Mooie plekken op de Azoren die je niet mag missen

Gepubliceerd: 21 dec 2022 | Foto: De Azoren - 5 mooie plekken op San Miguel en Flores

De Azoren - 5 mooie plekken op San Miguel en Flores
Reisblog Liefde voor Reizen

We wilden even helemaal terug naar de basis. Naar een plek waar het toeristisch gezien nog relatief rustig is. Een plek vol groen en ongerepte natuur. Als laatste ging onze voorkeur uit naar een bestemming waar we niet heel lang voor hoefde te reizen. Het werd de Azoren! Een land dat bestaat uit negen eilanden. Het Hawaï van Europa naar het schijnt. Wij zijn naar de twee eilanden São Miguel en Flores afgereisd. Wil jij op vakantie naar de Azoren? Hieronder onze top vijf. Deze mooie plekken op de Azoren mag je niet missen.

Poco da Ribeira do Ferreiro

Op de eerste plaats staat voor ons de wandeltocht en het prachtige uitzicht bij Poco da Ribeira do Ferreiro. In de video zijn dit de beelden bij de watervallen, waar we even echt tot rust konden komen (zie de meditatie beelden). We hadden die dag perfect weer, waardoor we konden genieten van een wandeltocht door een groen paradijs. Oftewel, een dikke aanrader!

Poco da Ribeira do Ferreiro - Mooie plekken op de Azoren

Aldeia de Cuada

Geluk bij een ongeluk. We moesten een dag extra blijven op Flores, omdat het vliegtuig niet kon vertrekken vanwege de laaghangende mist. Een veel voorkomend probleem op dit eiland. Hierdoor werden we door de Airline naar het allermooiste plekje op Flores gebracht. Dit was met het mooiste hotel wat wij hebben gezien op de eilanden. Het ging om het hotel: Aldeia de Cuada. In de video zie je dit bij de eerste paar shots (waar ik een boek lees op de stoel). Het is net een sprookje daar!

Aldeia de Cuada - Mooie plekken op de Azoren

Sete Cidades

Op de derde plek staat: Sete Cidades. Zodra je Googlet op de Azoren, popt deze plek vaak als eerste op. Dit heeft er eigenlijk ook voor gezorgd dat we naar het eiland São Miguel wilden. Je kijkt uit op het groene en blauwe kratermeer tijdens een mooie wandeltocht. De beelden in de video en foto’s hieronder zeggen genoeg lijkt mij. Ik moet wel zeggen dat wij niet alles uit deze plek hebben kunnen halen. Dit komt omdat we in de middag een vlucht moesten halen op de enige zonnige dag die we hadden in dit gebied. Zorg er dus voor dat je voldoende tijd hebt op deze plek. Op die manier kun je meer zien van het mooie Sete Cidades.

Mooie plekken op de Azoren

Furnas

Op de vierde plek staat voor ons de plaats Furnas met dé prachtige botanische tuin. Parque Terra Nostra zoals dit park heet, is rijk aan allerlei prachtige bomen, planten en je kunt er heerlijk ontspannen in het natuurlijke thermaal bad. Dit zijn warmwaterbronnen die eigenlijk ontstaan zijn in de natuur. Het is relatief goedkoop en dus een aanrader om even lekker een dagje te ontspannen.

 Parque Terra Nostra - Mooie plekken op de Azoren

Gorreana Tea Factory

Het laatste prachtige plaatje is op São Miguel te vinden. Dit is de theeplantage zoals je ook zag in de video. Je kunt rondlopen op de velden en binnen in het kleine fabriekje zien hoe alles gemaakt wordt. Deze theeplantage heet Cha Gorreana en het schijnt de oudste theeplantage te zijn van Europa.

Bonustip: huur op elk eiland waar je komt een auto. Op die manier kun je makkelijk, snel en relatief goedkoop alles zien van het eiland. Daarnaast krijg je er ook het ultieme roadtrip gevoel van door het prachtige landschap dat je ziet op de Azoren.

Video

Deze leuke blog (inclusief video) over mooie plekken op de Azoren is geschreven door Jarah Gartener Simons. Neem ook een kijkje op de Instagram pagina’s van Jarahsimons & Cheyennelatul

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Portugal ook leuk:

São Bento station
Portugal

São Bento: een van de mooiste stations ter wereld!

Wie de mooie Portugese havenstad Porto bezoekt mag een bezoek aan São Bento, een van de mooiste treinstations ter wereld niet missen. Dit bijzondere station midden in het centrum van Porto is wereldberoemd vanwege de prachtige wandtegel tableaus (azulejos), de blauw beschilderde tegels die al sinds de 15e eeuw heel populair zijn in de stad. São Bento: een van de mooiste stations ter wereld!

Verborgen parels van de Algarve
Portugal

Dé verborgen parels van de Algarve

Met een bekroning tot ‘beste strandbestemming van Europa’ bij de World Travel Awards kan niemand meer om de Algarve heen. In deze prachtige regio in Portugal vind je ruim 200 kilometer kustlijn waarbij je kunt genieten van gouden zandstranden en kristalhelder water. Van bruisende stranden met leuke watersportactiviteiten tot idyllisch verlaten baaitjes waar je niemand Dé verborgen parels van de Algarve

Overnachten in Porto - Leuke en goed scorende accommodaties
Portugal

Overnachten in Porto: leuke en goed beoordeelde accommodaties

Ga je op stedentrip naar het Portugese Porto en wil je op een leuke en goede locatie overnachten? Dan moet je zeker even verder lezen. Wij hebben namelijk 5 leuke accommodaties in Porto uitgelicht die goed beoordeeld zijn en ook nog eens op een zeer goede locatie liggen. Zo wordt jouw weekendje Porto nog specialer. Overnachten in Porto: leuke en goed beoordeelde accommodaties

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy