De Azoren - 5 mooie plekken op San Miguel en Flores

Mooie plekken op de Azoren die je niet mag missen

Gepubliceerd: 21 dec 2022 | Foto: De Azoren - 5 mooie plekken op San Miguel en Flores

We wilden even helemaal terug naar de basis. Naar een plek waar het toeristisch gezien nog relatief rustig is. Een plek vol groen en ongerepte natuur. Als laatste ging onze voorkeur uit naar een bestemming waar we niet heel lang voor hoefde te reizen. Het werd de Azoren! Een land dat bestaat uit negen eilanden. Het Hawaï van Europa naar het schijnt. Wij zijn naar de twee eilanden São Miguel en Flores afgereisd. Wil jij op vakantie naar de Azoren? Hieronder onze top vijf. Deze mooie plekken op de Azoren mag je niet missen.

Poco da Ribeira do Ferreiro

Op de eerste plaats staat voor ons de wandeltocht en het prachtige uitzicht bij Poco da Ribeira do Ferreiro. In de video zijn dit de beelden bij de watervallen, waar we even echt tot rust konden komen (zie de meditatie beelden). We hadden die dag perfect weer, waardoor we konden genieten van een wandeltocht door een groen paradijs. Oftewel, een dikke aanrader!

Poco da Ribeira do Ferreiro - Mooie plekken op de Azoren

Aldeia de Cuada

Geluk bij een ongeluk. We moesten een dag extra blijven op Flores, omdat het vliegtuig niet kon vertrekken vanwege de laaghangende mist. Een veel voorkomend probleem op dit eiland. Hierdoor werden we door de Airline naar het allermooiste plekje op Flores gebracht. Dit was met het mooiste hotel wat wij hebben gezien op de eilanden. Het ging om het hotel: Aldeia de Cuada. In de video zie je dit bij de eerste paar shots (waar ik een boek lees op de stoel). Het is net een sprookje daar!

Aldeia de Cuada - Mooie plekken op de Azoren

Sete Cidades

Op de derde plek staat: Sete Cidades. Zodra je Googlet op de Azoren, popt deze plek vaak als eerste op. Dit heeft er eigenlijk ook voor gezorgd dat we naar het eiland São Miguel wilden. Je kijkt uit op het groene en blauwe kratermeer tijdens een mooie wandeltocht. De beelden in de video en foto’s hieronder zeggen genoeg lijkt mij. Ik moet wel zeggen dat wij niet alles uit deze plek hebben kunnen halen. Dit komt omdat we in de middag een vlucht moesten halen op de enige zonnige dag die we hadden in dit gebied. Zorg er dus voor dat je voldoende tijd hebt op deze plek. Op die manier kun je meer zien van het mooie Sete Cidades.

Mooie plekken op de Azoren

Furnas

Op de vierde plek staat voor ons de plaats Furnas met dé prachtige botanische tuin. Parque Terra Nostra zoals dit park heet, is rijk aan allerlei prachtige bomen, planten en je kunt er heerlijk ontspannen in het natuurlijke thermaal bad. Dit zijn warmwaterbronnen die eigenlijk ontstaan zijn in de natuur. Het is relatief goedkoop en dus een aanrader om even lekker een dagje te ontspannen.

 Parque Terra Nostra - Mooie plekken op de Azoren

Gorreana Tea Factory

Het laatste prachtige plaatje is op São Miguel te vinden. Dit is de theeplantage zoals je ook zag in de video. Je kunt rondlopen op de velden en binnen in het kleine fabriekje zien hoe alles gemaakt wordt. Deze theeplantage heet Cha Gorreana en het schijnt de oudste theeplantage te zijn van Europa.

Bonustip: huur op elk eiland waar je komt een auto. Op die manier kun je makkelijk, snel en relatief goedkoop alles zien van het eiland. Daarnaast krijg je er ook het ultieme roadtrip gevoel van door het prachtige landschap dat je ziet op de Azoren.

Video

Deze leuke blog (inclusief video) over mooie plekken op de Azoren is geschreven door Jarah Gartener Simons. Neem ook een kijkje op de Instagram pagina’s van Jarahsimons & Cheyennelatul

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy