Lake Tekapo

Lake Tekapo: een betoverende plek in Nieuw-Zeeland

Gepubliceerd: 10 mrt 2023 | Foto: Lake Tekapo

Op ongeveer 3 uur rijden ten zuidwesten van Christchurch vind je het betoverende Lake Tekapo. Dit schitterende uitgestrekte meer, wat bekend staat om haar turquoise kleur water, was onze eerste bestemming tijdens onze road trip door Nieuw-Zeeland. Wij hebben erg genoten van deze bijzondere plek in Nieuw-Zeeland. Lees nu onze ervaringen en tips over Lake Tekapo en ontdek wat je allemaal in de omgeving kunt doen.

Onderweg naar Lake Tekapo

Over Lake Tekapo

Lake Tekapo is onderdeel van de Mackenzie Basin en is het op een na grootste van drie ongeveer evenwijdige meren die van noord naar zuid lopen. Het is niet alleen een prachtig meer, maar Lake Tekapo is ook uitgegroeid tot een fotogeniek stadje wat ongeveer 500 inwoners telt. Steeds meer toeristen weten deze bijzondere plek in Nieuw-Zeeland te vinden. Naast het adembenemende uitzicht over het turquoise gekleurde meer is Lake Tekapo ook een goede plek om sterren te kijken bij Dark Sky Project, een warme duik te nemen bij Tekapo Springs of een avontuurlijke hike te maken in de prachtige omgeving.

Brug bij Lake Tekapo
Op de brug bij Lake Tekapo

The Church of the Good Shepherd

Bij aankomst waren wij al direct verbaasd over de kleur van het water. Wauw, is dit echt? Niet alleen het prachtige felblauwe water viel ons op. Ook het idyllische kerkje, beter bekend als The Church of The Good Shepherd, trok direct onze aandacht. Ik herkende het kerkje meteen van foto’s op het internet, maar is eigenlijk nóg veel mooier in het echt.

The Church of the Good Shepherd
The Church of the Good Shepherd

Druk is het hier wel, overal lopen toeristen. Maar dat is niet zo raar als je ziet op wat voor bijzondere plek we zijn. De locatie van dit kerkje, met die reusachtige bergen op de achtergrond en dat klotsende turquoise water, maken dit een zeer fotogenieke plek. Omdat we nog niet konden inchecken in het hotel struinden we nog even lekker langs dit mooie meer, wat absoluut geen straf was.

The Church of the Good Shepherd
The Church of the Good Shepherd

The Godley Hotel

We verbleven in The Godley Hotel en konden om 2 uur inchecken. Er zijn in Lake Tekapo meerderen accommodaties, voor ons trok The Godley Hotel ons over de streep door de prijs en het beloofde uitzicht. Het bleek achteraf een goede keuze. De entree van het hotel was erg sfeervol, maar ook de kamers waren voor ons prima. Misschien iets aan de simpele kant, maar dat waren we eigenlijk al snel vergeten bij het zien van het grandioze uitzicht wat wij hadden vanuit onze kamer. En dat is ook iets waard, toch?!

Voor 1 nacht bij The Godley Hotel betaal je tussen de 100 en 120 euro. Lees meer over The Godley Hotel

The Godley Hotel
Uitzicht vanaf onze kamer in The Godley Hotel
Uitzicht The Godley Hotel
Koffie drinken en genieten van het uitzicht op Lake Tekapo

Maar er zijn nog meer fijne slaapplekken bij Lake Tekapo. Bekijk hier alle accommodaties in Lake Tekapo

Mt John via Lakeshore Walk

Als je net als wij Lake Tekapo bezoekt en genoeg tijd hebt dan raden wij het aan om een mooie hike te gaan maken. De omgeving leent zich er namelijk erg goed voor. Wij wilden eerst de Mount John Summit Track doen, een wandeling van 2 uur die in een loop loopt. Maar we zijn per ongeluk, zonder het in het begin door te hebben, begonnen aan de Mt John Via Lakeshore Walk. Hadden we spijt dat we verkeerd zijn gelopen? Absoluut niet! We waren achteraf juist blij dat we op het verkeerde punt zijn begonnen. Want deze langere wandeling was uiteindelijk betoverend mooi.

