5 Europese bestemmingen waar water een belangrijke rol speelt

Gepubliceerd: 01 mrt 2021 | Foto: 5 Europese bestemmingen waar water een belangrijke rol speelt

Gastblogger Valerie ontdekt graag de mooiste bestemmingen in Europa. Vandaag deelt ze een leuke top 5 met jou. In deze blog staan ‘5 Europese bestemmingen waar water een belangrijke rol speelt’ centraal. Welke van deze mooie Europese bestemmingen zou jij kiezen?

1. Venetië

Venetië. Need I say more? Deze lagunestad lééft van en op het water. De mooiste paleizen langs Canal Grande staan er in het water. Zelfs het (openbaar) vervoer gebeurt er uitsluitend op het water. Je neemt er de vaporetto (klinkt mooier dan waterbus, nietwaar? ☺) of stapt in een gondel of watertaxi.

Canal Grande in Venetië
Canal Grande in Venetië

Anders dan in andere (Italiaanse) steden zie je er geen auto’s, scooters of motors, maar wel ‘garages’ voor bootjes. De grote aanwezigheid van water maakt van Venetië een mysterieuze bestemming die ook wel geplaagd wordt door watervervuiling en … droogte. Ontdek hier hoe je Venetië buiten de platgetreden paden kunt bezoeken.

De mooiste paleizen in het water in Venetië
De mooiste paleizen in het water in Venetië

2. Dubrovnik

Deze prachtige Zuid-Kroatische Unesco-stad kun je alleen bereiken met de ferry of met een cruiseschip. Het historische centrum is omgeven met water. Op het land is ze alleen bereikbaar via Bosnië en Herzegovina. Dat maakt dat de stad vroeger een belangrijk strategisch voordeel had: de vijand kon hier niet zomaar binnenvallen. Je ziet dan ook nog overal de robuuste stadsomwalling, die overigens nog helemaal intact is. Om een goed beeld te hebben van Dubrovnik is zo’n wandeling over de verdedigingsmuren zelfs een must. Lees hier meer over Dubrovnik.

Water en de stadsomwalling in Dubrovnik
Water en de stadsomwalling in Dubrovnik

3. Madeira

Een van de Europese overzeese gebieden: het Portugese bloemeneiland Madeira. Uiteraard speelt water er een belangrijke rol. Het is niet weg te denken uit het leven van de eilandbewoners. Maar water heeft op Madeira nog een andere hoofdrol te vervullen.

Water op en rond Madeira - Europese bestemmingen water
Water op en rond Madeira

Om water vanuit de bergen in het noorden naar het drogere zuiden te brengen, kreeg Madeira een uniek irrigatienetwerk met kanaaltjes die ‘levada’s’ worden genoemd. Vandaag de dag kun je de kanaaltjes volgen en heel wat zogenaamde levadawandelingen doen. Lees hier meer over dit unieke eiland.

Gastblogger Valerie in Madeira - Europese bestemmingen water
Gastblogger Valerie in Madeira

4. Santorini

Dit Griekse eiland, bezaaid met de mooiste en schattigste witte huisjes met blauwe daken, ligt in de Egeïsche zee en maakt deel uit van de eilandengroep Cycladen. Net zoals in Dubrovnik en Venetië meren hier duizenden toeristen aan met cruiseschepen.

Aan de caldeira in Santorini
Aan de caldeira in Santorini

Maar dat is niet het enige waarom water zo’n belangrijke rol speelt in Santorini. Santorini heeft namelijk een onderzees vulkanisch gebied. In wat de grootste natuurramp van de Oudheid wordt genoemd, verwoestte een grote aardbeving de vulkaan helemaal. Tsunami’s, as- en stofwolken en verdwenen steden waren het gevolg. Er bleef alleen nog een caldeira over. Vandaag kun je door die volledig met water gevulde caldeira varen en nog een vulkanisch eiland bezoeken. Meer tips voor Santorini vind je hier.

5. Schotland

Schotland is niet alleen bekend om zijn doedelzakken en haggis. Ook de fantastische en mysterieuze natuur maken het tot een topbestemming. De ontelbare en gigantische meren zijn belangrijk voor de natuur, maar ook voor het toerisme.

Het mysterieuze Loch Ness
Het mysterieuze Loch Ness

Zo trekt het wereldberoemde Loch Ness jaarlijks duizenden bezoekers en beroert de mythe van het monster tot op de dag van vandaag nog steeds de believers en non-believers. Verschillende nationale parken, zoals Loch Lomond & The Trossachs National Park, zijn opgebouwd rond de meren. Lees meer over Schotland en zijn meren in deze blog.

Deze leuke top 5 over Europese bestemmingen waar water een belangrijke rol speelt is geschreven door gastblogger Valerie

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Leuke events om te bezoeken tijdens je bezoek aan Nice

Aan de Côte d'Azur schittert het mooie Nice. Een sfeervolle stad in het zuiden van het zonnige Frankrijk dat een ontspannen...

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

Barcelona op repeat: wat te doen in deze mooie Spaanse stad!

Niets beter dan even aan de winter te ontsnappen in een immer zonnige stad zoals Barcelona, nietwaar? Dat is wat...

Uitgaan in Polen: ontdek het nachtleven van Warschau en Krakau

Polen is gevuld met historische oude steden, middeleeuwse kerken, meren en bergen om te beklimmen. Maar een van de beste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy