Het paradijselijke Pebbly Beach in Australië!

De mooiste plekken van de oostkust van Australië

Gepubliceerd: 02 feb 2017 | Foto: Het paradijselijke Pebbly Beach in Australië!

Reis mee naar de mooiste plekken van de oostkust van Australië. Steeds vaker besef ik mij hoe mooi Australië eigenlijk is. Ik ben er nu 3 keer geweest en het land blijft mij verrassen.

Vooral tijdens mijn laatste camperreis door Australië heb ik veel nieuwe plekken ontdekt. Plekken die ik van te voren op mijn reisschema had gezet, maar ook plekken die ik onverwachts tegenkwam en waar ik nu helemaal enthousiast over ben. Van mijn laatste reis wil ik graag de mooiste plekken van de oostkust van Australië met jullie delen. Hier komen er alvast 2! Reis je mee? 

Airlie Beach

Een plek die je zeker niet mag overslaan als je de oostkust van Australië gaat ontdekken is Airlie Beach. Over deze paradijselijk plek heb ik al eerder geblogd, toch wil ik deze plek graag opnieuw met jullie delen. Airlie Beach is een dorp in Queensland en heeft echt mijn hart gestolen.

Tijdens onze camperreis verlangde ik weer om terug te gaan naar deze fijne plaats. Bij het binnenrijden van deze plaats komt de gezelligheid je tegemoet. Airlie Beach is een echt backpackers plaatsje waar je veel leuke tentjes en veel mooie accommodaties hebt waar je een onvergetelijke vakantie kunt hebben. Aan de kust kun je prachtige wandelingen maken waar je ook veel mooie en vooral ook bijzondere vogels kunt spotten. 

Prachtige kust waar je fantastische wandelingen kunt maken! - Oostkust Australië
Prachtige kust waar je fantastische wandelingen kunt maken!
Kookaburra / lachvogel  - grootste ijsvogelsoort! - Oostkust Australië
Kookaburra / lachvogel – grootste ijsvogelsoort!
Prachtige haven van Airlie Beach! - Genoeg te beleven voor de zeilliefhebbers!
Prachtige haven van Airlie Beach! – Genoeg te beleven voor de zeilliefhebbers!
Uitzicht vanuit ons hotel - Kijkend op een Kakatoe! - Oostkust Australië
Uitzicht vanuit ons hotel – Kijkend op een Kakatoe!

Pebbly Beach

Soms zijn er van die plekken waarvan je mond echt openvalt. Pebbly Beach is er zo eentje. Na een paar uur te hebben gereden was het tijd om een mooi stukje van de Australische kust te gaan bekijken. In de ochtend hadden we nog geen idee dat dit Pebbly Beach zou worden, maar in de middag waren we eruit. Pebbly Beach was uiteindelijk 1 van de grootste verrassingen van deze reis. Na een pittig bergweggetje kwamen wij aan bij de parkeerplaats van Pebbly Beach, nog even parkeergeld betalen en toen kon onze wandeling richting het strand beginnen.

Wandeling richting Pebbly Beach! -Oostkust Australië
Wandeling richting Pebbly Beach!
Het paradijselijke Pebbly Beach in Australië! - Oostkust Australië
Het paradijselijke Pebbly Beach in Australië!

Kangoeroe showtje

Deze wandeling had ik anders voorgesteld, een stuk eentoniger als ik eerlijk ben. Wat een prachtig stukje wereld is dit, was het eerste wat ik dacht. Na een kleine wandeling over klein paadje werden we opeens verrast door de schoonheid van Pebbly Beach. Lichtblauw water, een mooi stuk strand en achteraan stukken groen waar de keutels van de Kangoeroes te vinden zijn. 

Dit strand staat ook bekend om de vele Kangoeroes die ’s avonds laat tevoorschijn komen en een ‘showtje’ geven op het strand. Wij waren vroeg in de ochtend en hadden helaas pech dat de Kangoeroes er niet waren, tenminste dat dachten we eigenlijk. Na een korte wandeling door het naastgelegen bos ontdekten wij waar de Kangoeroes zich bevonden. Ze zaten heerlijk in de schaduw een middag dutje te doen. Groot gelijk hebben ze!

Reporter Jesper op Pebbly Beach! - Oostkust Australië
Selfie op Pebbly Beach!
Kangoeroes bij Pebbly Beach houden siesta! - Oostkust Australië
Kangoeroes bij Pebbly Beach houden siesta!

Ben jij een nieuwe aussie trip aan het plannen? 

Bekijk dan ook eens deze handige Australische Backpackgids! Deze backpackgids heeft mij enorm geholpen bij het uitstippelen van mijn reis door Australië! Haal nu ook het maximale uit je backpacktrip!

Meer plekken ontdekken? 

In de volgende Australië blog plaats ik de volgende 2 droomplekken van de oostkust van Australië! Volg mij ook op mijn persoonlijk Facebook pagina, Liefde voor Australië!. Meer Australië tips lezen? Bekijk dan onze speciale Australië pagina!. Lees ook mijn blog over de mooiste routes van Australië!

Klik hier voor meer leuke tips over Australië en om je nieuwe reis door Australië te plannen.

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy