De mooiste plekken van de oostkust van Australië

Gepubliceerd: 02 feb 2017 | Foto: Het paradijselijke Pebbly Beach in Australië!

Reis mee naar de mooiste plekken van de oostkust van Australië. Steeds vaker besef ik mij hoe mooi Australië eigenlijk is. Ik ben er nu 3 keer geweest en het land blijft mij verrassen.

Vooral tijdens mijn laatste camperreis door Australië heb ik veel nieuwe plekken ontdekt. Plekken die ik van te voren op mijn reisschema had gezet, maar ook plekken die ik onverwachts tegenkwam en waar ik nu helemaal enthousiast over ben. Van mijn laatste reis wil ik graag de mooiste plekken van de oostkust van Australië met jullie delen. Hier komen er alvast 2! Reis je mee? 

Airlie Beach

Een plek die je zeker niet mag overslaan als je de oostkust van Australië gaat ontdekken is Airlie Beach. Over deze paradijselijk plek heb ik al eerder geblogd, toch wil ik deze plek graag opnieuw met jullie delen. Airlie Beach is een dorp in Queensland en heeft echt mijn hart gestolen.

Tijdens onze camperreis verlangde ik weer om terug te gaan naar deze fijne plaats. Bij het binnenrijden van deze plaats komt de gezelligheid je tegemoet. Airlie Beach is een echt backpackers plaatsje waar je veel leuke tentjes en veel mooie accommodaties hebt waar je een onvergetelijke vakantie kunt hebben. Aan de kust kun je prachtige wandelingen maken waar je ook veel mooie en vooral ook bijzondere vogels kunt spotten. 

Prachtige kust waar je fantastische wandelingen kunt maken! - Oostkust Australië
Prachtige kust waar je fantastische wandelingen kunt maken!
Kookaburra / lachvogel  - grootste ijsvogelsoort! - Oostkust Australië
Kookaburra / lachvogel – grootste ijsvogelsoort!
Prachtige haven van Airlie Beach! - Genoeg te beleven voor de zeilliefhebbers!
Prachtige haven van Airlie Beach! – Genoeg te beleven voor de zeilliefhebbers!
Uitzicht vanuit ons hotel - Kijkend op een Kakatoe! - Oostkust Australië
Uitzicht vanuit ons hotel – Kijkend op een Kakatoe!

Pebbly Beach

Soms zijn er van die plekken waarvan je mond echt openvalt. Pebbly Beach is er zo eentje. Na een paar uur te hebben gereden was het tijd om een mooi stukje van de Australische kust te gaan bekijken. In de ochtend hadden we nog geen idee dat dit Pebbly Beach zou worden, maar in de middag waren we eruit. Pebbly Beach was uiteindelijk 1 van de grootste verrassingen van deze reis. Na een pittig bergweggetje kwamen wij aan bij de parkeerplaats van Pebbly Beach, nog even parkeergeld betalen en toen kon onze wandeling richting het strand beginnen.

Wandeling richting Pebbly Beach! -Oostkust Australië
Wandeling richting Pebbly Beach!
Het paradijselijke Pebbly Beach in Australië! - Oostkust Australië
Het paradijselijke Pebbly Beach in Australië!

Kangoeroe showtje

Deze wandeling had ik anders voorgesteld, een stuk eentoniger als ik eerlijk ben. Wat een prachtig stukje wereld is dit, was het eerste wat ik dacht. Na een kleine wandeling over klein paadje werden we opeens verrast door de schoonheid van Pebbly Beach. Lichtblauw water, een mooi stuk strand en achteraan stukken groen waar de keutels van de Kangoeroes te vinden zijn. 

Dit strand staat ook bekend om de vele Kangoeroes die ’s avonds laat tevoorschijn komen en een ‘showtje’ geven op het strand. Wij waren vroeg in de ochtend en hadden helaas pech dat de Kangoeroes er niet waren, tenminste dat dachten we eigenlijk. Na een korte wandeling door het naastgelegen bos ontdekten wij waar de Kangoeroes zich bevonden. Ze zaten heerlijk in de schaduw een middag dutje te doen. Groot gelijk hebben ze!

Reporter Jesper op Pebbly Beach! - Oostkust Australië
Selfie op Pebbly Beach!
Kangoeroes bij Pebbly Beach houden siesta! - Oostkust Australië
Kangoeroes bij Pebbly Beach houden siesta!

Ben jij een nieuwe aussie trip aan het plannen? 

Bekijk dan ook eens deze handige Australische Backpackgids! Deze backpackgids heeft mij enorm geholpen bij het uitstippelen van mijn reis door Australië! Haal nu ook het maximale uit je backpacktrip!

Meer plekken ontdekken? 

In de volgende Australië blog plaats ik de volgende 2 droomplekken van de oostkust van Australië! Volg mij ook op mijn persoonlijk Facebook pagina, Liefde voor Australië!. Meer Australië tips lezen? Bekijk dan onze speciale Australië pagina!. Lees ook mijn blog over de mooiste routes van Australië!

Klik hier voor meer leuke tips over Australië en om je nieuwe reis door Australië te plannen.

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs over Australië

Gratis activiteiten in Australië waarmee je kunt besparen op je reis

Rondreizen door Australië is niet goedkoop en zeker met het boeken van verschillende excursies kunnen de kosten snel oplopen. Gelukkig...

Museum and Art Gallery of the Northern Territory

Het Museum and Art Gallery of The Northern Territory in Darwin is dé attractie die je moet bezoeken als je...

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Guesthouse Darwin: de ideale plek om tot rust te komen

Dat onze Liefde voor Reizen groot is verbaast je waarschijnlijk niet na het lezen van onze reisverhalen. Al jaren lang...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy