8 indrukwekkende plekken in Normandie

8 indrukwekkende plekken in Normandië

Gepubliceerd: 04 jun 2019 | Foto: 8 indrukwekkende plekken in Normandie

In mei maakte ik samen met mijn man een prachtige reis door Normandië in Frankrijk. Onze camper bracht ons door mooie landschappen, wonderschone dorpjes maar zagen we ook een stukje van de gruwelijke geschiedenis van D Day, de landing van de geallieerden in juni 1944. Ik neem je mee naar 8 indrukwekkende plekken op onze route.

Mont Saint Michel

Van veraf zie je de kloosterberg al verschijnen op het eiland. Je kan met een gratis pendelbus naar het eiland of een wandeling maken van ongeveer 25 minuten. De Kloosterberg is gratis te bezoeken, en je waant je als je onder de poort doorloopt in de middeleeuwen. Je vindt hier gezellige terrassen en souvenirswinkels.

Mont Saint-Michel
Mont Saint-Michel | 8 indrukwekkende plekken in Normandië

Om het klooster te bezoeken betaal je wel entreegeld. Het kost enige inspanning met 300 treden maar het is zeker de moeite waard. In de avond is de Kloosterberg ook prachtig verlicht.

Entree abdijkerk  € 9 euro (audio is € 3,50), gids € 13 euro

Granville

Granville is een stad dat gebouwd is op een uitstaande rotspunt. Bij eb zie je de kleine boten op het droge liggen in de haven. De stad staat ook bekend omdat modeontwerper Christian Dior hier geboren en opgegroeid is. Je kan het familiehuis bezoeken waar nu een tentoonstelling is van Grace Kelly, deze is t/m november te bezichtigen. De tuinen van het Dior huis zijn gratis toegangbaar en prachtig om te zien.

Granville
Granville | 8 indrukwekkende plekken in Normandië

Als je de trappen naar beneden neemt loop je via het strand naar het casino dat zeker de moeite waard is om zijn mooie stijl. Loop verder richting het westen dan kom je bij Pointe du Roc. Hier vindt je een prachtig uitzicht over zee, een vuurtoren en staan er meerdere bunkers die in de WOII gebruikt zijn.

Entree Dior huis € 9 euro

Saint Mere Eglise

Dit dorp staat vooral bekend om de soldaat John Steele die met zijn parachute aan de kerktoren bleef hangen. Nog steeds hangt er een pop met een witte parachute aan de kerktoren ter nagedachtenis van de soldaat.

Saint Mere Eglise
Saint Mere Eglise

Als je de kerk inloopt zie je ook de talrijke glasramen met afbeeldingen van de landing in 1944. Het Airborne museum schetst het droppen van de luchtlandingstroepen in en om Saint Mere Eglise. Hier zie je de voertuigen en een collectie aan spullen, documenten en kleding. Ook zijn er verschillende films te zien over de geallieerden landingen in de WOII.

Entree Airborne museum: 9,90 euro

Utah Beach Memorial

Als je de route 1944 rijdt ( kom je langs meerdere bezienswaardigheden van de invasie) kom je langs Utan Beach Memorial. Hier bevinden zich meerdere herdenkingsmonumenten, zo staat er een replica van de Higgingsboot als eerbetoon aan Andrew Jackson Higging.

Utah Beach Memorial - Normandië
Utah Beach Memorial | 8 indrukwekkende plekken in Normandië

Je kan het D Day landingsmuseum bezoeken dat in een Duitse bunker gebouwd is. Hier vindt je een rijke verzameling van voorwerpen en voertuigen, zo ook een originele B26 bommenverwerpervliegtuig.

Entree D Day landingsmuseum: 8 euro

Coleville Sur Mer

In deze gemeente vind je de Amerikaanse militaire begraafplaats. Eindeloze rijen met witte kruizen herinneren je aan de grote aantal slachtoffers die hebben gevochten voor de vrijheid. Dicht bij de zee liggen 9387 Amerikaanse soldaten begraven.

Colleville Sur Mer
Colleville Sur Mer – Normandië

Het gedenkteken omvat een half cirkelvormige zuilengalerij in het midden staat een bronzen beeld uitkijkend over de witte kruizen. Er is ook een tuin van de 1557 vermisten waarvan de stoffelijke resten niet gevonden zijn maar zo op een mooie manier herdacht worden.

Toegang is gratis

Honfleur

Ook wel het mooiste havenstadje van Normandie genoemd. Dwaal hier rond de haven langs smalle hoge huizen en gezellige straatjes. Heel wat bekende schilders hebben hier de mooiste schilderijen gemaakt. Wij hebben hier vooral genoten van de sfeer, de kleine boetiekjes en uitzichten vanaf het terras, maar er is genoeg te zien in Honfleur.

Honfleur - Normandië
Honfleur

Bezoek de Sainte – Catherine kerk die geheel uit hout bestaat en als je gek op schilderkunst bent zou ik zeker het museum van Eugene Boudin gaan bekijken, hier vind je de schilderijen met als onderwerp Honfleur. Als je Honfleur gaat bezoeken grote kans dat je over de Pont de Normandie bent gekomen. Deze Tuibrug is met zijn lengte van 2143 meter de langste van Europa.

Entree Sainte – Catherine kerk: gratis 

Entree Eugene Boudin museum: 8 euro

Etretat

Voor mij één van de hoogtepunten van onze reis. Etretat is een historisch oud dorp met prachtige gebouwen zoals Manoir de la Salamander of de markthallen waar je leuke souvenirs of lokale producten koopt. Etretat staat vooral bekend om zijn kliffen, op het strand zie je de krijtwitte rotsen langs het water staan.

Etretat
Etretat

De kliffen zijn makkelijk te bewandelen maar het is ook mogelijk om met een treintje (te vinden bij de markthallen) naar de klif d’Amont te gaan. Hier bevindt zich nog een visserskapel of kan je de tuinen van Etretat bezoeken. Falaise d’Aval is ongeveer een wandeling van 10 tot 15 minuten, hier kijk je uit op een grote golfbaan en mooie uitzichten over Etretat, de zee en andere kliffen.

Treintje Etretat: 6 euro enkele reis

Veules-les-Roses

De naam verwijst naar de kortste rivier (de 1,2 km lange Veules en de vele rozen die je vindt in dit romantische plaatsje. Je kan hier verschillende wandelingen maken langs de rivier en door het dorp. Je komt langs een oud waterrad, leuke bruggetjes en romantische plekken met prachtige rozen. Bezoek de kerk midden in het dorp of eet in één van de restaurants oesters die rechtstreeks vanuit het kanaal komen. Wil je wat afkoelen ga dan naar het strand van Veules-les-Roses.

Veules-les-Roses- Normandië
Veules-les-Roses | 8 indrukwekkende plekken in Normandië

Heb jij deze 8 indrukwekkende plekken in Normandië al bezocht?

Deze leuke gastblog over Normandië is geschreven door gastblogger Jolanda. Neem ook een kijkje op haar eigen reisblog Jowanderlust.nl

Normandië bezoeken?

Enthousiast geworden en wil jij ook deze mooie omgeving verkennen? Bekijk hier de mogelijkheden!

Treintickets

Met de trein ben je in no-time in het mooie Franse Normandië. Bekijk de voordeligste treinkaartjes nu

Accommodaties

Overnacht op een mooie plek in Normandië. De leukste en goedkoopste hotels in Normandië vind je hier

Tours

Ontdek de leukste bezienswaardigheden in Brugge met een tour. Boek je tour in Normandië nu

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy