's Punchbowl Walk
Devil's Punchbowl Walk
Devil's Punchbowl Walk Waterfall - Arthur's Pass
Devils Punchbowl Waterfall

Arthur’s Pass Village

Het plaatsje Arthur’s Pass Village ligt op ongeveer tien minuten rijden vanaf ons verblijf. In het plaatsje zitten een aantal cafés, restaurants, winkels, toerisme bureaus, hotels, een tankstation en een openbaar toilet. Terwijl wij bij een café in het dorp een bakje koffie doen, zien we ineens buiten een Kea brutaal bij mensen op tafel zitten om te proberen dingen van tafel af te pakken. De Kea is een inheemse vogel van Nieuw-Zeeland en ze zijn erg brutaal. Wanneer je niet uitkijkt stelen ze je spullen zo van tafel, of uit je tas. Wij maken gauw een paar foto’s en een video en dan is de vogel ook alweer gevlogen. 

Kea gespot in Arthur's Pass
De Kea vogel

Meer bezienswaardigheden in Arthur’s Pass

Wij verbleven een nacht in Arthur’s Pass, maar wanneer je langere wandelingen wilt maken is dit een prachtige omgeving om te verblijven en te verkennen. Er zijn diverse wandelroutes waarbij je van hut naar hut kunt lopen om de nacht door te brengen. En in de omgeving van Arthur’s Pass wordt de Kiwi vogel ook het meest gespot. Deze Nationale vogel van Nieuw-Zeeland wordt niet vaak gespot, maar in deze omgeving heb je dus de grootste kans om hem te zien. Met name tijdens de nacht heb je kans dat je de Kiwi zijn roep hoort, als ie in het bos aan het rondstruinen is op zoek naar voedsel.

De omgeving leent zich ook uitstekend voor mountainbiking en wanneer je in de winter naar deze regio gaat is er volop mogelijkheid om te skiën en te snowboarden. Wanneer je het wat rustiger aan wilt doen, kun je ook uitstekend vissen in deze omgeving. Arthur’s Pass was voor ons een prachtige plek om te verblijven en vooral voor natuurliefhebbers een plek die je niet wilt missen.

Na Arthur’s Pass zijn we verder gereden richting Nelson Lakes National Park.

Leuke tours in en rond Arthur’s Pass

Plan je reis door Nieuw-Zeeland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Nieuw-Zeeland