Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wave Rock: een indrukwekkende rotsformatie in West-Australië

Wave Rock - een indrukwekkende rotsformatie in West-Australië

Wave Rock: een indrukwekkende rotsformatie in West-Australië

Wave Rock - een indrukwekkende rotsformatie in West-Australië

Inhoudsopgave

Op 4 uur rijden vanaf Perth én Albany vind je de natuurlijke rotsformatie Wave Rock. Deze rotsformatie is bekend geworden vanwege zijn vorm: het lijkt op een hoge brekende oceaangolf. Deze golf is ongeveer 15 meter hoog, 110 meter lang en trekt jaarlijks duizenden toeristen. Ook wij wilden deze bijzondere plek in West-Australië niet missen. Lees nu onze ervaringen!

Van Albany naar Wave Rock

Na 3 dagen Albany was het voor ons tijd om Wave Rock te bewonderen. We brachten een bezoek aan deze indrukwekkende rotsformatie tijdens onze reis richting York, wat vanaf Albany 4 uur rijden is.

Aangezien het in de graanregio van West-Australië ligt, hadden we ook nog enige oponthoud op de weg. Grote oogstmachines reden voor ons, waardoor wij niet konden passeren.

Grote oogstmachines op de weg
Grote oogstmachines op de weg

Ook werden wij onderweg verrast door een Hollandse molen in het landschap. Die verwacht je hier toch niet 😉

Een Hollandse molen in West-Australië
Een Hollandse molen in West-Australië

Tip: probeer in buurt van Wave Rock te overnachten (als dat mogelijk is qua tijd), een doorreis naar York wat wij gedaan hebben is namelijk best lang.

Onderweg naar Wave Rock
Onderweg naar Wave Rock

De rit was weer bijzonder mooi, met mooie weidse landschappen en weinig verkeer op de weg. Af en toe wat ‘road works’ tussendoor, want tja je bent natuurlijk in Australië. 😉 Maar we hadden geen haast, het was voor ons vakantie.

De entree van Wave Rock
De entree

Informatie: om de Wave Rock te bezoeken betaal je $12 per auto (te betalen bij de ingang van Wave Rock). Een gemiddeld bezoek aan deze mooie golvende rots duurt ongeveer 20 minuten.

Informatie over the Wave Rock in West-Australië
Informatiebord

Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje lopen richting ‘The Wave’. Het enorme natuurverschijnsel zie je al vanaf een grote afstand schitteren in de zon.

Onderweg naar de rotsformatie
Onderweg naar de rotsformatie

Als je aankomt lopen heb je niet meteen het gevoel dat het 15 meter hoog is. Maar als je dichterbij komt zie je duidelijk hoe enorm deze rotsformatie is. Echt druk was het niet bij ons, dat kwam voornamelijk door alle grenzen die op slot zaten. Ik kan mij voorstellen dat het er normaal gesproken erg toeristisch kan zijn.

De heuvel is aangetast in miljoenen jaren door de wind en regen
De rotsheuvel is aangetast in miljoenen jaren door de wind en regen
Martin poseert voor de Wave Rock
Martin poseert

De Wave Rock staat bekend als inselberg en was vroeger een geïsoleerde rotsheuvel. Deze rotsheuvel is in de loop van miljoenen jaren door de wind en regen verweerd. Deze enorme erosiekrachten hebben de rots langzaam omgevormd tot de diepgrijze, rode en zandkleurige golf die je vandaag de dag kunt bewonderen.

Op deze foto zie je goed hoe hoog de Wave Rock is
Op deze foto zie je goed hoe hoog het is
Wat een prachtige rostformatie
Wat een prachtige rotsformatie
Surfing surfing
Surfing surfing

De omgeving

Naast de Wave Rock zelf is er in de buurt nog een koffiehuis, een wildpark, een nagebouwde Pioneer Town en een Wildflower shop. Deze winkel serveert heerlijk eten en laat zien hoeveel exotische en zeldzame wilde bloemen er in de Wave Rock Area groeien.

Er is een bush walk trail van 3.6 kilometer die 1 tot 3 uur duurt, afhankelijk van je looptempo en hoe lang je bij bezienswaardigheden onderweg blijft hangen. Deze trail loopt rond en komt o.a. langs Hippos Yawn en zoutmeren en eindigt weer bij het resort en de shops.

Hippos Yawn

In de Wave Rock Area zijn ook andere ongewone rotspartijen zoals Hippos Yawn, The Humps, Camel Peaks, King Rocks. Dit zijn de grootste en bekendste en slechts enkele van de honderden die verspreid liggen in dit centrale tarwegordel gebied.

Bats Cave Mulka

Vlakbij, bij Bats Cave, zijn enkele zeer interessante Aboriginal kunstwerken op de rotsen geschilderd. Deze grot werd ook taboe verklaard door de plaatselijke Aboriginals vanwege de angstaanjagende aard van de gebeurtenissen die in de grot hebben plaatsgevonden.

De route van Wave Rock richting York
De route richting York
Prachtige Australische landschappen passeren we
Prachtige Australische landschappen passeren we

De weg van Wave Rock naar York was ook weer prachtig. Als je tijdens de autorit goed om je heen kijkt zie je ook regelmatig mooie zoutmeren passeren. Wij vonden dit zelf een gaaf gezicht, en helemaal wanneer de felle zon erop scheen. Zie onderstaande foto.

Verschillende mooie zoutmeren passeren we
Verschillende mooie zoutmeren passeren we
Een roze zoutmeer
Een roze zoutmeer
En ook landschappen waar dingen verbouwd worden
En ook landschappen waar dingen verbouwd worden
Onderweg kwamen we ook nog een groep alpaca's tegen
Onderweg kwamen we ook nog een groep alpaca’s tegen

Tips

  • Ben je géén roadtrip aan het maken en wil je toch deze bijzondere plek bezoeken, dan is het mogelijk om vanuit Perth een tour te boeken, waarbij je langs het idyllische plaatsje York gaat en ook Wave Rock bezoekt. Bekijk hier de mogelijkheden
  • Wanneer de grenzen weer open zijn kan het er een stuk drukker zijn. Probeer de tourbussen voor te zijn door zo vroeg mogelijk in de ochtend Wave Rock te bezoeken.
  • Het kan op deze plek aardig warm zijn en zeker midden op de dag. Ook kunnen er veel vliegen aanwezig zijn, probeer je hier op voor te bereiden.

Meer informatie over deze plek vind je hier

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië