Verdwalen in de straten van Venetië

Gepubliceerd: 27 jun 2018 | Foto: Rialtobrug

Venetië; met alle smalle straatjes, honderden bruggetjes, klotsend water, gondels, pleinen en paleizen is het misschien wel de meest sprookjesachtige stad van heel Italië. Het lijkt wel of je even in een andere wereld terecht komt!

Smalle straatjes in Venetië
Smalle straatjes

Vorig jaar zomer probeerden ook wij ons een weg te banen door de smalle straten van Venetië. Door de hoge bezoekersaantallen in het hoogseizoen was het vrijwel geheel de dag druk. Alle terrasjes zaten bijna helemaal vol, gelukkig was er af en toe nog een plaatsje vrij om even gezellig wat te drinken, tot rust te komen van het lange wandelen en natuurlijk te genieten van het prachtige uitzicht! Naast de terrasjes waren ook de grote pleinen en het varen in een gondel erg in trek bij de duizenden bezoekers. Naast deze welbekende plaatsen is er natuurlijk veel meer te zien in Venetië. Hieronder bespreek ik de plekken die je zeker bezocht moet hebben aan het einde van je trip naar Venetië!

Piazza San Marco

Het meest bekende en belangrijkste plein van heel Venetië is Piazza San Marco. Hier vind je de grote kathedraal van Venetië; de San Marco Basiliek, de Torro dell’Orologio en de ingang van het Dogepaleis. Ook kun je hier een 100 meter hoge klokkentoren beklimmen om een prachtig uitzicht over Venetië te aanschouwen. Wat ik zelf heel bijzonder vind aan Piazza San Marco zijn de honderden, misschien wel duizenden duiven die hiero in de rondte vliegen. Waar je op het plein ook staat, de duiven zullen je zeker niet ontgaan! Verder zitten er aan de rand van het plein diverse winkeltjes en terrassen. Let er wel op dat je het San Marco plein bezoekt als het laag water is, met hoogwater zal dit plein namelijk onder water lopen, en het zal zeker jammer zijn als je deze plek niet van je lijstje kunt afstrepen!

Piazza San Marco
Piazza San Marco

Rialtobrug

De Rialtobrug, die sinds 1181 deel uitmaakt van Venetië, is daarmee de oudste brug uit de stad. Hij loopt over de Canal Grande, het grootste en daarmee ook belangrijkste kanaal van Venetië. De brug werd gebouwd als vlotbrug, die werd vervangen door een houten brug, die later weer werd vervangen door een stenen brug. Superleuk om even overheen te lopen en uit te kunnen kijken over het kanaal met varende gondels en bootjes!

Rialtobrug
Rialtobrug

Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari

Gelegen in het stadsdeel San Polo staat de Basiliek van Santa Maria Gloriosa dei Frari; een 15 eeuwse kerk met een klokkentoren. In de kerk zijn een groot aantal schilderijen te bewonderen, zoals drieluiken van Giovanni Bellini, ook liggen er een aantal graven van verschillende grootheden, zoals de kunstschilder Titiaan. Leuk om te bezoeken als je meer voor de historische kant van Venetië bent gekomen!

Gondel varen

Een ritje maken in een gondel moet je zeker van je lijstje af kunnen strepen na je trip naar Venetië. Rustig genieten van de prachtige bruggetjes, huizen en straten van de stad terwijl een man in culturele kleding rustig peddelt om de gondel voor uit te duwen. Als het lopen door de stad te vermoeiend is, is dit een vrij relaxte manier om toch nog de pracht van Venetië mee te krijgen!

Gondel varen
Gondel varen
Gondel varen in Venetië
Gondel varen

De plekken die hierboven besproken zijn, zijn de meest bekende. Naast dit alles is er natuurlijk nog veel meer te beleven in Venetië. Prachtige Basilieken, museums en andere historische en culturele bezienswaardigheden zijn te vinden verspreid over de stad.

Als je besloten hebt Venetië te bezoeken na het lezen van dit artikel, of al van plan was om de stad te gaan bezoeken wens ik je een fijne, en vooral mooie reis toe!

Deze leuke gastblog is geschreven door: Rachelle Kelfkens

Ook zin gekregen om Venetië te ontdekken? 

Ervaar het zelf, bekijk de mogelijkheden!

Meer Venetië tips

Stedentrip Venetië: Venetië op een andere manier

5 Europese bestemmingen waar water een belangrijke rol speelt

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs over Italië

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Oost-Sicilië: deze 5 steden wil je niet missen tijdens je rondreis

Wie houdt er nu niet van Italië? De zon, het strand, de mensen, de taal, de cultuur en het eten...

Venetië: 2 magische dagen in de stad van de romantiek

Na een tussenstop aan het Lago di Como en een heerlijk relaxt verblijf in Toscane, loopt mijn zomervakantie van 2017...

De mooiste plekken in en rondom Toscane

Ontdek Toscane en omgeving - Mijn eerste blog van 2021. Vandaag zou ik eigenlijk in Tanzania op vakantie zijn, om...

Vakantie aan het Lago di Como (Comomeer)

Terwijl ik deze blog schrijf, regent het pijpenstelen en raast een stormachtige wind rond het huis. In andere jaren leefde...

Virtuele reis door het centrum van Italië (fotoblog)

La bella Italia. Ik zei het jullie vorige keer al: Italië heeft me betoverd en betovert me nog steeds. Intussen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy