Zoek
Sluit dit zoekvak.

Actieve vakantie in Griekenland? Huur een auto!

Inhoudsopgave

Auto huren in Griekenland? – Griekenland is een fantastisch land om vakantie te vieren. Met een heerlijk klimaat, lekker eten, vriendelijke mensen en een mooie natuur is er voor ieder wat wils. Ook voor de actieve vakantiegangers is Griekenland een perfect vakantieland. Zowel op het vaste land als op de Griekse eilanden is ontzettend veel moois te ontdekken. Om deze mooie (idyllische) plekjes te kunnen ontdekken is het handig om een auto te huren. Op deze manier kun je helemaal op je eigen tempo een Grieks eiland bewonderen en stoppen waar je maar wilt. 

Eilandhoppen Griekenland

Afgelopen september ben ik samen met Martin gaan eilandhoppen in Griekenland. Een mooie manier van reizen waarbij je een hoop mooie plekken in Griekenland kunt bezichtigen. Op de Griekse eilanden Naxos en Tinos hebben wij een auto gehuurd en hiermee het hele eiland bekeken. Met onze huurauto kwamen wij op plekken waar je normaal nooit zou komen. Leuke bergdorpjes, rustige strandjes en veel mooie natuurlandschappen, het kwam allemaal voorbij.

Onze huurauto op Naxos
Onze huurauto op Naxos – Reporter Martin

Eigen route & tijd bepalen

Naast het feit dat je met een huurauto een hoop kunt zien, kun je ook nog eens je eigen tijd helemaal indelen. Als je een plek leuk vindt, dan blijf je gewoon wat langer. En als je het snel gezien hebt, rij je gewoon verder naar de volgende bestemming. Die vrijheid is tijdens een vakantie echt heerlijk. Het geeft je ook een stukje rust, daarvoor gaan we toch ook op vakantie?

De voordelen van het huren van een auto in Griekenland: 

  • Veel van een Grieks eiland kunnen zien
  • Niet afhankelijk zijn van andere partijen (zoals het openbaar vervoer)
  • Eigen route en tijd kunnen bepalen
  • Een leuke en betaalbare manier van mobiliteit
Naxos-stad vanaf de ferry!
Bepaal je eigen route en tijd en ontdek het mooie Griekenland

Waar moet je op letten tijdens het autorijden in Griekenland?

  • Grieken kunnen soms roekeloos rijden, blijf altijd goed alert
  • De wegen op de Griekse eilanden kunnen onverhard zijn
  • Op de Griekse eilanden heb je veel haarspeldbochten, rij daarom voorzichtig
  • Heb je gezwommen in de zee, ga dan niet met je natte zwemkleding verder rijden

Leuke bezienswaardigheden in Griekenland

Stel je gaat een auto huren, wat is dan leuk om te bezichtigen in Griekenland? Wij hebben op de Griekse eilanden Naxos en Tinos een paar plekken aangehouden. Zo zijn wij o.a. naar een oud klooster gereden, hebben we de brouwerij van Kitron in Halki bezocht, een bezoek gebracht aan Alykó Beach en hebben wij geluncht met een adembenemend uitzicht tijdens onze tocht richting Kourounochori.

Auto huren in Griekenland - Eten met een adembenemend uitzicht
Eten met een adembenemend uitzicht op Naxos

Tip: gebruik tijdens het autorijden in Griekenland Google Maps. Deze routeplanner heeft de meest recente informatie waarmee je bijna nooit met vervelende verrassingen wordt geconfronteerd.

Ook een auto huren in Griekenland?

Kun je net als ons ook niet dagen lang op het strand liggen en wil je ook graag met een huurauto wat van het eiland zien? Het huren van een auto in Griekenland is heel simpel. Via websites zoals EasyTerra kun je eenvoudig autohuur bedrijven in Griekenland vergelijken en zo filteren totdat je bij de ideale huurauto uitkomt. Zo kun je filteren op autoklasse, voertuigtype en klanttevredenheid.

Plan je nieuwe reis

Inhoudsopgave

Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis