Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fuerteventura in de winter: de ideale winterzonbestemming

Fuerteventura in de winter

Fuerteventura in de winter: de ideale winterzonbestemming

Fuerteventura in de winter

Inhoudsopgave

Omdat de zon op Fuerteventura 365 dagen per jaar schijnt is dit Canarische eiland de perfecte plek voor een winterzonvakantie.

De temperatuur op Fuerteventura komt ook tijdens de wintermaanden overdag nauwelijks onder de 20 graden. Je hebt zelfs een zeer reële kans op een decembermaand met temperaturen tot wel 26 graden.

Koele nachten

’s Nachts en ’s avonds koelt het op het eiland af tot een temperatuur tussen de 15 en 18 graden. Het is dan mede door de constant aanwezige wind vaak niet fijn meer om op een terras te zitten. Gelukkig hebben veel restaurants hier rekening mee gehouden door terrasverwarming te plaatsen en plaids neer te leggen. Voor het slapen is deze temperatuur natuurlijk wel heerlijk.

Kerstsfeer

Ondanks dat je je op een zonnig eiland bevindt ervaar je hier toch de kerstsfeer. In de toeristische plaatsen zijn de straten versierd met (kunst)kerstbomen en kerstverlichting. Een superleuk beeld van de kerstman die blijkbaar ook zijn vakantie doorbrengt op Fuerteventura vind je in het winkelcentrum Las Palmas in Corralejo.

Kerstsfeer op Fuerteventura - Fuerteventura in de winter
Kerstsfeer op Fuerteventura – Fuerteventura in de winter

Uiteten gaan

Om uit eten te gaan tijdens de kerstdagen of met oud en nieuw moet je net als in Nederland van tevoren reserveren. De meeste restaurants hebben hiervoor een speciaal menu.

In de weken voor en na de feestdagen zijn een aantal restaurants op het eiland gesloten, gelukkig zijn er op Fuerteventura zoveel goede restaurants dat er altijd wel een aantal overblijven.

Kerstmis op Fuerteventura

De lokale bevolking van Fuerteventura is ook gek op kerstmis. In 2018 is er in de hoofdstad Puerto del Rosario een kerstdorp gemaakt welke sindsdien ieder jaar een aantal weken voor kerstmis opgebouwd gaat worden. Dit is een park waarin het dagelijks leven in Bethlehem wordt afgebeeld, er staan verhalen bij op borden, maar deze zijn alleen in het Spaans.

Ook worden er de hele dag kerstliedjes afgespeeld. Op de meeste dagen is het hier erg rustig en je zult hier niet snel andere toeristen tegenkomen. Vooral met kinderen is het erg leuk om hier even doorheen te lopen. Tegenover dit park vinden rondom kerstmis regelmatig activiteiten en optredens plaats.

Oud & nieuw

Op oudejaarsavond worden er in bijna alle gemeenten feesten gehouden, de meesten zijn vrij toegankelijk en kosten dus niets. Vaak wordt er ook vuurwerk afgestoken tijdens deze feesten.

Op 5 januari komen de drie koningen aan om tijdens drie koningen op 6 januari de Spaanse kinderen cadeautjes te kunnen geven. De koningen komen in het begin van de avond aan met de ferry en rijden vervolgens op kamelen door de hoofdstad terwijl er gestrooid wordt met snoepgoed.

Fuerteventura als winterzonbestemming - Fuerteventura in de winter
Fuerteventura als winterzonbestemming – Fuerteventura in de winter

De feestdagen door brengen op Fuerteventura is dus zeker een goed idee als je niet houdt van winters weer, maar wel van een gezellige kerstsfeer. Aan het strand liggen in de winter is zeker mogelijk op Fuerteventura, maar is helaas niet gegarandeerd.

Deze gastblog over Fuerteventura is geschreven door Michelle Bos. Neem ook een kijkje op haar eigen blog Fuertefeelings.nl

Ook Fuerteventura ontdekken? Bekijk hier de mogelijkheden!

Meer blogs over Fuerteventura

Isla de Lobos: een leuke dagtrip vanaf Fuerteventura

Ontdek het mooie en historische Betancuria op Fuerteventura

Ontdek het Canarische eiland Fuerteventura

Plan je reis door Spanje
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Spanje