Mt John via Lakeshore Walk
Mt John via Lakeshore Walk

De wandeling begon al meteen indrukwekkend, met aan onze rechterzijde het blauwe meer en overal om ons heen die enorme bergen. Hoewel de wandeling aan het begin vrij vlak begon, zaten er halverwege en aan het einde ook veel stukken tussen waar we flink moesten klimmen. Deze track is ook niet voor niets gelabeld met Advanced: Tramping track. Als beginnende wandelaar kan deze track best pittig zijn, gezien het vele klimmen.

Mt John via Lakeshore Walk - Lake Tekapo
Mt John via Lakeshore Walk - Lake Tekapo
Mt John via Lakeshore Walk - Lake Tekapo
Prachtige uitzicht Mt John via Lakeshore Walk - Lake Tekapo

Halverwege de wandeling kwamen we op een schitterend punt, waar we een prachtig 360 graden uitzicht hadden over het meer, de bergen en het ruige landschap. Het voelde als een cadeautje na het stuk klimmen. Het was meteen een goed moment om even te rusten en wat water te drinken. En om natuurlijk ontzettend veel foto’s te maken, want dat blijf je in de omgeving doen.

Mt John via Lakeshore Walk - Lake Tekapo
Mt John via Lakeshore Walk - Lake Tekapo

Als we weer verder omhoog klimmen, komen we even op een stuk waar we goed moeten kijken hoe we verder moeten lopen. Het houten opstapje verklapt uiteindelijk het vervolg van de route. Wanneer we de track vervolgen komen we weer een stukje hoger te lopen, waardoor het uitzicht nog indrukwekkender wordt.

Mt John via Lakeshore Walk
Uitzicht - Mt John via Lakeshore Walk

Als we eenmaal het topje van Mt John bereiken, merken we ook dat de wind hier flink waait. Voor de zekerheid doe ik mijn pet in de tas, voordat deze naar beneden waait. Het bereiken van het hoogste punt laat ons genieten van een prachtig uitzicht op Lake Tekapo. Hier krijg je een goed beeld van de grootte van dit fotogeniek stadje. Als we naar de andere kant kijken zien we weer een weids landschap waar geen einde aan komt.

Op de Mt John
Mt John via Lakeshore Walk
Uitzicht op Lake Tekapo
Mt John via Lakeshore Walk

Dark Sky Experience

Lake Tekapo is de ideale plek om meer te leren over astronomie. Tijdens de Dark Sky Experience kun je veel meer te weten komen over de sterren. Een leerzame reis over sterrenkijk technologieën en de Maori-astronomie en waarbij je kijk op het universum tijdens een 45 minuten durende rondleiding verandert. Wie sterrenkunde en de wetenschap interessant vindt mag deze experience niet missen. Lees meer over Dark Sky Experience

Mount John Universiteitsobservatorium
Mount John Universiteitsobservatorium

Tekapo Springs

Wie echt helemaal tot rust wil komen en wil ontspannen kan gaan baderen bij de Takapo Springs. Kom geheel tot rust in de warm water baden die gevuld worden vanuit een ondergrondse bron bij Tekapo. De water temperaturen variëren van 36,5 tot 38,5 graden Celsius.

Tekapo Springs
Tekapo Springs

Lake Tekapo was meteen een goed begin van onze roadtrip door Nieuw-Zeeland en hadden wij niet willen missen. Zowel voor rustzoekers als voor wandelliefhebbers is dit de ideale bestemming. En ook voor landschap fotografen, want die kunnen zich hier helemaal uitleven. Onze volgende bestemming tijdens onze rondreis door Nieuw-Zeeland wordt Dunedin.

Video

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy